БСП хареса идеята за жена президент

Миков: Протегнатата ръка на АБВ е опит да се отслаби левицата
31
БСП хареса идеята за жена президент
Михаил Миков. Снимка, архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обяви, че харесва идеята на премиера Бойко Борисов за жена президент. Все пак Миков уточни, че има доста време до президентските избори и че няма предвид конкретна дама, която да застане начело на президентската институция.

„Припряният интерес по тази тема подменя други важни въпроси на ежедневието и на по-средносрочните политически процеси“, посочи той.

Според Миков изказването на лидера на АБВ Георги Първанов за общи листи на местния вот е декларативно, а целта е да се създадат допълнителни вътрешни противоречия в БСП. „Въпросът за възможните партньорства на местните избори все още не е в нашия дневен ред, но на първо място ще започнем разговорите с нашите партньори от „БСП Лява България“, каза той.

Още по темата
Социалистите смятат, че много трудно биха се постигнали политически партньорства с партия, която подкрепя дясно управление и най-вече гласува десни мерки, защото това би било крайно безпринципно.

Не може да подкрепиш замразяването на всички социални плащания и да говориш, че си за демографска политика, даде пример Миков. Той оцени „протегнатата ръка“ от АБВ като пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България, каквито по думите му е имало няколко пъти в последната една година. Соцлидерът заяви още, че БСП ще търси конкретни партньорства в местните избори на база на решения на нейните органи, а не с изявления на един или друг неин представител.

Миков подчерта, че спечелването на избори на всяка цена отблъсква хората от участие в тях.

След заседанието на Изпълнителното бюро днес левицата настоя правителството да провежда балансирана външна политика, която да държи сметка на първо място за интересите на България.

Социалистите оцениха посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери миналата седмица у нас като „наградно“. Миков заяви, че то е било награда за „спирането на трите големи инфраструктурни проекта, които бяха реализирани от министър-председателя Борисов“.

По отношение на съдебната реформа соцлидерът заяви, че правителството се опитва да компенсира липсата на ясни приоритети и политики с опаковани като реформи послания. По думите му същото се отнасяло и за пенсионната реформа.

Според него и в четворната управляваща коалиция няма достатъчен консенсус за съдебната реформа. Не би трябвало опозицията да компенсира недостига на подкрепа в управляващата коалиция по един или друг въпрос, подчерта председателят на БСП.

Миков смята, че разделянето на ВСС на две камари „още повече ще затвори това, което се случва в отделните отрасли на съдебната власт“. По думите му трудно може да се даде еднозначен отговор на въпроса дали БСП ще подкрепи реформата в парламента.

Миков заяви, че санкциите на ЕС срещу Русия водят до тежки загуби за България и за стандарта на българите в най-бедната страна на ЕС, като същевременно не усещаме компенсации за тях.

Соцлидерът обяви и че социалистите са разтревожени от прогнозата на Европейската банка за развитие за икономическата ситуация в България. По думите му такава корекция – двоен спад в прогноза за годината, ще се отрази неблагоприятно на живота на обикновения българин.

БСП настоя и за ясен отговор от кабинета на въпросите, които поражда бежанският натиск, след като миналата седмица поиска премиерът лично да се ангажира с тях. Социалистите замислят и национален форум-дискусия по темата за бежанците, който да се проведе на територията на някоя от граничните общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Манолова ще бъде добър президент.
22
0
 
3
 
! Отговори
амазончо джунглов преди 9 години
вие нещо против жените ли имате бре братя българи ???:) аз пък си мисля че жена-президент ще е хиляда пъти по-добре от някой мъже-президент. или псевдомъже:)
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесаха идеята, защото си имат набелязана кандидатка - другарката Кунева-Пръмова, а защо не и Бокова, ако последната не успее да докопа онзи пост, към който се е устремила сега!
20
1
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Когато пишман политиците-крадци почнат да мислят за хората и изключат чисто партийно да разсъждават що да не изберат жена президент. Например ИРИНА БОКОВА.
19
0
 
7
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
Че то там, мъже няма.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А наздуаве
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този от майтап не разбира ли...
16
5
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ей доживях и БСП - то да харесат идеите на Борисов, значи не боляло, само дето като бяха на власт друго реваха!
15
0
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Хептен ни взеха за мезе политиците!
14
1
 
7
 
! Отговори
SOCIALIST преди 9 години
MIKOV TI MAI SE IZDUHA MAI ISKA6 DA PREDADE6 PARTIATA NO NAI DOBRE SI PODAVAI OSTAVKATA I BEGAI KAM VIDIN
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква жена? Това си е чиста гаргара в негов стил. Лъже маже диря нема.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле! Представете си Пчеличката Мая президент! Не е истина! Ако това стане аз ще емигрирам!
11
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АКО СЕ СМЕНИ ПОЛАЧ НА ЗУРЛЮБИДОН СЛАНИНСКИ МОЖЕ ДА ИМАМЕ СЛОНИЦА ЗАЧ ПРЕЗИДЕНТ...
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
също така може и перко сертов президент, емигрант - президент или пък ДПС президент. Опции бол ама българският народ все за грешните гласува... Мъж в магазина:- моля искам да си избера 6 яйца.Продавача:- как така да си изберете?!- ами така искам да имам избор, като на изборите.- така кажи бе човек! Ето ти 6 яйца - избирай!
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и сега президент ни е жена.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не хващай протегнатото Миков, това не е ръка, айде да не казваме какво точно ви подават.
7
2
 
8
 
! Отговори
Баба Ви преди 9 години
Абе леви сте лошо няма ама сте корумпирани, гледахме наскоро за заведението на някакъв си от Враца общински нещо си от БСП, на Миков прилича, взел някакво заведение на името на майка си и наем не плаща. Скалъпил там далаверка, кара жип - селски тарикат. И тия от ДПС - нямам против че са с малцинствата ама пак много корупция бе аууууу. Уууу бе затова народа гласува за тоя безумно п.р.о.з ББ, избрал е по-малкото зло.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да мая манолова за президент
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си Мая Манолова президент.....бързо към WC-то!
4
12
 
7
 
! Отговори
гербист преди 9 години
БСП иска да махне сегашния ни президент , уважаемия г-н Плевнелиев. Затова и искат жена да е следващия път президента ни. Но народа подкрепя г-н Плевнелиев, той твърдо е доказал качествата си и народа пак ще застане зад него, както заставаше и преди на изборите.