Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!

ДПС не е в изолация, сигурен е Местан
Обновена: 23 яну 2015 14:07 | 23 яну 2015 14:02, Камелия Цветанова
223
Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!
Снимка: Булфото

Въпреки че стана ясно, че нито една друга парламентарна група няма да подкрепи искането на ДПС за внасяне на вот на недоверие срещу правителството заради острите изказвания на здравния министър Петър Москов срещу ромите във връзка с нападенията над лекари, лидерът на движението Лютви Местан беше категоричен, че партията му не е в изолация.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.

Още по темата
Местан отново настоя, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

"Вашето решение е друго. Това е проблем на ниво на демократична чувствителност, на ценностно позициониране“, заяви Местан и обвини депутатите от останалите политически сили, че създават нова разделителна линия, която не е власт – опозиция.

По думите му целта на ДПС не е била падането на кабинета, нито пък движението си е правило илюзии, че Москов ще подаде оставка.

"Дори бяхме абсолютно убедени, че няма да получим подкрепата на БСП, защото няма как да изтъргувате десетте подписа за вот на недоверие срещу отказа ни от идеята да отпадне давността за престъплението Възродителен процес. Целта ни беше да мобилизираме целия наличен демократичен ресурс и да го мобилизираме за дебати за ксенофобията и езика на омразата. Такива явно няма да има не заради изолацията на ДПС, а заради ценностната изолация на останалите партии“, каза Местан.

Според него обаче има и положителен ефект от реакцията на ДПС - първо е умрял митът за БСП и ДПС като присъдружни партии и, второ, езикът на омразата временно ще се посъбере, но вече е ясно, че го има, и според движението той е характеристика на кабинета "Борисов" 2.

Преди това Местан съобщи, че е платил глоба в размер на 500 лева за агитация на майчин език в Сливен, както и негови колеги, но предупреди, че ще си търси правата в Страсбург. По думите му и квитанцията за платената глоба е остатък от Възродителния процес.

Местан припомни, че този текст в Изборния кодекс беше приет от всички останали политически сили с изключение на ДПС и тогава то е останало в изолация.

"ДПС ли е в изолация, или вкупом всички вие се изолирате от ценностите, на които стъпва съвременната демокрация в ЕС? Не сме сами. На наша страна са международните договори и заради това ще си търся правата в Страсбург“, заяви той.

По думите му ДПС при първично прочитане се оказва изолирано всеки път, когато поставя въпроса за майчин език.

Това се е случило и когато миналият парламент прие искането на „Атака“ за удължаване на срока за мораториума за купуването на земи от чужди граждани, само че според него не ДПС, а останалите партии са се изолирали от цивилизационния избор на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Уважаеми сънародници не се горещете и помислете логично.Местан се прави на защитник на ромите защото иска да получи някой глас повече.Министър Москов пък се пъне с празни приказки,защото няма как да даде едни пари дето ги е обещал на лекарите.Политиката у нас никога не е била чиста,не виждам защо и ние да се търкаляме като прасета в локва посред лято.Политиката не е за всички ни нека да останем чисти.
142
0
 
3
 
! Отговори
Америка преди 9 години
Само вижте тоя гнусен турчин каква зластна омраза към всичко българско и християнско излъчва! Да си сгриба партакешите и да си ходи при събратята от Ислямска Държава! България за българите!!!!!
141
2
 
5
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Някой ще потърси ли от Европа сметка от Местан, че той е главният виновник да спре интеграцията на ,,турците,, и не ромите,(така ги наричат на запад,за да ги покатоличват) и *** в бългрското общество,каквато е линията на ЕС за да се изведе това население от нищетата в която го хвърлиха демократите и демокрацията?
140
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 9 години
2 Въпроса: Кога Дело Възродителен Процес ще бъде предаден на Европеиския съд и докога ще бъркат Българските турци с така наречените мохамедани Помаци в България
139
2
 
7
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Ние помним омразата с която говореше този *** по време на Февруарските манифестации 2013. Ние ще плащаме завлеченото от бандата на КТБ. Местан е този който насажда омраза и трябва да бъде привлечен под отговорност за това!
138
0
 
