Бъчварова не се дава на ДПС: Не обмисляме предсрочни избори

"АБВ си решават дали да останат с нас, или ще предпочетат БСП“
Обновена: 21 яну 2015 09:49 | 21 яну 2015 09:48,
26
Бъчварова не се дава на ДПС: Не обмисляме предсрочни избори
Снимка: БТА, архив

С исканата от ДПС оставка на здравния министър Петър Москов партията на Местан се опитва да прави политика за ромите и да застава в ролята на техен защитник. Това заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че партията му ще внесе вот на недоверие към правителството, ако Москов не подаде оставка.

Местан обвини здравния министър в "ксенофобски изяви" и лъжа заради твърденията му, че от 225 нападения над лекари, 175 са извършени в ромски махали. Според лидера на ДПС, който цитира вътрешния министър, те били едва 17.

Бъчварова каза, че вотовете на недоверие са нормална демократична процедура, но в случая става въпрос за вот, който обвързва правата на един етнос с политиката на правителството и това е по-опасният прецедент.

Вицепремиерът призна, че изказванията на Москов не са били много прецизни, но обясни, че той се опитва да реши един проблем от много отдавна, свързан със здравето на определени хора и с професионалната общност на лекарите. В този смисъл тя заяви, че оставката на министъра няма да бъде решение в правилна посока.

Бъчварова посочи, че въпросът за предсрочен вот винаги стои, но обясни, че за да предизвика такива избори, ДПС трябва да намери съмишленици, което е друг политически процес. Въпреки това вицепремиерът заяви, че към момента не се обсъжда провеждане на парламентарни избори заедно с местните през есента. „Към момента имаме много общи задачи и работа, която трябва да свършим“, обясни тя.

Румяна Бъчварова коментира и включването на проекта „Южен поток“ в управленската програма на правителството, която ще бъде представена днес. Тя обясни, че газовият проект все още фигурира в плана на кабинета, тъй като и досега не е получено официално съобщение за спирането му.

Тя обясни, че допълнения към програмата могат да се правят в хода на работата. „Има възможност някоя от политическите сили или министрите да предложат допълнителни точки и те да бъдат включени. Имаме 1155 мерки, те могат да станат 1250“, заяви Бъчварова. Тя обясни още, че в управленската програма не са включени всички въпроси, свързани с изборното законодателство, тъй като те са в правомощията на парламента.

„Няма решение за провеждане на референдум с местните избори тази година, има общо разбиране, че референдумите трябва да са заедно с редовни избори. Лично аз смятам, че ще е малко трудно да се гласува на референдум заедно с местните избори, но ако има решение за това, няма причина да не го направим”, каза още вицепремиерът. 

Бъчварова коментира и евентуалната кандидатура на ГЕРБ за президент. По думите й се спекулира с темата за кандидатурата на Бойко Борисов, като по този начин се налага тезата, че правителството няма да изкара цял мандат.

Вицепремиерът заяви, че към момента работата с АБВ и в частност с министър Ивайло Калфин върви добре. „Въпрос на тяхно политическо решение е дали ще останат с нас или ще предпочетат да бъдат с БСП“, каза още Бъчварова.

„По отношение на финансовите регулатори съществува напрежение, което отразява недоверието към тях. Очевидно имаме проблеми в регулациите на финансовия сектор”, коментира вицепремиерът. По думите й нещата в сферата се персонализират, а проблемът за финансовите регулатори е принципен. „Не смятам, че нещо се крие“, категорична бе тя. Според Бъчварова изключително внимателно се следи състоянието на банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 9 години
В днешната политика няма идеология, а само интереси!!! Това не са мои думи, а на "виден" човек. Аз няма да те уча, че всички са еднакви, поради простата причина, че няма смисъл. Света ще свърши, глупаците - не!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка! Тая крадлива *** да се маxа
17
1
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Призовавам ислямски държава да взриви в България парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата а вчера ми отказаха и парична социална помощт като безработен.Освен през зимата да ям сняг а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТОТАЗИ МИЛИОНЕРСКА МАФИОТСКА ПРЕСТЪПНА *** ДА ИЗМРЕ-ГРОБ
16
4
 
