РБ: Следващите избори са много скоро, тези след тях – също

Да не мислим за тях, а за следващите поколения, зове Радан Кънев
Обновена: 14 яну 2015 10:41 | 14 яну 2015 10:40,
26
РБ: Следващите избори са много скоро, тези след тях – също
Радан Кънев. Снимка: БТА

Следващите избори са много скоро, тези след тях – също. Това предупреди съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в началото на новата сесия на парламента. Той обаче призова колегите си да не мислят за следващите избори, а за следващите поколения.

"Ако мислим само за местните избори, а след тях – за президентските, рискуваме парламентарните да ги изпреварят“, каза още Кънев. Той обяви започващият днес парламентарен сезон за най-важния от много години насам.

Още по темата

Кънев обяви приоритетите за новия сезон и призова да се положат усилия България да се върне на реформаторските релси. Десният политик съобщи, че скоро ще бъде публикувана управленската програма на кабинета.

„Ще търпим критика, че в програмата ни липсват достатъчно срокове. Но това не е лошо – защото сроковете за повечето реформи бяха вчера. Каквото не започнем днес, няма да започнем и до края на управлението си“, каза още лидерът на ДСБ.

Радан Кънев поиска веднага да се приеме стратегия за реформа на правосъдието и да се приеме закон за съдебната власт. Той призова за цялостни структурни промени и в обвинението и сигурността, съчетани с персонални промени на най-високите управленски нива на системите. "Липсата на персонални промени в ръководството на БНБ е показателна - блокирани са дейностите за събиране на кредитите на КТБ", каза лидерът на ДСБ.

Според Реформаторите не трябва да се отлагат и реформите в здравеопазването, енергетиката и образованието. По спорната тема за пенсионната реформа Кънев обяви, че днешният модел е въвлечен да въвлече НОИ и държавния бюджет в дефицит.

Според Кънев постигането на целите минава през политическо смирение, но и градивен спор. Той призова колегите си да мислят като държавници и да докажат, че мислят за бъдещето на страната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои поколения бе, Раданчо - вашите ли?!
18
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Да вие все избори ще правите а народа ще плаща.Все не ви стигат парите.СТИГА с тези заплати от 350лв.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГиньо Ганев. Например.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радко, Радко ти си едно голямо и рядко.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо 21, Можеш ли да посочиш кой от останалите не е като него?
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еб*ти смешното човече е този. Дребен селски тарикат и лъжец.
13
0
 
0
 
! Отговори
ами 19 преди 9 години
влизаш в кръга и печелиш.Шегувам се,разбира се,нещата не са чак толкова трагични.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как да се оправим като партиите, медиите, ПРОТЕСТИТЕ, СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДЕТО Я НЯМА, НПОТАТА, троловете, политолозите, социолозите, бюджета, данъците, всичко е направено като в една бананова република да обслужи само и ЕДИНСТВЕНО олигархията ни. НИЕ СМЕ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРЪГ. С всяко правителство под формата на реформи ИЛИ СКРИТО се отнемат ПРАВАТА НА части от нашето общество. Печеливши са шепа олигарси и техните слуги.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан е просто една говореща непрекъснато безмислици ОФ радиоточка.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЖЕТИ ИСТИНАТА ЗА ВАШИТЕ РЕФОРМИ А ТЯ Е СЪЩАТА КАТО ЗА ВСИЧКИ ПРЕХОДНИ РЕФОРМИ - тя е избирателите на ГЕРБ, БСП, АТАКА, ПФ, ДПС, РБ, АБВ ДА СТАНАТ ПО-БЕДНИ. С ПО-МАЛКО ПРАВА. ПО-ЗАВИСИМИ. ПО-***. ПО БЕЗ ПЕРСПЕКТИВА. ПО-ЗАБЛУДЕНИ. И НАЙ-ВАЖНОТО. ПОВЕЧЕ ДА СЕ МРАЗЯТ ПОМЕЖДУ СИ ВМЕСТО ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА И ЗАДРУЖНО ДА ПОПИТАТ КОЙТО И ДА Е ОЛИГАРХИЧНОСЛУГУВАЩ ВЛАСТНИК - АЛОО НИЕ НЕ ЯДЕМ ДОМАТЕТО С КОЛЦИТЕ. Стига ни крадохте в джобовете докато обяснявате как милеете за избирателите си и за "рефор
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане,защо се прегърнахте с мутромилиционерите?
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО ПАК ПЕЧЕЛИ КАКВО ДА ГО МИСЛИМ
7
2
 
5
 
! Отговори
ами прав е, преди 9 години
2015 г местни,2016 г-президентски избори.И все пак-нека помислят и за тях.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече е видно как олигархията ни прекара. Принуди с протести, платени в голямата си част или подгряти от олигархично платени медии олигархията около ДПС да клекне. Вече за Пеевски нищо не се чува че и той е част от обединилата се окола властта на шесторната коалиция олигархия. В момента олигархията се сдоби с бюджет с 8 милиарда дългове, които трябва да я задоволят в цялост. Пък ние да ги плащаме тия кредити. Измислят се някакви псевдореформи, с които да се спестят още милиони за сметка на общест
5
16
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Иван Костов написа името си със златин Букви - възстанови икономиката след съсипана държава и обърна България към Запада - ти каков повече исакаш. не може да искаш управляващите да не крадат.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България без БСП във всичките и ФОРМИ ТОВА Е БЪДЕЩЕТО
3
5
 
27
 
! Отговори
Смехурко преди 9 години
Иван Костов пропусна да напише името си със златни букви в историята на България.Тогава българите му имаха доверие,но ... всички знаем какво направи.Какви десни,какви леви,какви десно-центристи ми говорите в момента ??? Сега всички партии са с еднакво неадекватни политики.И в основата на всички е заложен айдушкия чувал без дъно,в който потъват стотици милиони в лични сметки и фирми на политици.Веки от нас може да е политик,гледайки колко некадърни са в Парламента !
2
6
 
6
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
БСП нема пари а и тоя път трети ако не и четвърти точно БСП най неще нови избори
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора които не са направили и не отглеждат поне едно дете, не го възпитават в български дух да не ми говорят за следващите поколения защото е абсурдно.