Москов се хваща на бас: Борисов няма да е кандидат-президент

Здравният министър не отстъпва от идеята за закриване на ТЕЛК-овете
Обновена: 19 яну 2015 14:00 | 19 яну 2015 10:26,
50
Москов се хваща на бас: Борисов няма да е кандидат-президент
Снимка: архив БТА

Здравният министър и зам.-шеф на ДСБ Петър Москов обяви, че е готов да се хване на бас, че премиерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент.

В неделя лидерът на ГЕРБ призова актива пред форум на женската структура на партията „да се напъне“ и да потърси дама за кандидат за държавен глава. Изказването му идва няколко дни след като зам.-шефът на групата на ГЕРБ в парламента и дясна ръка на Борисов Красимир Велчев обяви, че е логично премиерът да се кандидатира за държавен глава и дори обясни, че лидерът на ГЕРБ би бил достоен президент.

Още по темата
„До президентските избори има много време. Но в основата на това, което каза Борисов, не е пола на бъдещия кандидат президент, а това че той няма да е кандидат за президент. Готов съм да се хвана на бас с всеки“, каза Москов пред „Нова телевизия“.

Той отхвърли твърдението на Лютви Местан, че Реформаторите са преяли с власт. „Аз не се чувствам преял. Хубавото е, че това, което говори Местан, няма значение за управлението на държавата. Слава богу!“, каза той. Москов отново припомни формулата на сегашното управление – БСП и ДПС да не са част от взимането на управленски решения.

Зам.-шефът на ДСБ потвърди, че управляващата коалиция ще създаде съвет, в който да тушира напрежението между партньорите, преди скандалите да излязат наяве. Идеята е той да се казва Съвет за развитие. „Той ще дава поле за много тесни разговори, ако трябва и експертни. Трябва да има платформа, върху която идеите на различните съставни части на мнозинството да стигат до обща позиция“ обясни Москов.

Здравният министър потвърди намерението си да промени системата за издаване на експертиза за инвалидност, като се закрият сегашните ТЕЛК-ове (трудово-експертните лекарски комисии).

Идеята му е всеки лекар да може да прави това. А след това социален работник да може да казва какви са специфичните потребности на всеки с намалена трудоспособност. Аргументите на Москов за реформата са, че в момента се чака минимум половин година, понякога година и повече, за да се получи трудово-лекарска експертиза.

„Ако аз съм лекар със специалност, с определен трудов стаж, специалист и държавата, и Лекарският съюз са ми дали правото да диагностицирам, да лекувам, да оперирам, защо аз да не мога да издам експертизата“, каза здравният министър.

Москов отрече да има разминаване със социалния министър Ивайло Калфин по темата. В петък Калфин обясни, че е против социалните работници да преценяват потребностите на хората с инвалидизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Жена Президент преди 9 години
Жена Президент , за да се криете и ще я пресират отвсякъде да Обяви Война на Русия !Изредиха се , да ви съветват .И основния въпрос е войната , не тероризма ! Ще ни "защитават", ще ни "помагат"- бедничките в Европа ,как предано си предават националните интереси (все така си разбивайте енергетиката ) ние ще ви "помогнем ".С по-високи цени !
37
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Категорично не желая да правя трудово-лекарска експертиза! Не желая в чакалнята на кабинета ми да се тълпят мазни типове и да побутват банкноти и пликове, само за да ги изкарам болни! Моята работа е да диагностицирам и, ако мога, да лекувам. Като съвсем ми писне да го правя за левчетата, които Касата плаща - ще се махна от системата. Дотогава ще се стискат зъби.
36
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Има и един Московски. И той ли да си смени името, а Иван Костов на Иван Грозни ли е кръстен, а Петър Волгин-хем носи името на цар Петър Първи, хем на река Волга в Русия. Има само едно истинско българско име в тази страна и то е ... а познайте де.
35
1
 