2
 
! Отговори
мхм преди 9 години
До Тик-так ...и кои сте вие? Станишевците ли сте? Ако да,вие сте за трепане преди тези които са сега на власт!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
морски преди 9 години
Време е да започнете да мислите за предсрочни избори щото вече сме проготвили сопите.
14
2
 
3
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
До 16Ами тогава да ги изкараме всички на стадиона и вертикално закопаване, белкем следващите се позамислят преди това, ама то това пак води до избори така че неизбено е.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не 225 случая, а дори един случай на нападение на лекар от спешна помощ да икма, това е огромен обществен проблем ! Другаде го стяга чипика ДС агент Павел ! Задаващото се задължително гласуване и опита за пресичане на хищническите ръце на мафията към еврофондовете и парите за здравеопазване !
12
2
 
8
 
! Отговори
До коментари 2 и 3 преди 9 години
Толкова ли не разбрахте, че и едните и другите играят една игра?! Толкова ли не разбрахте, че няма наши, няма ваши?! Всички са едно цяло, останало е цирк за пред народа, ала...*** народ - слаба държава!
11
11
 
8
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
НИЕ НАРОДА ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ!!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че ги харесвам гадовете крадливи от ГЕРБ но тези гнусове от ДПС трябва да бъдат *** начело с дъртака - козел Павел. Луканов ги създаде да крепят *** но те така преядоха от крадене, че се самозабравиха!
9
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 9 години
Нито дума за икономика,само си ги мерат политически!
8
5
 
13
 
! Отговори
Тураник преди 9 години
Извъртате се както ви е удобно Боковци. Като не искате ДПС ,защо не приемете задължителното гласуване ,а чакате референдуми? Нали целта е незабавно да бъдат изритани още на следващите избори.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, как ще се дава, та нали ще излезе от властта, все едно да питате Кунева!
6
10
 
15
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ БОСТАН преди 9 години
ДПС и ГЕРБ изповядват едни и същи евроатлантически ценности.ГЕРБ и ДПС искат глобализация и дебългаризация на България !ГЕРБ слугуват на западните си господари, а ДПС на своите от Анкара. Анкара обаче е по-малкото братче на Запада. Така е от много години, въпреки напъните на Ердоган да показва нещо различно.Всъщност поведението на Ердоган е поведение на едно разглезено дете, на което родителите са позволили да си прави, каквото поиска.Е, кажете тогава ЗАЩО ГЕРБ и ДПС да са противници ?!
5
12
 
20
 
! Отговори
Тик-так ... преди 9 години
Времето ви изтича ! На 1-ви юли вдигнете ли ПАК цената на тока ви сваляме отново, но този път ще ви гоним до дупка !Дори задокеанските ви, ционистките ви и брюкселски господари няма да могат да ви спасят !!!
4
8
 
5
 
! Отговори
кан преди 9 години
едва ви понасям....НО Бих я изпраска....ал...
3
9
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Коалиция БОСТАН ще ни разиграват този театър до края на мандата на това антибългарско правителство !ДПС ще се прави на опозиция, а в най-важните моменти ще подкрепя ГЕРБ.Простите българи ще си мислят, че гласувайки за ГЕРБ гласуват против ДПС.ДПС ще трупа още избиратели Слугинажът на ГЕРБ към Вашингтон ще докара нови беди за българския народ.Не е изключено да ни въвлекат във война с Русия или да ни навлекат терористични атентати от Ислямска държава.Глад и мизерия ...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен с пликчетатами то същото се отнася и до ваш'те, даже и по-лошо.
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моме Бъчварова,вие не мислите за предсрочни избори ама хората още малко ще ви почакат да си размърдате задниците.и тогава с камъни и тояги ще ви изгонят