40 хил. домакинства щели да плащат по-малко за парно

Борисов обеща: Заводът в село Яна ще понижи цената на топлото
Обновена: 27 яну 2015 15:06 | 27 яну 2015 15:06, Анисия Иванова
42
40 хил. домакинства щели да плащат по-малко за парно
Бойко Борисов. Снимка, Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е уверен, че заводът за механично-биологично третиране на боклук край с. Яна ще понижи цената за топлоенергия на близо 40 000 домакинства. Днес той провери как върви неговото строителство.

„Специално дойдох да видя завода, защото имаме много история с него. Такива конспиративни мероприятия бяха правени за този завод, така бяха подлъгвани софиянци, квартал по квартал, пачка след пачка, протест след протест, години наред с умисъл, за да няма завод – да има кризи и да се възползват от балиране, извозване и съхранение”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той припомни, че тези години не бива да се забравят, защото това са стотици милиони загуби за София - град.

Министър-председателят благодари на кмета на район „Кремиковци”. "Той помогна много, за да стигнем до ума на софиянци и да видят, че най-добрата немска, австрийска и италианска техника ще обслужва завода. Да видят, че 30-40 хиляди домакинства от тези 180 тона, които ще се преработват тук, ще снижат цената на топлоенергията. Това е проект за стотици милиони евро”, обясни той.

Премиерът благодари и на министъра на околната среда и водите в кабинета „Орешарски” за това, че „тайно от предишното правителство помагаше на проекта и се криеше, за да се движи самият проект”.

По думите му заводът край с. Яна няма да мирише и да създава проблеми.

Примиерът заяви, че "белите ми коси са от софийския орган на БСП, от всички конспирации и кризи, които правиха".

"Шест-седем години работи депото в Суходол, ако не бяхме го оставили отворено толкова, стотици милиони повече щяхме да платим за отпадъци. Не ги интересуваше тогава органът на софийското БСП, че това струва стотици милиони. Важното беше да спрат кмета и затова им го напомням в минало време и се надявам оттук нататък всички да бъдем добри, градивни и да не си правим такива номера”, каза Борисов.

На проверката на завода присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончева, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов, зам.-кметът с ресор "Транспорт" Любомир Христов и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Боце няма ли кой да му каже, че е нагъл ***? Все някой му пречи на никаквеца!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде пак ще ни оправи. Все оправя и все по-зле ставаме
32
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Умнико, ти ме върна в младините, във времето на Бай Тошо. Точно така се пишеше за него и накрая отидохме в джаза. Сега като "прекрасния" ти вдигне тока още ще ти идва да виеш срещу луната но ще си кютиш защото целеваш генерала по тая работа. Хвала на такива ***!
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Племпачи колкото и да плямпате колкото и да дрънкате глупости,Мнинистър Председателят Боико Борисов никои неможе даго стигне нито Ципрас нито никои.Работата му върви по мед и масло.Боико е велик Генерал и пълководец,6теси говорим след 10 години даи боже да сме живи и по здрави всички и Боико дасие премиер пък тогаз сте говорим амин.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да говорите за Боико чее краднал,ми то ако бе6е краднал те троината 6те6е даго осъдят веднага.Никои до сега нее минавал такъв труден тест както Боико при троината метла халчна.Нима не помните със гн Цветанов какво ги вър6еха даже за Цветанов о6те сисе дръвчат.Много гие страх от него.
29
0
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
Е *** наглеца все едно не бил кмет от 2005 г. и не е обещавал поне 10 пъти до сега че завода днеска утре ще заработи. Продължава с лъжите вече ще станат над 10 години само интервюта вятър и мъгла
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да говорите за Боико чее краднал,ми то ако бе6е краднал те троината 6те6е даго осъдят веднага.Никои до сега нее минавал такъв труден тест както Боико при троината метла халчна.Нима не помните със гн Цветанов какво ги вър6еха даже за Цветанов о6те сисе дръвчат.Много гие страх от него.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тези които се отопляват на ток как ще компенсирате за високите сметки?Или тях кучета ги яли.Дори се предвижда увеличение на тока от лятото.Как не ви е срам!!!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** си ги приказва така все едно хората не помнят, че беше кмет, премиер и нищичко не направи за да имазавод за ***. Помня, че каза, 2008 ще има завод за ***. Сега сме 2015...какво имаме? Ограбен, измъчен и отчаян народ! На него все някой му е пречил а имаше цялата власт и никой и да искаше няма как да са му пречили. Сега с тока се прави на улав, все едно няма пръст в грабежа и измамата. Който е гласувал за него да не плаче и да си плаща тихичко. Това си заслужавате!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 7най -важното в случая е ,че последното което защитава са интересите на България.Той по всякакъв начин работи с/у интересите на страната ни само и само да го харесат в Брюксел,защото там ,който не им играе по свиркат е аут,сиреч националните предатели са на почит!
24
1
 
