Трябва да догоним Румъния в антикорупцията

Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева
17 яну 2015 13:21,
158
Трябва да догоним Румъния в антикорупцията
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

България трябва да догони това, което прави Румъния по отношение на антикорупцията. Това каза в Русе заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в отговор на въпрос дали Румъния може да бъде приета преди България в Шенген.

"Не искам успеха на България да се състои в това да спираме съседа, защото е безсмислено", коментира Кунева. Тя обясни, че е много впечатлена от срещите си с прокурора Лаура Кьовеши, ръководител на румънската Национална дирекция по антикорупция, и Хория Джорджеску, председател на Националната агенция за интегритет.

Кунева посочи, че има възможности страната ни да създаде аналогични на румънските структури за борба с корупцията, със сходни правомощия.

"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва. Каквото и да говорим за стратегии и закони, ако няма човек, който да има достатъчно смелост, няма да имаме такъв успех. Политиците са длъжни да допуснат този човек да се появи", заяви Кунева.

На въпрос дали е време България да приеме еврото, Кунева отговори, че най-сетне имаме посока и тя е публично изказана от министъра на финансите, което е много добре.

"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим", каза още Кунева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим" - това го е казала тя? Как може да гласувате за хора, които си нямат планове и идей какво ще правят с таз власт която сте им дали? Ужас!!!
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обикновенно на такива постове се търсят хора с знания, а не с излъчване. Но това е лично мое виждане... :)
40
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодор Колев пееше една песен: "Как ще ги стигнем американците?" Сега трябва да я запеем на нов глас: "Как ще ги стигнем румънците?"
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Пръмова е ужасно антипатично и противно създание!
38
4
 
14
 
! Отговори
Ай преди 9 години
Румъния може да я стигнем ако тр гнем в обратна посока.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева съсипа АЕЦ Козлодой и говори за антикорупция като нейния началник Бойко Борисов разсипа страната и АЕЦ Белене.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До45.Добре стои.
35
2
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
А как стои въпроса с Александър Малинов?
34
2
 
19
 
! Отговори
404 преди 9 години
Румъния скоро няма да е стигнем!Трябва да сменим системата,манталитета,мисленето
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Швейцарския франк е по-силен от еврото въпреки че Швейцария е извън еврозоната. Членство в Еврозоната ще натовари България да плаща за Гърция. А Шенген ще ислямизира България с още повече бежанци както стана и с Гърция и Гърция даже фалира с много емигранти и бежанци.
32
2
 
9
 
! Отговори
kizim преди 9 години
imame edin mnogo podhodyast smel chovek - bat Sali, ama nego go pazim - ste go pravim shef na efrobankata.
31
2
 
8
 
! Отговори
Дедо от Софийско преди 9 години
"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва" Леле, како-о-о! Оти обиждаш шефа, ***? А сега му кАжи, дека не излъчва смелост, да те видим тебе, колко си ТИ смела!
30
3
 
7
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До 11.Не знаех че хан Крум е бил баща на хан Аспарух.
29
2
 
28
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Червената снаха с габонска практика говори за антикорупционни мерки .Колко трябва да е дебелоок някой с такова минало да зове към спазване на закона?
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу ръцете от Боко Тиквата! Цвъки е виновен за всичко, Боко е душа човек- идол, вожд и учител! ГЕРП!
27
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз! Изказвам благодарност на Кунева за дето спря ония атомни бомби тип Чернобил. А вие дето сте на жълтите павета и не сте дишали радиационни газове си говорете, не ми пречите!
26
2
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Така е. Трябва да догоним Румъния. Трябва всичките да ви вкараме в затвора за съсипването и унищожението на България !Специално Кунева само за затварянето на АЕЦ Козлодуй трябва да лежи доживотно !
25
3
 
24
 
! Отговори
АК-47 преди 9 години
А г-жа Йес дали е излъчвала смелост, когато спомогна да се затворят 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй? Не мога да разбера, що за наглост винаги да се говори за борба с корупцията от най-корумпираните хора държавата. Няма да я стигнем Румъния, защото там е поставен човек за борба с нея, който се отчита директно на президента. Тук такова нещо никога не може да стане, защото нито ще има правителство, нито ще има депутати, всички ще са в затвора.
24
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли някой който да каже добра дума за тази крадлива лелка, за това нищожество?
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отделно Франция и Италия много помагат на Румъния, много. А на нас българите, дойчовците ни помагат само и то с някакви нпота. Че то ние трябва да сме по- задължени към Сорос тогава, пфу!