6
 
! Отговори
предлагам преди 9 години
Москов, смени си веднага фамилното име. Не ти подхожда някак си на реформатор. Реформирай първо себе си. Как по-демократично и евро-атлантически би звучало например доктор Лондонски, или доктор Вашингтонофф.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този почна да става медийна звезда. Оправи да не бият лекарите?-да ама не пак си ги бият но медиите вече не пишат . Оправи заплатите в спешното --обеща някой път ще стане . Само интересно откъде ще намери лекари ? Обеща да даде определение за спешност -- след десет дни се отметна и каза че определението ще го даде след 2(две) години. И т. н. . Вече почна да дрънчи като празна тенджера.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 32 Е и какво по новата система на министъра нещата ще се оправят?? Глупости. Проблемите са в нормативната база.Какъв е смисъла да се викат хора за освидетелстване които са с хронични заболявания,хора с липсваш крайник , през година-две. Аз съм бил на тези комисии но явно ти само си слушал като министъра какво става там. Че има корупция има но по предлаганият начин тя просто ще се увеличи. Мислете с главите си а не повтаряйте ката папагали.
32
1
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 9 години
Е понеже Деси от Дулово оправи системата,та Москов ще я съсипе.А ти май не си чувал как се подкупва цяла комисия.Просто си разпределят парите по равно,а сега ще си ги взема само един.Ако бяха толкова читави тези комисии,нямаше да има стотици хиляди освидетелствани пред ТЕЛК,поне половината от тях са си платили и са с фалшиви удостоверения.На мен лично GP-тo ми е предлагал да ме "уреди" с такъв документ без да ми се налага.Та това е положението.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов е прав.Борисов няма да е кандидат президент.ЗАЩОТО,на тази длъжност и се полагат само няколко милиона държавни пари,а къде къде по-добре е да разпределяш милиардите от Европа и милиардите взети заеми само от миналата година.Така че,подгответе се Кристалина Георгиева да ви я "сложи" за президент Бойко,както сам се изрази на среща с активистки от ГЕРБ."Защо да не сложим жена за президент"?!изцепи се премиера.Този човек не признава избори.Той слага,той сваля.Егати държавата.
30
0
 
1
 
! Отговори
TEЛК преди 9 години
До Москов аутДали сте виждали как изглежда т.нар. "комисия"? Явно не, за да пишете подобни коментари!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maq Manolova e choveka.....hahahahahaha
28
8
 
8
 
! Отговори
Москов аут преди 9 години
Москов няма представа от здравеопазване и от здравни реформи, и ще разсипе системата. Не трябва човек да е специалист, за да разбере, че цяла ТЕЛК комисия много по-трудно може да бъде подкупена, отколкото един лекар, например, както предлага Москов. Защото всеки може да си намери приятел лекар, който да му издаде инвалидна пенсия. Това е предпоставка за огромна корупция и разбиване на една система, която се е доказала през годините, и в която работят хора, които познават тази специфична материя. Както гледам тоя Москов, мисля, че напълно ще съсипе здравеопазването.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се напънем и да сложим жена за президент, призова Борисов и предлагам Корман Исмаилова или Меглена Кунева .Трябваше да си направите сметката, когато се събирахте с тези гъзомийници. Да, класически минетчии. Особено Кунева-Пръмова цял живот е прекарала като активна във всяко обществено фелацио, което трябва да направи публично, за да е някъде там. При нея няма комунист, социалист, либерал или консерватор, тя с предихание ще си изкриви устата да обслужи, който трябва.
26
0
 
0
 
! Отговори
* преди 9 години
Хващал се бил , след вчера на всички е ясно , че психоложката ще е кандидат
25
1
 
6
 
! Отговори
12:26 преди 9 години
"В петък Калфин обясни, че е против социалните работници да преценяват потребностите на хората с инвалидизация"Г-н Калфин, и в момента социалните работници са тези, които определят нуждите на инвалидите. ТЕЛК-а определя единствено процента инвалидизация по таблица от наредбата.
24
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Боко и магаре да...посочи и него ще изберем за президент.Апропо,магарето би вършило повече работа като...президент от Плевньо,защото ще...реве и Брюксел все ще даде нещо да го...назоби,а Плевньо,само се...усмихва.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека тогава да помислят за натоварването в работата на социалните работници и еквивалента на тяхното заплащане. Много е лесно да се изисква все повече от тях, без да има нещо насреща.
22
2
 
5
 
! Отговори
Бягайте, преди 9 години
тук ще правят " медицина " само с медицински сестри !!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Чудна работа, преди 9 години
Москов, Московски ... пък всички са срещу Русия )))))
20
0
 
3
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
do :ген.ЛуковВикат на Бойко ТИквата,защото в един вестник излезе навремето със заглавна странциа Бойко-Тиквата
19
2
 
4
 
! Отговори
ТИТИ преди 9 години
КОЛЕДНАТА ГИРЛЯНДА НА БОКО СМОКА,ПРОПЯ.