Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее

Борисов спря големите енергийни проекти, заяви Румяна Бъчварова
18 яну 2015 13:15,
62
Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее
Снимка: БТА, архив

Съдебната реформа е ключът към успеха на сегашното управление. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред БНР.

„Мисля, че има консенсус, че съдебната реформа трябва да се случи. Големите разминавания започват и ще продължат за начина, по който тя трябва да се случи”, поясни Бъчварова. По думите й управляващата коалиция не изключва възможността отделните партии да създават собствено мнозинство в парламента по различните рефрми.

Бъчварова заяви, че няма реформа, която да носи смисъл, без спрямо нея да има негативна обществена реакция. „Даже с министър Иванов си говорихме, че това е началото на един дълъг процес, който ще има изключително много трудности”, допълни още Бъчварова.

„От миналата седмица има вече конституиран Съвет за развитие. Това е един орган към Министерския съвет, в който ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси на коалицията,които са свързани със стратегическото развитие – той така беше и създаден този съвет през първият мандат на ГЕРБ. Аз съм председател на съвета и в този смисъл това е една от моите отговорности и от моите приоритети”, уточни Бъчварова.

Румяна Бъчварова коментира визитите на държавният секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Вицепремиерът разчете двете визити като заявяване на категорична покрепа към правителството и премиера Бойко Борисов.

Бъчварова заяви още, че именно премиерът Борисов е човекът, спрял трите енергийни проекта – АЕЦ „Белене”, нефтопроводът „Бургас-Александруполис” и газопровода „Южен поток”. По този начин според нея Борисов е дал силен сигнал към външните ни партньори. По думите на Бъчварова България е показала, че има последователна политика спрямо Русия, на която до скоро сме били скрит съюзник.

Още преди втория мандат на ГЕРБ Бойко Борисов е показал на Вашингтон разграничението си от руските интереси в България, заяви още Румяна Бъчварова. Според нея няма категорични доказателства за ползата от т.нар. проекти от „Големия шлем“, които Борисов е прекратил.

Румяна Бъчварова коментира и евентуалното участие на премиера Борисов в президентските избори. Бъчварова заяви, че към момента е неуместно да се обсъжда подобна кандидатура, тъй като до вота има близо година и половина. Въпреки това тя беше категорична, че кандидатурата на Борисов е възможна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Festo--22;Знаеш ли какво значи ФЕСТО/FESTO/ ? Toва е фирма за производство на Пневматика и дърводелски инструменти, Работил съм с нея дълги год.-1977 до 1991 г
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години след 1989 все още за всичко са виновни *** - никой не носи персонална отговорност за провалената държава!25 години след 1945 за всичко са виновни буржоата - никой не носи персонална отговорност за провалената държава!Тъжно - НЕОкомунизъм в действие,Който не харесва вожда е враг на демокрацията!?!Самозапалилите се от протест имат погрешно чувство за справедливост!?!Ботев, Левски, Народе СЪБУДИ СЕ
27
0
 
21
 
! Отговори
Х преди 9 години
С гнили ябълки нов компот не става,само ще заносат захарта и водата.75% от съдии и прокурори са корумпирани.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да има истниски реформи у нас, трябва да има европейски федерален съд, който да преследва корупцията, мафията и прането на пари. Или трябва да има ротация - български съдии в други европейски държави, а европейски у нас. Нашият национален съд е прекалено слаб и зависим.
25
0
 
