Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева

Тя бе приета в болница на 6 януари със спукана аневризма в мозъка
Обновена: 26 яну 2015 15:59 | 26 яну 2015 09:22, Красимир Ангелов
92
Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева
Снимка: архив Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Перник Росица Янакиева е починала тази нощ, съобщиха от АБВ – Перник.

Тя постъпи по спешност във ВМА на 6 януари. Извършена й бе спешна безкръвна операция на спукана аневризма в мозъка. Няколко дни по-късно обаче състоянието й отново се влоши.

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършила е специалност "Химия" в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа като технолог в завод "Пектин". Била е директор на окръжния младежки дом и енергетик в цех в пернишката "Топлофикация".

Янакиева бе депутат в 40-то Народно събрание от БСП. От 1995 г. до 2005 г. тя е кмет на най-голямото пернишко кметство – "Изток", а след това в продължение на два мандата е кмет на Перник.

Била е и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
До до 46Защо си мислите.че за да е щастлив му трябват милиони.че може би милиарди?!Напротив.аз мисля.че човек може да е щастлив и с малко пари.но с много любов!С такива погрешни възгледи хората трупат ли трупат пари.имоти.вещи и пак са нещастни!Защо ли?Отговорете си сами!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 46 Това,че ГОСПОД забавя,но не забравя е измислено от хората,за да напомнят на самозабравилите се за ВСЕВИШНИЯ,за страшния съд.Но ние го вземаме като даденост,чеГОСПОД ще накаже провинилия се много скоро.Нищо подобно ГОСПОД и любов. ТОЙ не наказваа обича хората,които сам е сътворил.Наказанието идва от Сатанаил,като не забравяйте,че тойе бил първия ангел на БОГ.Искал е много да бъде велик като БОГА и ТОЙ го изпраща на земятада управлява хората.Всъщност той е смъртта с косата и той уби
63
2
 
4
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
Поредната жертва на демокрацията у нас ,която доведе медицината до търгашество без наука и знания.Дори и тази не можа да преживее, защото в България такива случаи не се лекуват ,а ги оставят да умрат!
62
6
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
след като твърдиш,че господ забавял,но не забравял,можеш ли да ми обясниш защо 7 млн.българи живеят в безбожен лукс и разкош,при това всичко,което имат до стотинка е крадено,те не са си мръднали пръста,не са работили и 1 мин.в живота си и въпреки това нищо лошо не им се случва,живеят си като шейхове,дерибействат,ненавиждат всички хора по земята,нагли са,самозабравили се,кога ще има наказание за тях,обясни ми,защото не разбирам
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешната мадона с големите бомби!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наборката иако има съпруг, той ще взима пенсията до навършване на пенсионна възраст
59
3
 
9
 
! Отговори
Наборката и преди 9 години
Моите съболезнования към близките и.Аз взех минимална пенсия.Мисля си за гортага наборка,че и пенсия не можа да вземе.Къде ще отидат сега осигуровките и за които цял живот е работила.
58
3
 
15
 
! Отговори
murka12 преди 9 години
Бог да я прости!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 62 той и Хитлер е бил човек,но го изкарват по-черен от дявол.Човек е това,което е битието му и съзнателните действия за това не сме животни!Не съм Папата за да прощавам,а само човек живеещ в България-най-бедната страна в Европа!
56
4
 
28
 
! Отговори
Георги Валериев преди 9 години
Ами какво да кажем по отношение на земетресението, на нас например ни бяха изпадали тухлите от стените, пукнатините бяха огромни, даже и армировката беше изкочила, но не получихме и стотинка защото не бяхме с връзки, независимо че подадохме молби веднага и бяхме едни от първите в списъците. Само тези с връзките получиха пари и то немалки суми - по 15, 20 хиляди лева, макар и щетите им да бяха буквално козметични. А ние сиромасите дето сме без връзки и с жилища и къщи руини пасти да ядем, нали??.
55
2
 
9
 
! Отговори
Георги Валериев преди 9 години
Същото се отнася и за останалите контролни органи в града - самата община, РИОКОЗ(ХЕИ) и т.н.
54
1
 
16
 
! Отговори
Георги Валериев преди 9 години
Пуши се навсякъде независимо дали има разделение за пушачи и непушачи. И как да не е такова беззаконие в града след като от полицията не упражняват какъвто и да било контрол върху заведенията в града, нито по отношение на ТОТАЛНО неспазваното работно време от тях, нито по отношение на супер силната музика която ечи, трещи и се чува понякога на километър-два разстояние. Най много да дойда да дойдат да ги почерпят и да си приберат рушвета!!
53
1
 
9
 
! Отговори
Георги Валериев преди 9 години
При дадено им удължено работно време чак до 24 часа, те си работят буквално и най-безсрамно ДЕНОНОЩНО без прекъсване или най-малкото до 3-4 през ноща и то не само в някои дни, а редовно, всеки ден!!! Същите тези кафенета до хотел струма са разположени в самите жилищни блокове и тероризират живущите по цял ден и цяла нощ. Трясъка и тътена са неописуеми, децибелите и басите на колоните им също. Цигари се пушат на корем във всички заведения в Перник и вътре става буквално лисичарник!
52
7
 
20
 
! Отговори
Георги Валериев преди 9 години
Съжалявам че ще го кажа, но Росица Янакиева беше безспорно най-некадърния и най-вече най-крадливия и подкупен кмет който Перник някога е имал !!! Съсипа из основи град Перник и се гаври с нас(жителите на града) вече цели 2 мандата. Града е в руини, хората прескачат кратери, безработицата е тотална, анархия и корупция цари из целия град. Всички кафенетата около хотел струма работят най-безсрамно като дискотеки въпреки че изобщо нямат такъв статут.
51
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По природа не съм злобар,но на тази ренегатка,преминала в чуждия лагер и предала своите, пожелавам да гори в ада! ГОСПОД на такива прошка не дава.
50
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предателите на България измират един по един!Всички депутати които подкрепиха най-големия *** Борисов напълно го заслужават!
49
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За огромно съжаление, почина и известният Демис Русос. Лека им пръст! Да почиват в мир!
48
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕЙ ХОРА НЕКА ДА НЕ ГОВОРИМ ЛОШО ЗА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК РАНО ИЛИ КЪСНО ВСЕКИ ОТ НАС ЩЕ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ,,,,ДОБЪР ИЛИ ЛОШ СИ БИЛ НЕКА ПОЧИВА В МИР!
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЧИВАЙ В МИР!ПОЧИВАЙ В МИР
46
3
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Тази жена не беше добре със здравето и това и беше изписано на лицето.Нелекувано високо кръвно съчетано с цигари,напрегнато ежедневие а вероятно и алкохол,водят до този резултат...Съболезнования,но да се замислят и други депутати за начина си на живот и неизбежните последствия от него!