11
 
! Отговори
Св Русев преди 9 години
Абе.Местане.много бъркаш помятията - твоя милост е този ,който вече години наред насаждаш етническа омраза - не прехвърляй своите действия и приказки върху г-н Борисов!Местане, колкото повече лаеш,толкова в по-голяма изолация оставаш и неизвестно защо се чувстваш горд от това ?!И как така доскорошните ти съюзници,с които публично се целува сега те разочароваха ?! Отговори си сам на въпроса защо ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ СА ПРОТИВ ТЕБ !!! Станишев закопа БСП,а твой ред е да зкопаеш ДПС!
137
1
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
Местане.е.е.е, Прав си ама само на снимката. Иначе с авера ти Данчо/ментата/ сте на колене пред шефа ви и му целувате краката... всеки ден. А словесната ти еквилибристика направо ме отвращава. Дано го четеш това агенте ПАВЕЛ или Владимире Зидаров .
136
4
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
И Доган и Местан размахваха показалец да внимаваме с тях,защото държали ключът за бараката на етническия мир.По пътя на елементарната лигика,те искат да са във властта на България и да разпределят паричните потоци, като финансови артелчици.В противен случай няма да има етнически мир.Извода е,че те ни рекетират и искат откуп.Това стана модерно сред терористите...
135
10
 
5
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Г-н Местан колкото и да се опитвате да се разграничите от г-н Борисов,толкова повече се ИЗДАВАТЕ,че двамата Сте завършили едно "УЧИЛИЩЕ"!
134
1
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Имаше един дразнител-комунист,който не се вписваше в новото време ,наречен Сергей.Сега си има заместник-агент, наречен Местан.Разликата е,че първият беше гйон сурат и непокис,докато заместника му е по чувствителен като малко дете,което се тръшка на земята, ако не му изпълнят желанието.
133
4
 
22
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Давай Местан ага,давай Павле.Ама малко са те глобили-само 500 лева,ти конституция не знаеш ли?Там нещо пишеше за езика който е официален в България,ако искаш да говориш турски-*** в Турция.
132
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То в България наистина има турци..то и аз съм такъв но хора като тоя човек от снимката които повече от 25г. властват и уж се грижили за права и свободи,но явно само за банковите им сметки ги интересуват.
131
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ДПС. Местан мачкай ги!!!!! ние те поткрепяме ако неможе да убедиш ще те сменим Хафъзов ще следващия.
130
3
 
7
 
! Отговори
а-а, това ли било преди 9 години
първо е умрял митът за БСП и ДПС като присъдружни партииЗначи играем на замитане взаимно отношения за измиване очички и ръчички.
129
3
 
35
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Министър Москов не се е изкaзвaл остро срещу ромите. Той кaзa простичко, че щом в *** мaхaли бият лекaрите...просто линейки нямa дa ходят тaм. Което не е ксенофбско, дискриминaционно или обиждaщо. A логично.
128
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 9 години
2. "Благословията" и създаването на ДПС беше като един "реверанс" от страна на СДС( и БКП "пригласяше", за да БЪДЕ ПАК в "челните редици".)3.Отдавна, особено откакто сме в ЕС(2007), вече 7 години ,Движение за Права и Свободи" е АНАХРОНИЗЪМ!!!! Всички БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ имаме еднакви П
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mестан, дано ти отворят очите хората, които преглеждат пресата, коментарите и ти докладват;1.Навремето Дпс се образува с благословията на СДС и БКП.ЗАЩО сега приплакваш само за БКП/БСП?Или се "припознаваш" в нея.2. "Благословията" и създаването на ДПС беше като един "реверанс" от страна на СДС( и БКП "пригласяше", за да БЪДЕ ПАК в "челните редици".)3.Отдавна, особено откакто сме в ЕС(2007), вече 7 години ,Движение за Права и Свободи" е АНАХРОНИЗЪМ!!!! Всички БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ имаме еднакви ПРАВА и СВОБОДИ като граждани на Европейски съюз.КАКВИ ПОВЕЧЕ "права и свободи" ИСКА Българския гр
126
1
 
15
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Щом не мине каквото иска - веднага започва да се чувства мразен!Детска градина!
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Омразата не е добра нито за този който мрази, нито за този който го мразят.Ако законите на република България бяха разумни вместо да бъдат допуснати до властта трябваше да им преразгледат правата.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименidi ise grumni nyakade be skapanyak