Цачева чака вота на недоверие: Случващото се е естествено

"Не може да бъдем кръжок с добри обноски, но да не преминаваме граници"
Обновена: 23 яну 2015 14:05 | 23 яну 2015 10:02, Веселина Йорданова
41
Цачева чака вота на недоверие: Случващото се е естествено
Цецка Цачева. Снимка: архив, БулФото

Председателят на парламента Цецка Цачева определи готвения от ДПС вот на недоверие към кабинета като "намерение" на този етап.

Още по темата
Ще изчакаме следващите дни, за да видим дали наистина ще бъде внесено такова искане. Вярвам, че това няма да повлияе на добрия тон, който се опитваме да постигнем, заяви Цачева пред БНТ.

Вчера стана ясно, че от партията на Лютви Местан са започнали консултации за вот на недоверие, но не получават подкрепа от другите партии. От БСП обясниха, че няма да се подпишат под мотивите, защото не става дума за цялостната политика в здравеопазването, но ако се стигне до гласуване в пленарна зала, ще гласуват против правителството.

Вотът на недоверие е най-силният инструмент на парламентарната опозиция, случващото се е естествено и спокойно изчаквам развоя на нещата, каза още Цачева.

По думите й проблемът с нападенията над лекари, назован от министъра на здравеопазването Петър Москов, съществува и не трябва да се премълчава, но политиците трябва да мерят думите си, когато говорят.

Цачева подчерта, че “езикът на противопоставянето” не работи за единение на обществото.

Председателят на парламента обаче обясни, че не е „цензор" на различните парламентарни групи и на реториката и лексиката, която те използват.

“За съжаление, лошите примери на противопоставяне на остри реплики, преминаващи границата на добрия тон, нерядко звучат от парламентарната трибуна”, призна тя и добави, че на фона на 41-то и 42-то Народно събрание нападките и противопоставянето в настоящия парламент са в пъти по-малко.

Цачева обясни, че не споделя преминаването на граници в нападките, но и посочи: „Не можем да бъдем като кръжок, само добри обноски, защото тук се случва противопоставяне, изригване на идеи“.

Председателят на парламента коментира, че четири парламентарни групи подкрепят кабинета, но за ГЕРБ е напълно нормално да получават подкрепа и от останалите партии.

Цачева посочи, че е налице пълен консенсус по въпроса, че е необходима промяна в съдебната система. Нюансите стават различни, когато се коментират различните мерки, които да постигнат целите, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: нсЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
2
 
! Отговори
голдд преди 9 години
Хора, тук става дума за отказване на спешна мед. помощ, това е недопустимо в една европейска държава в 21 век. Не разбирам как всичко това се допуска да се случи въобще и герб си затварят очите за тази толкова глупава постъпка. Естествено, че ще има вот на недоверие, ако нямаше щеше да е жалко. Това е явно разделение на обществото и дискриминация.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм си мислила, какво ли му е на съпругът й, ако още не е избягал, като си ляга до това грозилище? Или е имал силна фантазия или е бил на 5-6 питиета. Горкичкия!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е црик за раята
33
0
 
10
 
! Отговори
Майката Ситрака преди 9 години
Всички,без ДПС, са доволни от ситуацията в парламента ... ГЕРБ -лапат; БСП -при всеки следващ избор губят проценти... Всички останали влязоха в парламента ,,на магия,, ... И не искат да се разваля статуквото...
32
1
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Ха най-естественото нещо е разчистването на партийната върхушка от стари комунисти и техни *** отрочета като се започне от ГЕРБ и се мине през БСП, ДПС, Патриотичен фронт, Атака, РБ и ББЦ изобщо сред всички политици! И тая мръхла също да се маха!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете, без лустрация България няма бъдеще. Тогава всички от БКП, особено партайгеносетата няма да са във властта като тази *** и стадото и. Иначе ще слушате успокоителни думи и ще чаката нормален живот който никога няма да дойде.
30
9
 
4
 
! Отговори
фридрих преди 9 години
Един министър ,като Москов изповядващ езика на омразата ,расизма ,сложен на най хуманното министерство ,ако беше в някоя друга държава щяха да го вкарат в затвора ,този министър с това правителство е пълен фарс ,а госпожата Цачева е като фурнаджийска лопата!!! Възмутен съм.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно ми е как от верен до гроб партиен секретар и то на БКП затрила България, тази дебела тьотка стана демократ? Но като се погледнат членовете на ГРОБ то половината са били членове на БКП начело с демократа - доцент-каратист -агент и кво ли не още. То за смях ама в БСП са по'малко. Тези верни членове са лъгали тогава, че комунизма е бъдещето а сега лъжат за демокрацията. Те искат само да грабят, лъжат и властта за сметка на мизерстващият народ.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За наглеците от ДПС-ДС трябва да благодарим на БКП-БСП-ДС . Техните съдии ги узакониха и сега страдаме всички , както страдаме и от БСП -ДС .
27
2
 
9
 
! Отговори
Rado преди 9 години
Реплика за коментар 27:ДПС е един пълен цирк и ако си мислят, че ще свалят каквото и да било правителство в България - много се лъжат !!! Най-много народа да се ядосаме тотално и ги пратим обратно в турция с отрязани глави !
26
1
 
7
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Не можем да бъдем като кръжок, само добри обноски, защото тук се случва противопоставяне, изригване на идеи - ХМ, та нали вие сте пример за останалите хора, които ви гласуват доверие, какъв е този тон, какви са тези действия от министър, така ли е правилно да настройва цялата общественост в определена ваша изгода, защо, та нали всички сме хора, та нали сте положили клетва?
25
10
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
ДПС пречи на всички... Така е когато си по-силен, по-добър... всички те мразят...
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е секси! И умна...
23
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 9 години
Ролята на ДПС и БСП е да ви убеждават че те са опозицията. Лъжат ви. Фирмите на Пеевски никой не ги бара и продължават да си работят с държавата Нито пък някой се кани да взема хидрохонорара от Доган. Истинската опозиция са 50% негласували българи които всъщност искат края на тази политическа система.
22
3
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
ДПС прати тръбата в Родината си! Вие сега виете като *** оставени без кокал!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господжа Дисциплина!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С " Б К П - НАПРЕД " ВИКАШЕ ДРУГАРКАТА ЦАЧЕВА В НДК КОЙТО НЕ ВЯРВА - ИМА АРХИВИ НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО - НЯМА И ДА СЕ ЗАБРАВИ КЪДЕ СЕ ПОТОПИХА 2 МЛНЛ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ????????
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cucka Cucheva!
18
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Пак питам - спряха ли линейките за гетата или само си говорим?
17
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИО,СТЕГНИ СЕ! преди 9 години
ГНУСНОТО ДПС ОТНОВО НАБИРА СКОРОСТ!!! ДА ИМ БИЕМ ШУТА ПОДОБАВАЩО ТОЗИ ПЪТ!!!