МФ: Действията на шефа на митница-Свиленград са недопустими и неприемливи

Продължаваме да се борим срещу корупцията, категорични са от ведомството
Обновена: 29 яну 2015 15:55 | 29 яну 2015 15:55, Анисия Иванова
7
МФ: Действията на шефа на митница-Свиленград са недопустими и неприемливи
Снимка: Reuters, архив

Действията на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов, довели до задържането му, са недопустими и неприемливи, се посочва в позицията на Министерството на финансите.

Снощи Караиванов беше арестуван при специализирана акция на ДАНС. От прокуратурата съобщиха, че арестът е станал при получаване на два подкупа – от 600 лв. и 600 евро. Разследващите са открили в кабинета му още 12 000 евро, а в дома му 6000 лв. и документи, а при задържането си той е оказал съпротива.

Още по темата
От МФ са категорични, че безусловно подкрепят всички предприети от компетентните органи действия, разкриващи, доказващи и предотвратяващи корупционни практики на всички нива в администрацията и ще продължат да бъдат нетолерантни към тях.

„Изолираните случаи, какъвто е настоящият, няма да ни разколебаят да продължим да се борим с корупцията, независимо от къде се проявява тя – от страна на държавната администрация или от частния сектор”, се казва още в позицията на ведомството.

Според министерството, случващото се е доказателство за усилията на цялата държава да се изкоренят натрупалите се пороци.

За разработката и срока на реализация своевременно е бил уведомяван министър-председателят Бойко Борисов, допълват от МФ.

Министерството на финансите ще продължи да работи за повишаване на събираемостта на приходите. Според МФ, по предварителни данни, резултатите от работата на приходните агенции показват повишаване на събираемостта през месец януари 2015 г. спрямо януари миналата година. Това е индикатор, че работата в агенциите е в правилната посока, смятат оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А действията на Ваньо М. Танов който СПЕЦИАЛНО го назначи и СПЕЦИАЛНО награди като митничар на годината кой ще ги коментира ? Близнашки ли,народе възродени.....
5
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 9 години
Bushon - kvo se radvate - stanal e neudoben i e izgorql. Ni6to nqma da se promeni - shte go smeni drug sushtiq. Korupciqta po niskite etaji e kokoshkarsktvo a se opitvat da go probutat edva li ne kato pobeda nad organiziranata presutpnost :|
4
1
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взимал под масата но не давал нагоре, полокомил се и......арест!! Ако беше събирал какта трябва щеше да стане по-голям началник.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ZASHTO LI SA UVEDOMIAVALI BORISOV--DA NE BI TOI DA E SHEF NA DANS?
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Изолиран случай"? А дано, ама надали...