1 февруари ще е ден на национален траур

Решението на кабинета е по повод кончината на президента Желю Желев
Обновена: 30 яну 2015 17:21 | 30 яну 2015 14:23, Веселина Йорданова
230
1 февруари ще е ден на национален траур
Снимка: БТА

Министерският съвет обяви 1 февруари 2015 г., неделя, за ден на национален траур по повод кончината на президента на Република България д-р Желю Желев (1990-1997 г.).

Още по темата
30 яну 2015 09:27
283
В негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министерският съвет създаде правителствена комисия, която да организира погребението на д-р Желев.

Ръководител на комисията е вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова. Членове са президентите Петър Стоянов (1997-2002 г.) и Георги Първанов (2002-2012 г.), както и Екатерина Захариева – началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Поклонението ще започне от 12 часа в Патриаршеския храм „Св. Александър Невски”.

Управляващи и политици от различни партии поднесоха съболезнованията си по повод кончината на д-р Желю Желев, който почина днес.

Последната поява на президента Желев бе само преди 3 дни, когато присъства на Съвета на президентите, който заседава по инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: МСЖелю Желев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Поп преди 9 години
До неотдавна бяха на мода "Активните борци против фашизма и капитализма",сега дойде ред на "Активните борци против комунизма и социализма",в резултат на което след първите 45 и вторите 25 години,ние като нация сме на г...за на географията и на дъното на историята?Деветата дупка на кавала в Европа.Вчера отидох до един наследствен имот,и какво да видя-вътре се самонастанил един пиян-залян ц...нин ведно с домочадието си?Кажете ми сега Господа "Демократи"-ц...нина ли да убия или аз да се самоубия???
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сигурно когато умре нашия спасител и велик генерал, 40 дни на траур ще имарадвам че съм съвременник на най-великия българин за всички времена - генерал Бойко Борисов
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 163В общи линии си прав за разсипията и излъганите надежди, но кой е виновен за това. Дали Желев, или самите хора. Българите в общи линии са на принципа: кой ми с.а в гащите. Не разбраха, че трябва да имаш характер, принципи, гражданска смелост, честност.
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да. И аз го свързвам с идването на демокрацията, започването на разсипията и разграбването на България и началото на края, който наближава със страшни темпове. След 20-25 години ние ще се на абсолютното дъно, откъдето измъкване няма да има. Свързвам го с изгубените поне 2 поколения след 1990г, с тенденция да станат поне 3. Свързвам го с излъганите надежди на 9 милиона, от които вече 2,5млн са в чужбина или на 2 метра под земята. Иначе може да е бил честен и да не е крал или поне не много, незнам
133
3
 
1
 
! Отговори
makidono преди 9 години
Bog da go prosti. Najgolem bugarski politicar-posten i golem knizevnik.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците са "извлечение" от народа. Те не могат да бъдат по-различни от него. Какъвто е народът на една страна - такива са и политиците му. Все пак Желев беше единсвеният почтен български политик. Какъвто влезе в политиката, такъв и излезе, без материални облаги, а напротив, отнесъл безпросветната злоба на хиляди оскотели и безвъзвратно сбъркани хора.
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Maртин. 145За ПРЕДАТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ нищо е опрощение - жабето НЕ ЗАСЛУЖАВА .
130
0
 
4
 
! Отговори
Берлускони преди 9 години
Много е красив!
129
3
 
16
 
! Отговори
морски преди 9 години
1-вифевруари ще е ДЕН НА РАДОСТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,КОЙТО СЕ ОТЪРВА ОТ ЕДИН ГРАБИТЕЛ И АМЕРИКАНСКИ СЛУГА!
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се чудя какво им минава в като мисли в главите на всички онези национални предатели, които виждат, че рано или късно всеки си отива от този свят. Дали се замислят заслужавало ли си е да се продадеш и предадеш националния интерес, да объркаш съдбите на 9 милиона българи само за да караш луксозна кола, жени, имоти и пари...
127
1
 
15
 
! Отговори
Друг философ преди 9 години
Философията на Желю и неговите,,философски заключения и тези,, се окязаха в България и други страни най- благоприятната почва и среда за развитието на съвременния НЕОФАШИЗЪМ, който доведе до ликвидирането на цели държави и обрече на смърт десетки милиони хора.
126
1
 
20
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Планирал съм да си разплета чорапа за 1 февруари.Луксозен чорап- струва 2 лева и 50 ст
125
0
 
22
 
! Отговори
Философ преди 9 години
Днес ньякои кзвят за Жмулю,че бил ФИЛОСОФ. Да за такъв го представьят,но никой не казва,че той и неговата философия са реакционни, антинародни, ликвидаторски на общочовешките ценности,придобити през вековете от цялото човечество.В България ние е проверихме в практиката и тя ликвидира държавата, българския етнос и цялата материялна база ,създадена от българите през вековете . Сега застрашава изчезването и на българския етнос.със свещената българска земя.
124
1
 
24
 
! Отговори
От 70 години преди 9 години
всеки ден за нас е траур ! На 1 февруари- цял ден у нас ще се пуска " Одата на радостта " !!! Дано този да не е последния за тази година ! Поздрав от погнусен седесар !
123
1
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
146, там където си по света има ли психиатрии? Моля те посети най-близката! Предполагам не си кой знае колко стар, все още може да ти се помогне!
122
10
 
2
 
! Отговори
Maртин. преди 9 години
Стига де.. Вярно беше кукла на конци.. Но за умрял.. Или добро или нищо!!!!
121
7
 
18
 
! Отговори
pu преди 9 години
Трябваше в затвора да изгние , леко се отарва тоз предател, нека в пъкала да го съдят
120
3
 
24
 
! Отговори
То6 преди 9 години
Желю, Господ ще го съди. Един от тричленката Фил, Иван и Желю унищожили България
119
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Траурът задължителен ли, защо на мен не ми е особено мъчно за тоя предател.
118
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора умират в България всеки ден - от глад, от нелечение, от мизерия, от побои и т.н. Аз лично няма да скърбя по команда. Не ми идва отвътре.