Да преглътнем чувството си за величие, призова Борисов

"Трябва да дадем на искащите и можещите да вършат работа"
73
Да преглътнем чувството си за величие, призова Борисов
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов „преподаде“ кратък урок по управление на коалиционния партньор от Реформаторския блок Радан Кънев на Деветата годишна среща на бизнеса с правителството.

Борисов заяви, че управляващите не само трябва да посочват проблемите, а и решенията за тях. Премиерът изрази оптимизъм, че ще се осъществи реформата в съдебната система и ще се излезе от демографската криза, в която сме.

Още по темата
„Аз съм оптимист, народът има инстинкт – дори с демографската криза инстинктът на народа ще се задейства, убеден съм. От нас се иска да сме преглътнали чувството си за величие, че всяка партия е най-голямата, най-силната и без нея не може. Ще се успокоят хората, и деца ще има повече, и бизнес ще има повече“, убеден е премиерът.

Той се съгласи с Кънев, че има проблеми в съдебната система и в администрацията, но подчерта, че „с цялата си воля се опитваме да ги решаваме и ще ги решим с помощта, която имаме от Европейския съюз“.

Според него Европа е „на наша страна“, защото вижда, че правителството иска да прави правилните неща. Той оцени, че има добри кадри в кабинета, които ще направят всичко възможно да се справят със задачите си.

Борисов заяви, че инфраструктурата дава самочувствие, а в конкуренцията ще се раждат все повече добри неща. Все по-малко хора ще търсят тази миграция, ако има направим магистралите, бързите жп линии, що да не си стоят в регионите, попита той.

Целта е да намерим начин да дадем на добрите, на искащите, на можещите да могат да вършат работа, подчерта министър-председателят.

Борисов е убеден, че мониторинговият доклад за правосъдието не е нещо лошо, а инструмент, който ни дава възможност, макар и бавно, да имаме напредък, докато решим проблема в съдебната система.

Премиерът подчерта, че цялото правителство стои зад съдебната реформа и че е важно парламентът да приеме актуализираната стратегия за нея, за да покажем воля пред партньорите.

Той засегна и проблема с „гнилите ябълки“ в съда, както ги определи френският посланик Ксавие дьо Кабан.

„Има физически лица в съдебната система, които не съдят така, както трябва, но аз не съм човекът, който може да излезе и да им посочи, дори посланиците не са хората, които трябва да го правят“, каза Борисов и изрази съжаление, че в изказването си посланикът е бил абсолютно прав.

Премиерът се обърна към Кънев и с думите, че е верен коментарът му за образованите хора в големите градове, които са с добър старт и за другите, които нямат такъв, но подчерта – има и друга България, и други хора.

„Като сме управляващи, трябва еднакво да мислим и за едните, и за другите“, настоя той.

Пред бизнеса Борисов заяви, че има претенции към някои от инвеститорите у нас. Лесно е, когато са руски инвеститори – сочим ги с пръст, гоним, прекратяваме, мораториуми и приключваме. По-лошо е, когато са направени неизгодни договори, което дава огромен шанс на националистическите партии да ни атакуват и с основание, разясни той.

По думите му в рамките на 10 години 27 млрд. долара са излезли от страната ни чрез чуждестранните инвеститори в посока към компаниите-майки.

Премиерът акцентира и на влиянието на международната ситуация у нас. В момента Европа, с дефлацията, която е в много от страните, е в сериозна криза. Санкциите влияят на Русия, влияят и на Европа, каза той. Според Борисов „Украйна е проблем, който ще се мъкне десетилетия и няма да се реши“.

Премиерът подчерта още, че не трябва да се забравя, че ако възникне етнически конфликт, страната ни би била нестабилна и напомни, че „тази рана стои и много бързо се възпламенява“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: борисовРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти ли бе Боко го казваш това? Ти ли слабоумно, самовлюбено и нагло човече?! Нали те видяхме как примираш и се тръшкаш за власт, та чак и кръвно вдигна? Нагъл лъжец! Оставка, но и изгонване с камъни!
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко както винаги е прав
47
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Какво величие в един пожарникарски маркуч?
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това е истинското лице на комунист/социалиста! Да създава нестабилност и хаус, да разпространява лъжи и пропаганда сред ниските слоеве на обществото, да взема от работещите и да дава на мързелите , да харчи и краде чужди пари...... Запомнете го веднъж за винаги че само комунистите имат изгода от беден и *** народ! Защото основно бедните и простите гласуват за комунисти/социалисти понеже са зависими от системата и вечно чакат на държавата да ги храни.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАВНО КРА4ИМ КЪМ ЕВРОПА И СВЕТА НО СИГОРНО.А ПРИ ТРОИНАТА ОТИВАХМЕ БЪРЗО КЪМ АДА.МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОИКО БОРИСОВ СЕ ДВИЖИ СЪС СВЕТОВНОТО ВРЕМЕ,ВЕ4Е СМЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ.ЖИВ И ЗДРАВ ДАЕ ГЕНЕРАЛЪТ БОИКО БОРИСОВ ВСИ4КО ДРУГО Е ЗАГУБЕНО,ТОИ ДЪРЖИ УЗДИТЕ ЯКО.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искал да взриви парламента.Джоро всички като теб заминаха за чужбина и са добре.Но тиси червено куче и си научен на готово.Пък може и дасиго измислил акоси от ДС.Сигорен съм и че си гласувал за троината.Такива като теб нямат бъде6те кадето и да отиде6.
43
1
 
1
 
! Отговори
plondir преди 9 години
ah, ah, zatui li tolko kragal e stanal toz chovek?vsichko poglasta?! da go povarne e po-zdravoslovno :)))
42
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
др.бойко,първо ти си човека който трябва да преглътне чувството си за велик,пък после ще видим.
41
0
 
3
 
! Отговори
до starbucks преди 9 години
Казал котела на джезвето... хахаха!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зад Герб седи Глобалният ционистки капитал, капитал, който му купува изборите и омайва остатъците от българския народ с присвивни песни за светло бъдеще, докато тези остатъци не изчезнат напълно. България, събуди се!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да преглътнем чувството си за величие - А можем ли?
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър призив.Нека преглътне собствената си мания за величие,да напусне управлението и политическия живот.Иначе,ще останем с впечатление,че господарите му от САЩ и ЕС не са успели нищо да налеят в празната му глава.
37
3
 
7
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Няма да пишете срещу Борисов, щото трият и може да Ви баннат!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старбъкс, а ти чий хей го дириш тука и денем и нощем? Седиш в Тел Авив, клатиш си краката и ни поучаваш...
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То хубаво говори, ама ако преглътне своето величие, гарантирано ще се задави и ще го изплюе обратно!Терп!
34
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram ,
33
3
 
3
 
! Отговори
Инстинкти преди 9 години
Знам , че от ,,математиката е усвоено само като вземане и даване , като трънски вариант на математиката , но примера които ви дадох е , как реални жълти стотинки , стават измислени десетки левове , които ще ви вземат заради излегналите се на припек алчни пенсионери
32
5
 
9
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
"Трябва да дадем на искащите и можещите да вършат работа" Това, ако си го казал, си най-големият лицемер. Давате на ортаците каналите за дрога, алкохол и цигари.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!