БСП отряза подадената от АБВ ръка

Коалиции ще има, ако партията на Първанов се разграничи от политиката на кабинета
18 яну 2015 07:30,
55
БСП отряза подадената от АБВ ръка
Снимка: архив, Булфото

АБВ вчера подаде ръка на БСП, но столетницата ги отряза, пише в. „Труд”. „Докато АБВ не определи отношението си към участие в дясното правителство, което упражнява дясна политика, ние не можем да започнем диалог с тях по тези въпроси", заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред всекидневника.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, лидерът на АБВ Георги Пъванов заяви, че формацията му ще подаде ръка за партньорство към политическите сили в лявото пространство. „АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне”, заяви той. Ако останем заложници на високомерието, ще загубим всички, ще загуби лявото, социалното, посочи Първанов, според когото България не може да се развива без силна левица.

По думите на Мерджанов принципно всяка една от четирите управляващи партии може да им подаде ръка, но в крайна сметка политиката е представляване на интереси. А БСП представлява интересите на бедните хора.

Тази позиция е подкрепена и от лидера на БСП Михаил Миков. БСП ще води разговори с АБВ за местни коалиции, ако партията на Първанов се разграничи от дясната политика на правителството, в което участва, пише „Труд”, цитирайки Миков.

Официален отговор на подадената ръка БСП ще даде след заседанието на Изпълнителното й бюро във вторник.

Самият лидер на АБВ Георги Първанов коментира пред всекидневника, че първите неофициални отзиви от „Позитано” на „протегнатата ръка” били, че тя няма да се приеме така лесно и бързо. „Какво значи да не се приеме лесно и бързо? Когато имаш избори през октомври, подготовката трябва да започне през януари”, заяви Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни завирайте повече този политически труп!
44
1
 
4
 
! Отговори
Още един идиот преди 9 години
Въпросът е кой да лапка руски парици, а не защитата на бедните. Гоцко загуби руското благоволение и затова се опитва да се присламчи пак, но под крилото на Путин се намести и още една звезда - Волен, та там май започнаха да изгладняват. А иначе за бедните БСП се грижи, само когато им притрябват за някое протестче, като това в Горна Оряховица например. Абе все гнусни хора.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Гоце си беше подал на бсп-о нещо ДРУГО - дали и него щяха да го отрежат???!...ахаааа
42
1
 
7
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 9 години
Е*ати държавата щом агент ГОЦЕ и е бил 10 годинииии Президент!? Граовски ***....Каквото и да се каже за бсп и Гоце ....ще е малко....Няма по-гнусни влечуги от тяхната шайка крадливи ***....Трябва да изгният до живот в каушите.Повръща ми се от тях - само при споменаване на имената им...
41
3
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Хем ръката изкуствена ,хем ножа на БСП е менте,така че пито платено.
40
3
 
8
 
! Отговори
БСПар преди 9 години
"БСП отряза подадената от АБВ ръка"Чакайте малко бе г-да ***.Ние в БСП не сме касапи ,че да режим.Ние просто отблъскваме подадена ръка от всеки един предател.Първанов е такъв. Той не можа да се примири с факта ,че не го искахме за лидер и си направи партийка. Нека си командори ,нека си управлява ,но да остави БСП на спокойствие.Без него ще минем.
39
4
 
12
 
! Отговори
уф.. преди 9 години
СмЕх!..."А БСП представлява интересите на бедните хора." каза Миков!??????????????????????Като гледам, няма стар от БСП/БКП, чиито деца и внуци да не са при" мръсните капиталисти!??"' И що тъй? Защо не са в Русия, Китай, Сев. Корея?Изглежда "директивата' 1990 е била такава;"разпространявайте социдеята"... Тука така приказват, а си живуркат на Запад, САЩ,Австралия...Както казваше баба ми" като ги чуеш какво говорят, с г...а си да се смееш!'
38
6
 
8
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Първанов, стига си подавал тази твоя саката ръка.Освен Борисов друг аз не виждам вече да е поеме. Опитай с реформаторите или пък ония от ,,Луков марш,, Там ти е вече мястото,ама сам оставаш, защото тези около теб неколцина и те ще избягат скоро.Оставаш сам с козите от Сирищник и надувай ***.на воля- ако нямаш, вземи този на Бареков, защото и на него вече не му е нужен ,той също остана без стадо.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце иска да гепи ръководството на Позитано, ама Мишо не е балама.
36
2
 
6
 
! Отговори
иван преди 9 години
До sofetoне са като боко постоянно сърдити на някой, особено на матряла, който не гласува за него
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце е един от хората които помогна България да е на дъното
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еййй събръхме се найй после а наздраве
33
13
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Още един заблуден офчи мозък! Абе глупчо, социализъмЪ ни заби в 9-та глуха, изостанахме от останалите държави със 100 години! Какви заводи бълнуваш, всичките с остаряло демодирано оборудване, но бяха построени да задоволяват СССР, а нас ни тровеха, плащаха на работниците никакви пари! А преди да дойде скапания комунизъм БГ беше 7-*** в Европа по брутен вътр. продукт, със златно покритие на лева! Заради соца сега сме най-бедните в Европа и заради грабливите социалисти, сега капиталисти!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале каква картинка само от снимката...ужас! Разберете, че не ви искаме във властта!!
31
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце е предател и доносник,а освен това е първа дружка на мутрата Борисов, с когото заедно очистиха Мишо Бирата и жена му, за да не се разкрие чудовищна корупция.А приятелството му с Лукойлския олигарх Златев е върха на срастването на политика, икономика и мафиотски интереси.Никакви коалиции с абв, първанов да си стои заедно с мутрите на борисов и нека се подиграват с пионката му министър калфин
30
7
 
19
 
! Отговори
681 преди 9 години
Гоце, гоце жалък си като изоставена и прекарана к.***!Предателите у продажниците никой не ги харесва- живуркай си с боко пък докъдето издържите.
29
10
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Комуняците обидени на всички и всичко, затова решили от тук нататък да живеят с орлите!
28
1
 
19
 
! Отговори
Инверсия преди 9 години
Политиците , Капитала , Профсъюзите.Това са трите файтона на капиталистическата система.Всички те са десни , защото системата е дясна.Искали БСП по високи заплати , по добри условия за труд.Как го искат.Чрез минималната заплата , при които оцеляването е невъзможно .Това е мимикрия на лявото , а съпротивата на дясното , пък показва че дясното е толкова аморално , че даже за дясно неможе да се говори.А и къде е лявото и дясното , когато собствеността е преобладаващо офшорна , анонимна ,олигархична , а икономиката сива и черна.Разтягане на локуми е темата за лявото и дясното.
27
4
 
10
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
в момента вижданията на членовете на бсп за бъдещето на държаната и партията се разминават с тези на ръководството на тази партия.Бсп сега за съжаление е партия съсъ затихващи функции защото няма в ръководството си умни хора няма изградени лидери а само крадци и лъжци заинтересовани за собственото си обогатяване(станишев гергов гущеров и всички бивши и настоящи депутати)Закривайте тази имитация на лява партия и оставете хората да създадат нова СИЛНА ЛЯВА ПАРТИЯ!
26
1
 
6
 
! Отговори
Doko преди 9 години
28/ Има турски сериали, защото бай *** не е създал никакви през последните години. А пък то у него и една култура. Превърта се всичко стойностно останало от комунистическо.