Всички депутати почетоха паметта на Росица Янакиева

Цачева: Тя ще остане в паметта на обществения и политическия елит
Обновена: 28 яну 2015 09:34 | 28 яну 2015 09:34,
6
Всички депутати почетоха паметта на Росица Янакиева
Росица Янакиева. Снимка: архив Булфото

Депутатите от всички цветове станаха на крака и почетоха с минута мълчание паметта на Росица Янакива. Зам.-председателят на Народното събрани почина в понеделник след кратко боледуване, от което не успя да се възстанови.

Още по темата

„Росица Янакиева ще остане в паметта не само на нейните съграждани от Перник, но и в обществения и политически елит като човек и парламентарист със законодателни инициативи, обвързана с местната власт, и жена, участваща активно в процесите в страната“. Това каза председателят на НС Цецка Цачева в началото на днешното заседание.

Росица Янакиева беше погребана вчера в Перник, а стотици граждани и политици от различни цветове се събраха, за да я изпратят.

Смъртта на Янакиева, която беше и кмет на Перник два мандата, накара много хора, сред тях и политици, сегашни и настоящи министри, да си спомнят за нея.

Кристиан Вигенин от БСП я нарече „боец“, а социалният министър и неин съпартиец в АБВ Ивайло Калфин съжали, че не е успяла да спечели само една битка – за живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 9 години
Бог да я прости! Нататък отиваме всички.
4
1
 
18
 
! Отговори
Ами обикновените преди 9 години
За нея се вложиха големи усилия за да оцелее.И много се изписа.А защо се мълчи например за хората нямали да дадат по 20 000 лева за имплантируем кардиоветер и загинали заради това?Те не са много но касата това не го плаща и който си плати живее,а който не-загива!Ами таксиметровият шофьор който бе ухапан от оса и загина на центъра на София?Нищо против нея,но хората работели цял живот и давали пари за здраве също имат право на здравеопазване,а не само комунистическият елит.Нали те дават парите?
3
5
 
21
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
А вие ,***,вие какво сте направили за Перник и за Пернишкия край - едно от най красивите кътчета в Родината ни ?Тя поне се опитваше в тези трудни времена да бъде полезна с каквото може и доколкото може на хората.И се справяше не зле.А вие устати и *** същества дето никой не ви знае и не иска и да знае,дори не можете да надвиете злобата си и да спрете да злословите по адрес на един така рано напуснал ни боец.Защото тя беше точно боец.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и после нямало ирония на съдбата и нямало бог! Значи тя и герберския общински съвет направиха всичтко по силите си да съсипят здравеопазването в Перник и накрая може да си е отишла и тя от съсипано здравеопазване. Питайте служителите на профилакториума на именно същите заболявания откога не за вземали заплати.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майцепродавци, българомразци, фалиращи общинските бюджети и задлъжняващи държавната хазна. Съединението прави силата! Питай те перничани, на които тая велика политичка кметица по цяла година не плащаше заплатите! Заедно с гербавия общински съвет. Клетвите на хората действат! Продължавайте да съсипвате България, оня отгоре вижда и чува клетвите на хората!