10
 
! Отговори
менгеле преди 9 години
До Анонимен Те и повечето *** са служили в армията,но тава не ги прави умни,каква ирония на съдбата единствената ти добродетел или качество да е това ,че си служил в армията.Друго за Премиера се напъвам ,но не мога да се сетя.Гледайки обаче този примитивизъм в мисленето все повече се убеждавам,че ГЕРБ ще печели изборите,докато напълно затрие България,на принципа "Аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме".Айде грабвайте "Винету"!
23
8
 
5
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
Аз живея от доста години в Германия и тук депутатите не приказват 2-3 езика. Едва връзват английски. Но дипломатите, ДА, защото това им е работата. Работата на един министър прецедател, не е да говори чужди езици, а да ръководи една държава ефективно и да защитава интереса на народа си! Простичко е. За всичко останало има ПР-специалисти, ПРЕВОДАЧИ, стилисти за облеклото и етиката и прочие! България е една доста селска държава напоследък и мисля, че Борисов се вписва добре в местната картинка!
22
3
 
9
 
! Отговори
Баба Тонка преди 9 години
До Гошу Станишев,говори 5 езика,като английският и френският са му перфектни,а руският и иврит са му майчини.За разлика от Б.Б./който трудно строи изречения и на български/.Та за този титан на мисълта Буда искам да ти кажа,че дори за пожарникар не е могъл да влезе в Симеоново,та се е наложило да ползва предимството на баща си.Ако не ми вярваш можеш да го питаш лично-как е влязъл да учи за пожарникар?Истината винаги излиза на яве!Още има свидетели на кандидатстването му.
21
1
 
4
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Голяма скука тука!
20
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
pak sa prepleteni izkazvania , ne e viarno
19
3
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
До дядо свири на ДудукВие употребявате понятието червен,аз нямам и намерение да го коментирам!Най-малкото защото всички са такива!
18
4
 
6
 
! Отговори
До 13 Бойко Борисов преди 9 години
Ахааа значи БСП пак ще идва на власт ? Значи сте наясно с това и си признавате че сте една и съща престъпна група която се прави на политически противници , а сте едно и също нещо което е завзело държавата и 25 години просто се сменят само едни имена , а дефакто нищо не се сменя ! Ясно . Това се нарича монопол .
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименББ беше издигнат от царя преди това беше гангстер в Ипон и СИК.
16
7
 
2
 
! Отговори
дядо свири на Дудук преди 9 години
До РБЩо да са левашки? Ти за коя партия гласува на последните избори? Убеди ли се сега, че си червен *** :) Или си пуснал за бсп или за още по-комунистическата партия Вперд
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някакъв отдолу коментира, че по-*** приемиер не сме имали. Възразявам. Бойко Борисов може да е всякакъв, но най-малкото, като мъж - служил е в армията. Има научни трудове по национална сигурност, пожарна безопасност и тн. Други премиери като Станишев и Луканов например не са служили никъде, има големи неточности в техните биографии и са станали такива благодарение на бащите си. Какво да кажем за видния премиер-капацитет Царя или доцент Орешарски?