Европа ни дава 500 милиона лева за борба с безработицата

От този месец 8000 младежи ще започнат стажове в различни фирми
188
Европа ни дава 500 милиона лева за борба с безработицата
Снимка: БТА, архив

500 милиона лева за борба с безработицата и бедността ще получи България от Европа за тази и следващата година.
 
Това съобщи пред Нова телевизия социалният министър Ивайло Калфин.

Още по темата
Още от този месец 8000 младежи ще започнат стажове в различни фирми.

Пари ще има и за осигуряване на целогодишната работа на личните асистенти на хората с увреждания.

За тази цел ще бъдат отпуснати 13 млн. лв. по бюджета на Министерството  на труда и социалната политика, за да бъде обезпечено финансирането на социалната  услуга до стартирането на новите операции по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Потребители на услугата са хора с 90 и над 90 на сто трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ, лица с по-нисък процент на трайно увреждане, но с установена невъзможност за самостоятелно обслужване, деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване.

От държавата планират и мерки, които да улеснят преместването на един работник от едно в друго населено място.

За тази цел ще бъдат предоставени пари за пренасянето, за наем, такси в детски заведения и други.

До края на годината се очаква да започне и  нова ваучерна програма.

„Идеята е ваучерите да бъдат разширени и в общините, където се дават помощи и има задължително изискване за полагане на обществено полезен труд, да се наема за опреден период от време с тях“, обясни Калфин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
2
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до 139Япо спокойно Рашан Тролчик от ЧУГУНЕНАТА пропаганда и не ме карай да намразвам и свестните Руснаци търсещи свобода от фашисткия ви режим.Познаваи някоя и друга Рускиня и много добре знам,че не ги пускат и в БГ ако КГБ или както и да сте си го прекръстили не им разреши.С една дума Руски агентки.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бизнесмените не са това ,което са,политиците не са това,което са,лекарите,инженерите,изобщо българите не сме това,което сме.
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И вие руснаците и ние българите излизаме от минало,в което имахме илюзия за равенство.Явно в западните държави класовото самосъзнание се е развило по естествен път и в понятието безработица се влага друг смисъл.Всъщност сме изгубени в превода на целия преход.Постсоциалистическа България е като Туин Пикс -всичко е шизофренно раздвоено в своята същност.
113
6
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
тези пари ще бъдат изградени фабрики? Или парите ще бъдат инвестирани в селското стопанство? не? Тогава това не помогне - благотворителен. България влезе в църквата верандата? Благодетели на ЕС и Вашингтон? Унищожи индустрията, за забрана на ядрени електроцентрали, за да отбие на хората да работят, е тяхната цел. На добър час българи.
112
5
 
4
 
! Отговори
РОЗА преди 9 години
Планът на Звяра(супер компютър) вече е в действие. Операцията се казва АМПУТАЦИЯ. Вчера беше генериран неочакван доклад въз основа на голям масив от данни. Убит е втори банкер в Уникредит. Започнат е нов престъпен план и този път Звяра решава,че е втеме за ампутация на ненужните структори. Боко е уплашен.Много...
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ТОЯ НАПРАВО КЪРТИ МИВКИ. С ТЕЗИ 500 МИЛИОНА ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДЪТ ПОСТОЯННИ РАБОТНИ МЕСТА КОИТО ЩЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ. НО КАКТО ВИНАГИ В МУТРЕСТАНИЯ КАРУЦАТА СЕ СЛАГА ПРЕД КОНЯ. КОЙ ЗНАЕ В КОИ БАНКОВИ СМЕТКИ ЩЕ ПОТЪНАТ ТЕЗИ 500 МИЛИОНЧЕТА А ЗА НАРОДА КАКТО ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ КАВАЛА.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога ще живеем като просяци .. На прошлека му дават толкова че да бъде завинаги ***.
109
2
 
3
 
! Отговори
500 млн лв.?!?!?!?!? преди 9 години
Калфин !!!! ... И тях пари ще ги ОТКРАДНЕТЕ!Затова и завчера американския държавен секретар Кери НЕ ви даде никакви долари, защото е сигурен, че само КРАДЕТЕ и си пълните личните банкови сметки!К*ва борба? ... К*ви 5 лева?
108
1
 
2
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до 132То щото отдел кадри от ДС са много хитри БГ е на това дереже.По скоро да плюскат ограбеното и да пукнат от преяждане назначените *** олигарси от ДС и да оставят народа сам да се оправя,не според изявленията на видния фашист от БСП Любен Корнезов казал хитовата фраза "Средствата за производство не трябва да попадат в ръцете на този който може защото няма да можем да го контролираме!" от трибуната на пАрламента да действат.Това са просто резултатите от социалния Фашизъм наречен Социализ
107
1
 
8
 
! Отговори
Петко преди 9 години
За какво ни е да работим, щом имаме 500 милиона?
106
2
 
9
 
! Отговори
задници преди 9 години
Разпределете ги между олигарсите що ги обявявате изобщо,откраднете ги
105
6
 
1
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до125 как какво е дала Масква?То и дюкаменте има:А сега да разгледаме по-подробно въпросната Конвенция. В нея се признава, че българското правителство припознава да дължи на руското императорско правителство за разходите по окупацията от императорските руски войски сумата от 10 618 250 рубли и 40 копейки. Някои изследователи изчислиха, че тази сума, изчислена по тогавашен курс на рублата спрямо златото се равнява на 32 тона злато. Предвидено е сумата да се изплаща на части: първата вноска от 400 000 рубли на 13 септември 1883 г.; след това в разстояние на 12 години (от 1884 д
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не сме във ЕС ще сме измрели от глад като руските *** със цени на кило телешко от 18 евро и кило моркови 500 рубли. Със заплати от по 120 евро. Такава е картинката ето я крият и не ви я казват глад,смърт и алкохол
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България загивала , хи,хи,хи тя така загива вече 1000 години. Вие загивате бе мъртъвци .
102
1
 
6
 
! Отговори
Ачо преди 9 години
Тоя мазния Калфин като го видя и ме лови разтройство
101
3
 
9
 
! Отговори
Аналитиканствоващия преди 9 години
Мноу мъ кефят разни гелосани онанисти направили по 1-2 години стаж в метрото на някой евро град като гледат от високо хвалят европата България загива и този процес се ускори главоломно последните 5 години.
100
7
 
5
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
Не вярвайте ЕС са измамници гей общество:)))Вервайте на братята от Москва>Какво саполовин милиард за работа и 5 милиарда за бизнеса и то в кеш.Ало Европа за нас това са жълти стотинки.МечкатаотМосква ни даваше повече щяхме да си имаме тръба и много надежди и мечти за пари искаме мечти .комшиите и те ще се махат от ЕС....ОБАЧЕЕЕ ако не сме в ЕС значи в *** г.з.И те го разбраха за 3 дни народа си издърпа парите и банките вече бият на кухо и ревнаха.ЗАщоли тез хора така хем ще се махат а се шашка
99
0
 
1
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
ДО 113Ако обичаш дай още ключови дими за това московско ехоНе видях нищо интересно........
98
0
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Оправете корупцията и бюрокрацията така ще създадете работни места и няма да има нужда да " помагате".
97
2
 
2
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Цената на, 7 златни мезонета в Ню-Йорк!...