Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Traj Mestane, fariseju nepodeazjaem, da ne ti spretnem nie edin vot na nedoverie, ta da izhvurchish ot Narodnoto subranie kato tapa. Ne stiga, che ste nezakonna, protivokonstitutsionna partija, ami puk iskate da diktuvate zjivota na Bulgarija. Tozi vupros e vreme da se razgleda v suda. Nishto, che predi godini gnilite jabulki se napraviha na "ni vu, ni konu" i ne vi izhvurliha ot Parlamenta.
131
3
 
41
 
! Отговори
реформи преди 9 години
Най-накрая един кадърен политик.
130
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ви баламосва наркоманчето. А истинската реформа в Здравеопазването - КОГА ?Ех, наивници ...
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chetvurt vek DPS durpa nazad i spuva Bulgarija s alchnostta, nevezjestvoto, litsemerieto, vlastoljubieto si. Grabeha, grabeha, grabeha - zemi, gori, KONSULTATSII, podkupi, ZLEPOSTAVJAHA BULGARIJA, ZLOSLOVEHA, intrigantstvaha, PRAVEHA"krugove". E, sega malko im stisnaha krancheto i Mestancho obezumja. A MOSKOV PROSTO KAZVA ISTINITA, SAMO ISTINATA za tseli 25 godini. Dori malko ja tushira. Tja e dalech po-grozna. Mnogo po-grozna. No e izgodna za takiva kato Mestan. Da si vzeme HAPCHETA!
128
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу Москов!!! Долу Борисов!!! За няколко години ГЕРБ причини вреди на България, колкото всички други партии всети заедно през целия преход.
127
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много неадекватен е този господин!Той министър на коалиционната политика и етническата стабилност ли е или на здравеопазването!От както стана министър все с Местан се джафка и ме убеждава, че били изолирани, а това въобще не е истина!Тотален ***!
126
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доган си остава най-мъдрият политик в БГ-историята. Жалко че не е българин. И този път блестящо си изигра скартите.
125
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха ей ама тези ни имат за ***! Местан и Москов сигурно си пият заедно кафето, ама разиграват този цирк за пред хората. Взе да става все по-явно, че ДПС тайно поддържа правителтвото и затова ни разиграват тази сценка. Така хем правителството се разграничава от ДПС, хем ДПС си мобилизира електората като уж брани малцинствата от лошия министър. Още от 7 ноември се видя, че тези двама артисти имат потенциал и сигурно месеци наред ще играят този театър.
124
5
 
14
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Цялата вина за този проблем,който коментирате при Москов,па и другите проблеми, пада върху нашата Академия на науките и Академиците в нея,че стоят на страна от проблемите и не дават на изпълнителите научно доказните закони и пътища за решаване, правните норми и принципи.Стоят настрана и наливат от пусто в празно.Как Германия, с каква мотивировка и кой и е даде, успя да интегрира 8 милиона турци, а ние за 100 години не можем да си приберем 400 хиляди ислямизирани българи.Палитиците са виновни.
123
31
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Напоследък тоя шизофреник Москов стана по-популярен и по-любим на медиите дори от самият цар Тиква.
122
2
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Точно така,г-н Москов! И ние не се интересуваме от нервната криза на Местан и ДПС - ами да отидат на лекар! Да имам дертовете на Местан!
121
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирише ми на сватба.Тоя наистина се обича,май ходи сериозно със себе си и накрая ще се вземе.
120
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов защо излъга и се подигра със служителите на Спешна помощ?Защо взехте от сестрите и шофьорите и дадохте увеличение на докторите???Къде са 20%???Нали каза 20% увеличение на всички служители и без това всеки според специалността ще вземе един по малко друг повече,НО процента да е еднакъв!Защо озлобявате персонала сега да се карат помежду им???Господа журналисти дайте гласност за поредната гавра със спешна помощ от страна на МЗ.
119
3
 
23
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Някъде прочетох, че ДПС представлявало еди колко си граждани....ДПС представлява толкова граждани, колкото може да си купи. Обаче сега ще стане инфлацията и може и да не отидат в следващия парламент. Защото по законите в България дори и на яве да знаеш, че са бандити всичките, нищо не можеш да направиш. Браво на Москов за изказването.. Все от някъде се започва
118
0
 
31
 
! Отговори
Адолф преди 9 години
Добро момче е този Москов. Одобрявам.
117
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
Само си чешат езиците и хабят скъпо ефирно време и двамата. Местан говори едно и също с цел да спечели етноса при следващи избори, а иначе едва ли му пука за обидите към ромите и наистина ги вади от контекста.
116
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи, опомнете се - беднотията и 25-те години геноцид съмсем са ви помрачили съзнанието.Злобата и омразата не водят до нищо добро.
115
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този министър наистина не знае за какво става въпрос. В Разград пак има починало новородено бебе.Ръководството на болницата са заставили персонала да подпишат заповед в която се казва,че няма да изнасят информация. Този път министъра не отиде да уволни директора и медиите мълчат....
114
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министър Москов създава излишно напрежение между лекари и пациенти. Т.Нар. здравни медиатори започнаха да търчат из лекарските кабинети "Дохме Ви на проверка" нали тези медиатори би трябвало да намалят напрежението и подпогат пациентите им в достъпа до МП
113
15
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Москов не се интересува от нервната криза на ДПС"Сигурен съм. Ама на 100% съм сигурен ,че освен да си прави PR и да "чеши"собственото си егодруго нищо не го вълнува. Такива като него и "просветния " министър ще "изядат главата " на кабинета Борисов 2.Въздухари.