40 хил. домакинства щели да плащат по-малко за парно

Борисов обеща: Заводът в село Яна ще понижи цената на топлото
Обновена: 27 яну 2015 15:06 | 27 яну 2015 15:06, Анисия Иванова
42
40 хил. домакинства щели да плащат по-малко за парно
Бойко Борисов. Снимка, Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е уверен, че заводът за механично-биологично третиране на боклук край с. Яна ще понижи цената за топлоенергия на близо 40 000 домакинства. Днес той провери как върви неговото строителство.

„Специално дойдох да видя завода, защото имаме много история с него. Такива конспиративни мероприятия бяха правени за този завод, така бяха подлъгвани софиянци, квартал по квартал, пачка след пачка, протест след протест, години наред с умисъл, за да няма завод – да има кризи и да се възползват от балиране, извозване и съхранение”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той припомни, че тези години не бива да се забравят, защото това са стотици милиони загуби за София - град.

Министър-председателят благодари на кмета на район „Кремиковци”. "Той помогна много, за да стигнем до ума на софиянци и да видят, че най-добрата немска, австрийска и италианска техника ще обслужва завода. Да видят, че 30-40 хиляди домакинства от тези 180 тона, които ще се преработват тук, ще снижат цената на топлоенергията. Това е проект за стотици милиони евро”, обясни той.

Премиерът благодари и на министъра на околната среда и водите в кабинета „Орешарски” за това, че „тайно от предишното правителство помагаше на проекта и се криеше, за да се движи самият проект”.

По думите му заводът край с. Яна няма да мирише и да създава проблеми.

Примиерът заяви, че "белите ми коси са от софийския орган на БСП, от всички конспирации и кризи, които правиха".

"Шест-седем години работи депото в Суходол, ако не бяхме го оставили отворено толкова, стотици милиони повече щяхме да платим за отпадъци. Не ги интересуваше тогава органът на софийското БСП, че това струва стотици милиони. Важното беше да спрат кмета и затова им го напомням в минало време и се надявам оттук нататък всички да бъдем добри, градивни и да не си правим такива номера”, каза Борисов.

На проверката на завода присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончева, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов, зам.-кметът с ресор "Транспорт" Любомир Христов и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
До ген. Бойко БорисовПак левашките номера с червените ***,толкова ви е акъла селски!
13
10
 
3
 
! Отговори
ген. Бойко Борисов преди 9 години
До РБЗа червени *** парното няма да има намаление. Вие ще си искате индивидуално намаление от бсп, когато дойде пак на власт
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремиковци гореше *** и имаше и евтино парно и топла вода, но ГЕРБ го затвориха за да гепат еврото за нов завод от ЕС.
11
4
 
12
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Защо само 40000 бе,другите абонати какви са?Това са ГЕРБ-разделяй и владей!
10
13
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До До дамата Моника ..Добре ще е да попрочитате по някоя и друга биография на хората, преди да пишете за тях. Бойко има висше инженерно образование, щом не го оценявате това, какво ли мислите за висшето образование на Педро, което е "За ролята на армейската униформа в СССР"? Също така Педро тоже не знае езици, затова заедно с Дудка са без нито едно изказване в Европарламента, има си и статистка за това, но трябва малко четене и непредубеденост, нещо което явно ви липсва
9
3
 
7
 
! Отговори
Бивш член на БКП преди 9 години
С такива сайтове БСП-ДС падна от власт , както БКП -ДС с Работническо дело .
8
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Моника Педросян да оди у Армения да дава акъл!
7
6
 
10
 
! Отговори
До дамата Моника .. преди 9 години
До Моника ПедросянГоспожо, за съжаление се налага в обедната ми почивка да отбележа че по *** мин.председател не сме имали в България (без опит, без образование подходящо, и без подход).Ако ли ми докажете че съм крив ... Ви давам 50 лв на ръка днес. Бива ли по цял свят да искат мин. председателя да има 30 години стаж по министерства и посолства, да знае поне 2-3 езика и да е на ясно с етикет и протоколи ..? Ние топлата вода ли откриваме или сте Вие платената? Аман от девойки ***..
6
3
 
7
 
! Отговори
ляв БеСеПедерарст преди 9 години
толкоз го мразим Боку чи дажи искам да ми качат парното, само и само да не е на неговото
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Мафиото - обаче такива се харесват на материяла в родината на Чалгата.
4
2
 
6
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Жесток е Боко,ще падна!
3
11
 
4
 
! Отговори
Моника Педросян преди 9 години
Аре ве, другаре, аз за кво ви плащам? Почвайте там, както си знаете: "Тиква-миква, ***" и т.н. Репертоара го искам "от-до"
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако стария комунист атеист Борисов не излъже и не измами няма да е той!!!ДОБРЕ, ЧЕ БЕШЕ БОРИСОВ ЗА ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА С 10%-ТА ТА НАРОДА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ ОТ ОКТОМВРИ 2014-ТА!!!САМО *** И ИНТЕРЕСЧИИТЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ТОЗИ ИЗВЕРГ ПЪЛЕН И ЗАВЪРШЕН!
1
9
 
12
 
! Отговори
ОБЕЩАВАМЕ преди 9 години
Ако Бойко тутакси си замине, 100000, 00 семейства обещаваме да платим повече за парно, ток и вода!И ще направя и гала вечеря за близки, роднини и колеги..