Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее

Борисов спря големите енергийни проекти, заяви Румяна Бъчварова
18 яну 2015 13:15,
62
Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее
Снимка: БТА, архив

Съдебната реформа е ключът към успеха на сегашното управление. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред БНР.

„Мисля, че има консенсус, че съдебната реформа трябва да се случи. Големите разминавания започват и ще продължат за начина, по който тя трябва да се случи”, поясни Бъчварова. По думите й управляващата коалиция не изключва възможността отделните партии да създават собствено мнозинство в парламента по различните рефрми.

Бъчварова заяви, че няма реформа, която да носи смисъл, без спрямо нея да има негативна обществена реакция. „Даже с министър Иванов си говорихме, че това е началото на един дълъг процес, който ще има изключително много трудности”, допълни още Бъчварова.

„От миналата седмица има вече конституиран Съвет за развитие. Това е един орган към Министерския съвет, в който ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси на коалицията,които са свързани със стратегическото развитие – той така беше и създаден този съвет през първият мандат на ГЕРБ. Аз съм председател на съвета и в този смисъл това е една от моите отговорности и от моите приоритети”, уточни Бъчварова.

Румяна Бъчварова коментира визитите на държавният секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Вицепремиерът разчете двете визити като заявяване на категорична покрепа към правителството и премиера Бойко Борисов.

Бъчварова заяви още, че именно премиерът Борисов е човекът, спрял трите енергийни проекта – АЕЦ „Белене”, нефтопроводът „Бургас-Александруполис” и газопровода „Южен поток”. По този начин според нея Борисов е дал силен сигнал към външните ни партньори. По думите на Бъчварова България е показала, че има последователна политика спрямо Русия, на която до скоро сме били скрит съюзник.

Още преди втория мандат на ГЕРБ Бойко Борисов е показал на Вашингтон разграничението си от руските интереси в България, заяви още Румяна Бъчварова. Според нея няма категорични доказателства за ползата от т.нар. проекти от „Големия шлем“, които Борисов е прекратил.

Румяна Бъчварова коментира и евентуалното участие на премиера Борисов в президентските избори. Бъчварова заяви, че към момента е неуместно да се обсъжда подобна кандидатура, тъй като до вота има близо година и половина. Въпреки това тя беше категорична, че кандидатурата на Борисов е възможна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
ЙЙ преди 9 години
Каквато и съдебна реформа да има, със същите корумпирани кадри резултати няма да има. Искаме министри и депутати в затвора - ей това е реформа. Къде е миро мършата- покрихте го, къде е Христо Бисеров- покрихте го. Е , за ква реформа говорите. Първата и най - спешна реформа трябва да се направи в МРВ- покровителят на мафията и организираната престъпност!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера, по БНР, герберската активистка в прав текс изплю камъчето - най-голямата заслуга на Борисов било спирането на "Белене", "Южен поток" и "Александропулис". Тзаи му дейност била оценена по достойнство от нашите нови приятели и те били във възторг от този български юнак. Възхитени били от този ***. Както възхитени са били от българските простофили едни други български приятели през 1941 и 1944 години. За съжаление боковци за пореден път го начукват на страната ни.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Устите на гербаджиите постоянно са по медиите. Дотолкова, че чак се чудя, кога им остава време за истинска работа. А тази ... (*** бди - може да плюеш всичко свято, но не и гербаджийска пасмина!) направо се е разчекнала. От медия в медия; дори журналистите не могат да си зададат въпросите. А като я слушам какъв култ изповядва и прокарва към една мутренска ***, направо ми се повръща от ибрикчийството й. Поне да беше само тя, но медиите са превзети от бързо врътнали задниците подлеци.
46
0
 
3
 
! Отговори
chanko преди 9 години
Sled 5 godini w Bulgaria shte ima oshte po goliam glad i mizeria , mnogo izostaweni regioni , horata shte jiweiat samo w niakolko golemi naseleni mesta......taia za kakwo gowori.....kwa reforma ,nie se stopiawame s wseki izminal den....
45
1
 
4
 
! Отговори
Някакво преди 9 години
От горенаписаното ми хареса "скрит съюзник". И не само той. В Бг всичко е доста скрито и съм песимист в разкриването му. Бля-бля, дрън-дрън - и нищо важно насреща. А хората се интересуват от пари !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
0
 
5
 
! Отговори
DANYELE преди 9 години
ПО ЧЛ.205.АЛ.1 ОТ НПК ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СА ДЛЪЖНИ ДА СЪЗИРАТ ОРГАНИТЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ПРОКУРАТУРАТА НА Р.БЪЛГАРИЯ И ЕЛА ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА ПОСЛЕ ЖЕНСКИЯ ПАЗАР ПАСТИ ДА ЯДЕ !!! МНОГО ЛАКОМИ ТЕЗИ ПРОКУРОРИ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ КАКТО СИ ДОШЪЛ НА ТОЗИ СВЯТ ТАКА И ЩЕ СИ ОТИДЕШ ГОЛ И БОС !!! МАЛКО ЛИ ХОРА СЕ ЗАПАЛИХА ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО И ПО ПЛОЩАДИТЕ НА СТРАНАТА НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ СЪСПВАТ ЖИВОТА ПОВЕЧЕ !!!!
43
0
 
