АБВ не се мръщи заради назначения, а спори за политики

Първанов: Подаваме ръка към БСП, лявото трябва да е силно
Обновена: 17 яну 2015 12:15 | 17 яну 2015 12:15,
27
АБВ не се мръщи заради назначения, а спори за политики
Георги Първанов Снимка: архив, Булфото

АБВ ще подаде ръка за партньорство към политическите сили в лявото пространство, увери лидерът на формацията Георги Първанов. „АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне”, коментира той пред Нова телевизия. 

Ако останем заложници на високомерието, ще загубим всички, ще загуби лявото, социалното, посочи Първанов, според когото България не може да се развива без силна левица.

Готови сме да обсъждаме съвместни кандидатури за кметове и формули за участие със смесени или отделни листи при необходимост. Ще развием идеите си за това как да изглежда новата лява идентичност, ангажирани не само с традиционните социални слоеве, но и към активните, изтъкна лидерът на АБВ. 

По думите му АБВ не скача и не се мръщи заради кадрови назначения, а спори за политики. "Това е разликата между нас и останалите коалиционни партньори. Лесно е да се парадира с лява политика на барикадите, трудно е да се прави, когато си в управлението”, отбеляза той. 

Първанов коментира и предложенията за реформа в съдебната система. Според него идеите за преструктурирането на сектора са изготвени набързо и без небходимата ясна аргументация. Той призова да бъде обмислена възможността за създаването на специален орган, който да подготви предложения за качествени промени в системата на правораздаването. Не бива да бързаме с реформата само за да се опитаме да покрием по някакъв начин критериите, заложени в поредния мониторингов доклад, който очакваме, категоричен бе той. 

Подкрепяме идеята за инициране на референдум, свързан с възможността за прилагане на системата за задължително гласуване. Народното допитване обаче трябва да съдържа и въпрос, свързан с въвеждането на мажоритарен вот, е становището нна Първанов, който не изключи възможността подобен референдум да бъде проведен преди или заедно с местните избори тази есен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
пипи преди 9 години
Kазах ГОЦЕ и пуснах сифона...нно лай*ното остана отгоре отново...Сигурно канала е задръстен,като сте пускали сифона....
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писа се много xитър и се коалира с ГЕРП. Сега като затъна до гуша в л...а, реши да дадеш заден. Късно е, мале, за китка
17
2
 
19
 
! Отговори
професор преди 9 години
За здравето на агент Гоце и АБВ пийте квот щете!!!:))))
16
0
 
23
 
! Отговори
13 преди 9 години
ГОЦЕ е истински ***...изкара ТРИПЕРА на крак!
15
0
 
22
 
! Отговори
Иво Калпазанов преди 9 години
Oт AБВ никога не сте се цепили от БСП.Само го изиграхте пред обществото и пред недоволните избиратели на бсп -то за да ги завърнете елегантно при партията майка.Това "подаване на ръка" го очаквахме отдавна!!!
14
2
 
23
 
! Отговори
А М И Г О преди 9 години
Името БКП 'изчезна"и...стана БСП(със същите червени михлюзи...Името БСП "изчезВа"....и става А Б В(със същите червени ***" НО НАРОДА ГО ВИЖДА ТОВАЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ИСКАТ ДА СА ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА И ДА ОГРАБВАТ НАРОДЕЦА! Червени терористи!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ком.соц.*** е Капо де тути Капи! Гоце триперлиев!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажи му агент Гоце ...и...пусни сифона!Тоя червен *** - се събуди "демократ" и прекръсти бсп/бкп на АБВ/бкп...Партията на ДС-арите...
11
4
 
17
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До тайгатаТи май отдавна си се загубил в тайгата.Как ли се чувстваше горкичкия под масата бранейки се от народната любов преди година на "Раковски".
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименААааааааааа не съм съгласна с теб къде забрави АГЕНТ-БУДА
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази коалиция се събра престъпния свят, главните командири, даже не се и притеснявате толкова е загубен българина вече. Кой от двама ви приключи Мишо-Бирата или двамката. Агентите на ДС които слушат полковниците си от ДС- Гоцев и Доган
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното внедрено име на "бившата" БКП = бсп+АБВ+дпс+вмро+атака
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То ако не бяха тези традиционни слоеве на БСП-ти щеше да гледаш Президенството през крив макарон!И не са само пенсионери и инвалиди.Тебе те подкрепиха тогава работници,служители,хора занимаващи се със земеделие,бивши военни и т.н.Но-сега повечето истински съжаляват!Включително и аз,който галасувах само за първия ти м-т.Ще дойде време и всички, дето се киприте там от централата ви ще се отречете от социализма.Отдавнашна мечта ви е социалдемокрацията.Но с такива радетели-ще е пародия!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ - партииката на мутрите от дс,кгб! Червени ***!
5
4
 
23
 
! Отговори
Ай преди 9 години
ВИЖТЕ КОЛКО НИ Е СПОКОЙНО КОГАТО БСП Мълчи.
4
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанка действай все така.Скоро БСП няма да я има.
3
2
 
26
 
! Отговори
Първанов, играй си преди 9 години
игричките с приятеля си Боко, не се занимавай с БСП. Изхвърлиха те, на *** ти е мястото. А за назначенията не се хаби да отричаш - България не е много голяма, всичко се знае. Д а започна ли да ти изреждам новоназначените от групичката ти дърти крадци и мошенници?
2
6
 
25
 
! Отговори
иво калпазанов преди 9 години
Вие от абв никога не сте се цепили от бсп.Само го изиграйте пред обществото и пред недоволните избиратели на бсп -то за да ги завърнете елегантно при партията майка.Това "подаване на ръка" го очаквахме отдавна!!!
1
7
 
33
 
! Отговори
БСПар преди 9 години
"Първанов: Подаваме ръка към БСП, лявото трябва да е силно"Първанов,ти си човекът който на два пъти се опита да унищожиш БСП ,но за радост не можа . Ти освен да кроиш интриги до сега нищо друго не си показал ,за това стой си там в АБВ и ходи от време на време да целуваш ръка на Б.Б. за някой пост на твоите лакеи.Не ни провокирай!