Теменужка Петкова има вече трети заместник

Борисов назначи и Николай Николов на поста
Обновена: 21 яну 2015 18:03 | 21 яну 2015 17:56, Камелия Цветанова
7
Теменужка Петкова има вече трети заместник
Снимка: Булфото, архив

Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на енергетиката е назначен Николай Николов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Николай Николов е магистър по право и по международни икономически отношения от УНСС.

Членува в Софийската адвокатска колегия. Има над 19 години опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията, натрупан основно в „Прайсуотърхаус Купърс“ и „Транзакта“. Достига ниво „старши мениджър“ в „Прайсуотърхаус Купърс“, преди да основе „Транзакта“ през 2002 г. Николов участва в множество проекти в частния сектор, включително в енергийната сфера в България и региона.

Миналата седмица Борисов назначи за заместник-министър на енергетиката и бургаския общински съветник Жечо Станков.

Станков е магистър по икономика. Има близо 10-годишен професионален опит в енергетиката, като последователно е участвал в управлението на няколко дружества с дейност в сферата на техническия надзор и изграждането на компресорни станции. Той е съосновател на "Българска асоциация компресиран газ".

Преди неговото назначаване министър Теменужка Петкова работеше с един заместник - Антон Павлов, който беше на поста в служебния кабинет като зам.-министър на икономиката и енергетиката.

Преди това Павлов е бил главен енергетик и ръководител „Енергийно управление” на „Лукойл България” ЕООД.

Дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България” и „ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника” от Техническия университет в София.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що те ще назначат и 4-ти и 5-ти и заместник на заместника като има плащаме заплатите безропотно така е.Може и някое друго енергийно дружество да се пръкне нали готвят увеличение на тока
3
0
 
1
 
! Отговори
Дърт ром преди 6 години
Да са тримау но да са по-млади и държеливи.
2
0
 
2
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Това са новите мерки за съкращаване на администрацията.
1
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 6 години
Едни от малкото закони ,които важат у нас са тези на физиката,най празното и кухо винаги изплува отгоре.