Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева

Тя бе приета в болница на 6 януари със спукана аневризма в мозъка
Обновена: 26 яну 2015 15:59 | 26 яну 2015 09:22, Красимир Ангелов
92
Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева
Снимка: архив Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Перник Росица Янакиева е починала тази нощ, съобщиха от АБВ – Перник.

Тя постъпи по спешност във ВМА на 6 януари. Извършена й бе спешна безкръвна операция на спукана аневризма в мозъка. Няколко дни по-късно обаче състоянието й отново се влоши.

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършила е специалност "Химия" в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа като технолог в завод "Пектин". Била е директор на окръжния младежки дом и енергетик в цех в пернишката "Топлофикация".

Янакиева бе депутат в 40-то Народно събрание от БСП. От 1995 г. до 2005 г. тя е кмет на най-голямото пернишко кметство – "Изток", а след това в продължение на два мандата е кмет на Перник.

Била е и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
До 47, Не мисли злото и смъртта на другиму, защото тези твои желания, ще се върнат като бумеранг към теб. Черните мисли ще ти отровят живота, Бъди малко по добронамерен, за да си здрав и щастлив. Вечна й памет на жената, да почива в мир!
44
7
 
11
 
! Отговори
gatyu.gatev преди 9 години
Е,защо го съобщавате това? Колко свестни хора умират всеки ден.
43
4
 
9
 
! Отговори
kkk преди 9 години
Абе я стига писахте за материалното ,бе ... Егати народа оскотял... човек е починал , а вие си лаете ли -лаете... Мразя червените, но това не прави гаден и ***.
42
11
 
7
 
! Отговори
БГ л....на преди 9 години
Гадни,гадни коментари! Ще я търсете, *** гербераски! С такъв народ като вас - предатели и роби държава няма бъдеще . Ще изчезнете без следа тракийци и атланти " на три морета" Деградирате, скъпи българи! доблест нямате,рая !
41
4
 
9
 
! Отговори
лллл преди 9 години
Алоооо...,47, ти внимавай, някоя сутрин да не зарадваш твоите роднини с тази вест..., и знай , че всеки пълни своя гроб- няма да напълни твоя... не се радвай толкова.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечна й памет !!!
39
1
 
39
 
! Отговори
човек преди 9 години
Животът е много кратък. Всичко в този живот се плаща. Всичко. Лакомията, злобата, омразата, алчността не водят до нищо добро. Човек не може да отнесе откраднатото в гроба си. Нека всички бъдем хора. Защото пред Бога няма бедни и богати, има само добри и лоши. Всечи човек има грешки. Нека бъдем добри, защото всичко друго е суета и гонене на вятър. Бог да прости жената!
38
1
 
42
 
! Отговори
Винету преди 9 години
За починалите или добро или нищо, както се казва. Лека й пръст.
37
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще се събудим някоя сутрин да чуем такава новина за нашия Пръв и Виден държавен ръководител ББ за да останем в неудържима радост.
36
2
 
31
 
! Отговори
е и преди 9 години
Животът е толкова кратък,че не си струват алчността,лицемерието,кражбите,унижението на народа.ЕТО ОТИВАЙКИ СИ ОТ ТОЗИ СВЯТ ЧОВЕК,НЯМА ДА ОТНЕСЕ НИЩО МАТЕРИАЛНО,КАКВОТО СИ ОТКРАДНАЛ И ЗАВЛЯКЪЛ СИ ОСТАВА.Хора,алчни за власт и пари,осъзнайте се.Господ забавя,но не забравя.Нека живота да не бъде толкона жесток за много хора ,оказали се в графата бедност.Забогателите да отделят нужното внимание и на тях.
35
6
 
27
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Мн. Е грозно да пишете подобни мърсотии... имайте малко срам бе! Винаги е тъжно, когато умира човек... недейте така... Жалко е.. Бог да я прости Росица нека почива в мир..
34
4
 
11
 
! Отговори
mp преди 9 години
Ей,хора,спрете с тези злобни коментари!Свършено е вече!Сега ли разбрахте са нейните кражби,или тук сме смели-напишеш;анонимен; и плюеш всички.Ама в общината,като подадеш сигнал-трябва и подпис.Стига вече,не е човешко,християнско!Тя не е единствената,която може да си позволи тази безкръвна много скъпа операция-ама толкова дни имала.ХОРА-всички се молим на ГОСПОД БОГ- а той е само ЛЮБОВ!!!
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа го е казал, ковчега ремарке няма.
32
5
 
7
 
! Отговори
работник преди 9 години
В кой пенсионен фонд се е осигурявала ?
31
0
 
2
 
! Отговори
Чети ти преди 9 години
До Анонимен 20Преди това беше кмет на кметство Изток , което е квартал на Перник. Айде ти да прочетеш първо.
30
7
 
18
 
! Отговори
дуче преди 9 години
Да прати поздрави на луканов,лилов и другите мутри обрал нещастна България!
29
8
 
21
 
! Отговори
миньоро преди 9 години
До ХА-ХА-ХА ! 9НА ТАЗИ ДАЛАВЕРАТА И ИЗЯДЕ ГЛАВАТА .... НЯМА НИКОЙ НАД ЗАКОНА НА ВСЕВИШНИЯ ....
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
багаж, билет, дете, носач,развод и тъй нататък.Нахалник, пари, кола,вертеп и той сред мрака,кафе, билярд, квартира, ключ,жени и тъй нататък.***, легло, юрган, приют,глава с перчем окапъл,цокало, карти сноп, албум,легло и тъй нататък.Наследници, камбанен звъни яма сред цветята,лопата, кирка, поп и кръст,ковчег без тъй нататък.
27
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да я прости. Всички които ограбват и мъчат народа нека да видят, че ковчега няма джобове.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безглаголно стихотворение Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък. И сред цветята Той и Тя, любов и тъй нататък. Поля, природа, красота, река, гора, нататък, природа, сбъдната мечта, възторг и тъй нататък. Годеж, венчило, поп и брак, момент безумно кратък, после проза, скука, мрак, деца и тъй нататък. Курорт, море, приятен смях, простор, вълни оттатък, възбуда, трепет, сладък грях, рога и тъй нататък. Полуда, нежност, сълзи, плач, плесник и писък кратък, багаж, билет, дете,