БСП скочи на Вучков: Не спазвате Закона за МВР

Не били заделени пари за случайно разпределение на делата на разследващите полицаи
4
БСП скочи на Вучков: Не спазвате Закона за МВР
Красимир Янков. Снимка: БСП

Депутатът от БСП Красимир Янков обвини вътрешния министър Веселин Вучков, че не спазва Закона за МВР, защото няма заделени средства за въвеждане на система за случайно разпределение на делата на разследващите полицаи.

Силовият министър отговори по време на парламентарния контрол, че не е предвидено финансиране за въвеждане на системата, защото целият закон за МВР е бил недофинансиран.

"Въпросът е защо не е предвиден финансов ресурс, това означава, че явно не искате това да се случи, вие сте свикнали с друг принцип, бяхте заместник на Цветан Цветанов, а времето му ще бъде запомнено като система за натиск“, заяви Янков.

Вучков обаче призна, че според него принципът на случайното разпределение на делата е много добра идея, но ще заработи, когато бъде финансово обезпечен, а дотогава разпределението ще се осъществява от началниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а гърбавия закон беше идеален, *** разбирачи ***. От нищо не отбирате като партиец набор на Вълко Червенков и само хвалите гроба и плюете БСПто.
2
2
 
4
 
! Отговори
ключа за бараката преди 9 години
Започнахме да загряваме къде е заровено кучето. Все ревем за системата за случайно разпределение на делата в съдебната система, а в същност такова при разследването липсва и скоро изобщо няма да бъде въведено. Началниците могат да дадат делото на който полицай си поискат, после да му го вземат и да го дадат на друг, на трети и изобщо да предопределят резултатите от разследването.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все се карат ! И все за пари ! Не се налапаха ей!