ГЕРБ пуска две идеи за излизане от кризата с пенсиите

Управляващите предлагат изборът НОИ или частен фонд да не е веднъж
Обновена: 15 яну 2015 17:32 | 15 яну 2015 17:32,
23
ГЕРБ пуска две идеи за излизане от кризата с пенсиите
Снимка: архив БТА

ГЕРБ предлагат за обсъждане две идеи за промени в Кодекса за социално осигуряване, с които да се излезе от кризата, създадена след предложението за пенсиите в края на миналата година.

Тогава по настояване на ГЕРБ парламентът реши да се даде възможност на хората да преместят еднократно парите си от частните пенсионни фондове в НОИ. Идеята срещна отпора на партньорите в управлението РБ, ПФ и АБВ, но с гласовете на ДПС тя мина в пленарна зала.

Още по темата
Сега ГЕРБ са готови да направят промени.

Едното предложение е да се даде възможност пари, прехвърлени в НОИ, отново да бъдат връщани в частните пенсионни фондове, съобщи пред БНР депутатът Светлана Ангелова.

„Тоест предложението ни е това прехвърляне да не бъде еднократно, както е сега в приетите текстове в края на 2014-а година”, обясни тя.

Другото предложение е да се даде възможност на започналите работа тази година по всяко време да могат да избират дали да бъдат осигурявани в НОИ или в частен фонд.

В приетите преди Нова година текстове се предвиждаше това да стане в рамките на една година, иначе средствата автоматично щяха да отиват в НОИ.

„Ние предлагаме да отпадне този текст. Все пак те да си избират и да няма такова ограничение”, каза Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До историк-анализаторУа-ха-ха! "През 45-та Комунистите откраднали пенсионния фонт на народа"!!! Пенсионният фонд, драги, е създаден през 48-*** година от същите тия комунисти, които подозираш в разграбването му! Преди туй никога в България не е имало пенсионна система. пък и се писал "историк-анализатор! Уа-ха-ха
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личната изгода на тези политици няма край. Някой ден хегемонията ще свърши и ще сме свободни. Държавата ни е богата, но всеки знае къде отиват нашите пари.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ljnnЗнаеш ли чие е задълженито да плаща осигуровките на държавните служители?Това още веднъж доказва,че на държавата трудно може да се вярва!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е никакъв изход , а само заигравка с комисионни.Реалния начин да се напълни НОИ и да има пари за пенсии е !!!!!!!!Всички държавни чиновници , прокурори, полицаи и военни да се осигуряват за тяхна сметка. И никакво увеличение на заплатите им преди да ги обложат. Те вземат най високите заплати в България.П-р : Един чиновник в държавна институция - юрист /, в съд , прокуратура, армия и полиция/ , които не се води като държавен служител взима 2-3 пъти по ни.ска заплата
14
6
 
3
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
*** та СССР не се мъчат всячески , а ми направо през 1945 г. откраднаха пенсионния фонд на народа и сега се правят на загрижени те и техните отрочета . Това са БКП-БСП .
13
7
 
2
 
! Отговори
Винету преди 9 години
12 коментара от един и същи червен домат. Вижда се отвсякъде. Е, и? Напънала се планината и родила.....
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЕЛИ две идеи. Голямо ГЕРПерско напъване ще да е. Сега една седмица почивка.
11
1
 
9
 
! Отговори
ljnn преди 9 години
Как няма да има криза, когато все още НИТО ЕДИН ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК НЕ ПЛАЩА СОЦИАЛНИ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!!!Какво се пънат да откриват Америка и не се сещат, че ПРЕД ЗАКОНА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СА РАВНИ? Осигурителното ни законодателство има здрави основи в Татовото минало и е непоклатимо... той раздели работещите на наши и ваши и определи пенсии *за Бог да прости*Защо лежперите на държавната софра да са толкова привилегировани? Не плащат офисни разходи, нито осигуровки, нито са отговорни за нещо?
10
2
 
19
 
! Отговори
gft преди 9 години
след изцвъкване, трявба да има замитане!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не са идеи! Това са живи глупости!
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжат като всичките?Нали пенсионния фонд е солидарен?Как ще стане така,че хем ще е солидарен,хем ще има индивидуални партиди?Ако има партиди,какъв е смисълът да се прехвърлят от частните в НОИ? Ако изведнъж всички си поискат парите,ще могат ли да ги изплатят или някои пак ще духа супата?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква ми е гаранцията,че като си прехвърля парите/ около 8000 лв./ в НОИ,Боко и компания няма да ги "опукат" на "евтини кюфтаци"? Веднъж вече го играха тоя номер със "Сребърния" фонд и резерва на Здравната каса!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бахси глупостите. Бо, Мента и Горанов се оплетоха като патета в кълчища.Измислиха неква промяна, после така я овъртяха, че от нея не произлиза нищо освен шум, объркване, бюрокрация и несигурност. Дори да крадат не могат като хората, само сринаха борсата и гонят инвеститорите.Опасявам се че ако някой ден прозрат колко са ***, ще умрат от срам, ама едва ли
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Не са 240! ГЕРБ и ДПС нямат 240 депутата
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия 240 лапачи на снимката гледат само какво да откраднат.
3
2
 
14
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Най д0обре е да ни дадете парите които ни се полага и да си ги внасяме в която банка иска всеки.Тия от НОИ и другите пенсионни фондове само папат нашти парици и ние пак ще духаме супата.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И двете вървят към фалит защото населението се топи, а валутния борд спъва ръста на икономиката и заплатите.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шашав народ сме щом позволяваме на такива загубеняци да ни водят за носа