7
 
! Отговори
DANYELE преди 9 години
УЖАС !!! ТА НИЕ ИМАМЕ ЛИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ? ЗНАМ И СЕ УВЕРИХ ЧЕ ДЕЛАТА СЕ РАЗГЛЕЖДАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТОГАВА КОГАТО ИМА МАТЕРИЯЛНИ ОБЛАГИ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , ГУБЯТ СЕ ПРЕПИСКИ , ЦЕННИ КНИЖА , СМЕНЯТ СЕ ПРОКУРОРИ , СМЕНЯТ СЕ НОМЕРАТА НА ПРЕПИСКИТЕ ЗА ДА НЕ МОГАТ ГРАЖДАНИТЕ ДА СЛЕДЯТ РАЗВИТИЕТО ИМ НЕ УВЕДОМЯВАТ ХОРАТА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ПРЕПИСКИТЕ С ПИСМО ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ОБЖАЛВАТ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ПРЕД ПО ГОРНА ИНСТАНЦИЯ !!! НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИОТСКА ИМПЕРИЯ Е ПРОКУРАТУРАТА НА Р.БЪЛГАРИЯ !!!
42
0
 
1
 
! Отговори
хе преди 9 години
поредната съдебна "псевдо-реформа"...
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов спрял Южен поток и за това станал По-Южен поток , та ще минел през Турция и Гърция , но газа е пак от същото находище като на Южен поток и България губи комисионни и ще плаща комисионни на турция , но тях ги подкрепят англичаните и американците , а нас ни еб.т когато имаме продажни политици .Белене нямало да се строи , защото нямало нужда от толкова електроенергия , защото фабриките и заводите са унищожени от Русняците ли бяха , или от ЕС, и сащ чрез световната банка и МВФ
40
0
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Приятелю, научи се да пишеш правилно и без правописни грешки. След това трябва да се ограмотиш - във ВСС няма действащи съдии, това е орган, който назначава съдии. Апропо - председателите на големите съдилища бяха назначени под палката на ББ и ЦвЦв, затова сега СГС е срам за европравосъдието.
39
0
 
2
 
! Отговори
дааааа преди 9 години
Ако има реална съдебна реформа - то министрите на кабинета Борисов трябва вече да са в затвора. Е как тогава правителството ще прави истинска реформа??? Просто ще се наложи волята на силните на деня и Цвъки, въпреки всичките си явни престъпления, отново ще е постоянен говорител на Слънцето ББ и ще ни учи на рИформи.
38
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Това за сега у нас е невъзможно. Съдебната система в Българи от десетки години е родово общинна с комунистически привкус. Все едно да кажеш на един 79 годишен съдия от ВСС,че неговото място нма да бъде заето от неговият правнук. Представте ли си какъв вой ще настане. И ако нкой си мисли,че тази бълвоч може да се оправи чрез коментари в нита жестоко се лъже.
37
0
 
5
 
! Отговори
брус преди 9 години
съдебна реформа ха ха у нас мофията победи окончателно изпълнителна засонодателнасъдебна власт местна и тнт не си губете времето в коментари грабваите телата
36
2
 
19
 
! Отговори
Я па тия! преди 9 години
Сделка или не-това е съдебната ни система.Ставийски и Брендо са на свобода,братята Галеви също.Който си плати в затвор не лежи!Ако Европа иска промени-да плаща!Ако ли не-няма сделка.Тук да не е Германия,я?Съдебната ни система е независима от Европа!
35
1
 
9
 
! Отговори
66 преди 9 години
Няма елементарна логическа връзка между двете неща-не говоря за тяхната значимост! Все едно ,ако моето куче оздравее,тавана няма да падне!?
34
0
 
20
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Герберката пак излъга. Орешарски спря Юен Поток. Един ,,демократ" построи Син Поток сега аверите му ще строят Турски Поток. Козлодуй може да осигури необходимата енерги за страната и ще е на ниска цена. Но Марица изток трябва да спре, което ще има вляние за работниците и най вече Американските интереси. Някой с здрави *** може ли да поеме отговорноста. Още години в България няма да има реформи. Запомнете това. Днес е едно утре друго. Черта на българина.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най накрая разбрахме кой ще плаща.
32
2
 
17
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Хаха тая наклепа шефа си за спрените проекти.ББ и Плевньо не обясняваха ли през цялото време ,че решението зависи от ЕС поне до колкото се касае за последния случай.
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успее ли правосъдната рефорам вие всички влизате в затвора!
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Морския--26;За какво ни е Белене. имаме излишък от енергия. Не ни трябват енергоемки проекти ,какв2ито са руските.