25
 
! Отговори
Време за реформи преди 9 години
Без реформи в съдебната система няма как страната да просъществува още дълго. Без действащ съд няма инвестици (никой инвеститор не иска да рискува парите си), а без инвестиции - безработица и ниски заплати. Реформата в съда е най-спешна, защото е отнето чувството за справедливост на гражданите. Съдът е един от стълбовете на дъжавността. За съжаление не съм оптимист. Няма как корумпираните да се борят с корупцията и няма как съд, когото го устройва статуквото, да се реформира.
24
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Вие успяхте за 25 години да реформирате хиляди българи към оня свят!
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдебна реформа ли-забравете. Знам окръжен град в България в който, за да станат председатели на окръжен съд двама негови председатели един след друг са платили по 14 000 евро. Знаете ли защо парите имат знаци за слепи? Защото Темида е сляпа.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващото Правителство ще успее ако отговори на въпросите (за последните 7 години):- Колко съдии, прокурори и адвокати в РБ са осъдени за корупция? - Колко лекари в РБ са осъдени за некомпетентност, довела до смърт на пациеанти (включително бебета, деца и маийки)?- Колко полицаи и началници в МВР са осъдени за "рушвет"?- Колко кметове са осъдени за коруция?- Още колко години моите данъци ще "кърмят" София, Пловдив и Варна?- Колко руски пари да вземем, че да станем Еврозона?
21
5
 
28
 
! Отговори
Морския преди 9 години
ГОЛЯМА ТЪПНЯ ! И какво като Борисов е спрял тези проекти Каква е ползата от това? Някой от САЩ или Европа да е инвестирал в аналогични проекти в БЪЛГАРИЯ? Турция ще строи руска атомна централа, Унгария също руска атомна централа.''Северен поток'' направиха, ''Южен поток''не може.Срещу Анталия, Турция инсталираха петролни бочки за претоварване на нефт също както трябваше да са Бургас -Александруполи .Не съм видял в Анталия да има петролни разливи до сега.Контрола и технологиите са перфектни .
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов бил спрял енергийните проекти. Те обаче ни правят съвременни. Ако е последователен сега трябва да прокара проекти за масово производство на прашки за ВВС, на *** за леката промишленост и на сметала за института по математика към БАН, да се възстанови производството на волове за волски каруци с марката VOLVOL. Как хубаво и екологично ще се пътува с тях по новите магистрали.
19
1
 
27
 
! Отговори
смех преди 9 години
Ще успее ли съдебната реформа ?Не няма да успее,защото трябва да сами да се натикате в затвора
18
0
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Кое действие или бездействие на управляващите се нарича реформа?
17
1
 
3
 
! Отговори
Festo преди 9 години
До АнонименКато изказваш мнение защо си АНОНИМЕН ???
16
3
 
18
 
! Отговори
КО?НЕ! преди 9 години
Какви съдебни реформи,какви пет лева?Нали първи ще изгърмят Мутрата Буда и пуделчето му цвъко,заедно със всички крадци комунисти като костов,пръмова,гоце,пикаещия във фонтана,р.овч. и всичката *** *** крадяща 25 години.Абсолютно никога държавата ни не е била толкова зле,няма работеща икономика,селско стопанство,образование,здравеопазване,но има 240 крадци с имунитет!Онзи ден нали видяхме мръсната мутра,как изглеждаше,когато Кери каза за върховенството на закона.
15
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз смяъам, че откакто ГЕРБ са на власт съраната се рздвижи. Откриха се нови работни места, възобновиха се спрените строежи и еврофондовете се пуснаха.
14
2
 
14
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
И да продължа.Това означава,че и Румяна Бъчварова трябва да лежи наравно с рома откраднал две кокошки в затвора ако е извършила нещо противозаконно.Тези били виновни,онези били виновни ,а не виждам и един министър в затвора?!
13
5
 
10
 
! Отговори
Градски преди 9 години
остаФкааааааааааааааааааааааа
12
1
 
19
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Тия стари локуми , реформи са ала бала вече колко години нищо ново колкото до спрените проекти спрени защото щатите си разчистват терени за тяхните енергоносители и ви плащат за това копуват политиците на килограм , *** продажни колко плащаме за тока от мариците и защо а само това ли е
11
0
 
19
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Не реформи мила моя,а равенство за всички пред закона може да реши проблема да ти кажа ако незнаеш.Всичко друго са празни приказки.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформа с Борисов и Цветанов?Реформа със съдии,като Р.Бечева?