Трябва да догоним Румъния в антикорупцията

Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева
17 яну 2015 13:21,
158
Трябва да догоним Румъния в антикорупцията
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

България трябва да догони това, което прави Румъния по отношение на антикорупцията. Това каза в Русе заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в отговор на въпрос дали Румъния може да бъде приета преди България в Шенген.

"Не искам успеха на България да се състои в това да спираме съседа, защото е безсмислено", коментира Кунева. Тя обясни, че е много впечатлена от срещите си с прокурора Лаура Кьовеши, ръководител на румънската Национална дирекция по антикорупция, и Хория Джорджеску, председател на Националната агенция за интегритет.

Кунева посочи, че има възможности страната ни да създаде аналогични на румънските структури за борба с корупцията, със сходни правомощия.

"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва. Каквото и да говорим за стратегии и закони, ако няма човек, който да има достатъчно смелост, няма да имаме такъв успех. Политиците са длъжни да допуснат този човек да се появи", заяви Кунева.

На въпрос дали е време България да приеме еврото, Кунева отговори, че най-сетне имаме посока и тя е публично изказана от министъра на финансите, което е много добре.

"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим", каза още Кунева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
16
 
! Отговори
аман преди 9 години
Тая *** отново ли ни я натрапвате?
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръмъния изпрати войска срещу Русия , Втората световна .. Румъния не ще догоним по Русофобия..В момента ЕС и САЩ пари дават само за Русофобия.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая едва ли знае какво говори и какво си пожелава.За да настигнем Румъния ТРЯБВА правораздавателните органи да арестуват и ОСЪДЯТ Боко и Цоко, Местан и Доган, Лостов, Куневица, Архара и всщ остална *** която не спря да краде и лъже през всичките тези години на прехода.
59
1
 
22
 
! Отговори
ЛЮБОВНИК преди 9 години
КУНЕВА ММММННОГО ОТДАВНА ЛИЖЕ ***
58
1
 
24
 
! Отговори
1814 преди 9 години
Никой не ще догоним,защото навсякъде има некадърници,които въобще не знаят какво вършат.Един пример:ония льольо външния министър,само как не се изрева на микрофоните,че щял да идва Кери... No Comment
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имаме късмет че ни вързаха с Румъния а не с Албания. както сме тръгнали май ще си ритнем канчето и сами ще се прикачим към Албания
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ало,цацаров,какво стана с Христо Бисеров. май пусна едни пари в съдебната система и забравихте
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече и с Румъния не сме в състояние да се сравняваме. Що за оресия тегне над БГ?????
54
1
 
18
 
! Отговори
Боце преди 9 години
Би било редно наред с бившите управници и Кунева да бъде клиент на прокуратурата !
53
1
 
16
 
! Отговори
Дърт Ром преди 9 години
Наглата пастърма е сред първите за Белене... абе направо на прасетата....
52
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева"Със сигурност това обаче не си ти. Смешното в ситуацията ,че започна да се "вземаш на сериозно",а си най -обикновена пуйка
51
2
 
21
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
ееее тази ли ще говори за корупция... пръмова ние не сме забравили габон и реакторите
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Портокали с гени от прасета заливат нашия пазар.Цитрусите са по-големи и от грейпфрути и размерът им стряска дори продавачките. Според специалиста по диетология професор Донка Байкова, става дума за генномодифицирани храни, които са внесени от Гърция.Експерт предупреждава, че портокалите може да предизвикат алергични реакции.
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тия дебели крачета как ще ги догониш румънците *** Куно.
48
2
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Както семе се корумпирали, и срещу нас да бягат румънците, пак няма да ги стигнем.
47
1
 
22
 
! Отговори
ТЦТЦТ преди 9 години
АЛОООООО ТИ СИ НАЙ КРАДЛИВАТА ЖЕНА НА БЪЛГАРИЯ МАААА ЗА КАКВА КОРУПЦИЯ ГОВОРИШ,ПЪРВО ТЕБ И ДРУГИТЕ ТИ МУЛЕТА ДА ГИ ЗАТВАРЯТ НА ПАНДИЗА ТОГАВА ЩЕ СЕ НАМАЛИ КОРУПЦИЯТА!!!!!!!!
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корупцията може да се спре,когато се спазват законите! А това в България няма да стане,защото и съдии ,и политици,и полиция са корумпирани! Покажете ми един не беден,а със средни възможности човек, от тези съсловия! Та нали прокурор се писа за беден,за да вземе без пари парцел в Приморско!
45
2
 
15
 
! Отговори
Роза преди 9 години
Скоро следва нова и мащабна операция въз основа на доклад. Звярът анализира данните и видя заплаха за себе си. След като Боко приключи изпълнението на поставените задачи, операцията влиза вълна сила.Името на операцията е с кодово име АМПУТАЦИЯ.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подай си оставката и мутрата ще сложи друг
43
2
 
9
 
! Отговори
dimitrov преди 9 години
имаме много да ги гоним за свевние наи скъпата магистрала се строи именно в Румъния 52 милиона евра за км посока Плоещ- Брашов.Това се казва борба!!!!!!!! с корупцията.Така че не бих желал да ги настигнем по този показател те са много по напред в корупцията.