Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!

Европа върви наляво, заяви Сергей Станишев
Обновена: 31 яну 2015 12:59 | 31 яну 2015 12:57, Елка Василева
94
Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!
Сергей Станишев. Снимка: БТА

"Няма писано правило, че следващия кмет на Пловдив, на Варна или Плевен ще е от ГЕРБ. Ще е, ако ние го позволим. Или че следващият президент ще е сегашният премиер". Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев при откриването на семинара "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г." в Пловдив.

Във форума участват председателят на БСП Михаил Миков и  ръководството на БСП, кметовете и народните представители от левицата, евродепутатите-социалисти, областните председатели и ръководството на Младежкото обединение в БСП, коалиционни партньори.

На семинара ще бъдат излъчени основните леви послания за предстоящите местни избори.

Искам да си тръгнем оттук с ясното съзнание, че в политиката не всичко е предопределено, призова Сергей Станишев. "Време е за силен старт на политическия сезон. Време е БСП да заеме мястото си на водещата алтернатива на сегашното статукво. Да изпълни ролята си на говорител на своите избиратели и да влезе в битката за ценности. Защото "целят свят прави път на онзи, който знае къде отива", заяви лидерът на ПЕС.

Станишев посочи, че БСП не е сама и ще получи силна европейска  подкрепа отвън - и от ПЕС, и от европейските леви партии. Европа върви наляво, отбеляза той.

 "Днес България е на прага на голяма и дълбока обществена промяна, отбеляза лидерът на ПЕС. И големият въпрос пред БСП е - ще съумее ли да стане носител на промяната? Ще улови ли вятърът на промяната в своите платна? Или, вгледана в себе си, ще пропусне този исторически шанс?", посочи Станишев. Според него положението на БСП на опозиция е уникална възможност да насочи сили в тази посока.

БСП ще има бъдеще, ако съумее разбираемо и убедително да представи на хората левия разказ за това каква България искаме и ако го отстояваме последователно, посочи Станишев. Участието на АБВ във властта освобождава ляво пространство и БСП трябва да се възползваме от това, смята той.

Ние не сме слаба бира, заяви и заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов в началото на семинара. По думите му БСП трябва да бъде партия на промяната, а не на статуквото, да бъде прогресивна, а не консервативна партия, като се започне от данъчната политика.

Форумът започна с едноминутно мълчание в памет на президента на България от 1990 до 1997 г. Желю Желев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА Е АБСУРД И ДА СИ ТИ ! КАКТО И ВСИЧКИ НАГЛИ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ,ДЕТО НЕ СЕ НАКРАДОХТЕ ! ЗА ТЕБ И ТВОЯТА ПАРТИЯ САМО ЕДИН МОЩЕН ШУТ В ДЕБЕЛИТЕ ВИ УЯЛИ СЕ *** ВИ ТРЯБВА !
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луканов, Паси, Н. Младенов, Станишев- хазарите гробокопачи на България!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STANISHEV --BADESHTIATPREZIDENT NA MAIKA HAZARIA!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се появи в полезрението. Пробва почвата. Вероятно се кани да стане пак премиер. А може би президент.
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO TREZV DOKLAD I IASNO POSLANIE KAM BALGARSKIAT NAROD.MNOGO DOBAR,ZNAESHT I BESHT RAKOVODITEL .STANISHEV --BADESHTIAT PREZIDENT NA MAIKA BALGARIA.
35
0
 
8
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Станишев е плюнка,но няма и някой за похвала!Омагьосан кръг!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съси е от глобалистите на Ротшилд и илюминат от висшите чинове, там хомосексуализма е задължително условие при груповите им ритуали. Обезателно се грижат за бедните и онеправданите, като бедните стават още по- бедни и онеправдани, за разлика от тях! Само Бойко и ГЕРБ ще спасят България от тези вампири!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анормален преди 9 години
На ляво в смисъл другия пол или ?
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СъселътИ еврогейовете ли не могат да ти насмогнат с хормони? Уж гньетат здраво а я виж!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишка, ти пък какво общо имаш със социализма? Добре, че когато беше премиер света беше в икономически подем, така че нямаше как и ние да не "закачим", но пък ти беше най-корумпирания и най-жадния за власт продажник, който е бил премиер. Помним как още на първата година от членството ни в ЕС ви спряха редица ключови европари заради корупция и некадърност в управлението. А и ако народа те обичаше щеше да си още тук, нали?
30
0
 
8
 
! Отговори
akud преди 9 години
тоя от къде се появи дето подари данъците на Българите на малцинствата и се целува с тях пред всички. малки и голями. станималкопишев налява само твоето съзнание върви
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте го този станишко.Унищожи една от свестните партии в България,която използва само за личните си интереси.С лъжа се негнезди на хранилка в Брюксел.
28
1
 
13
 
! Отговори
JENA преди 9 години
STANICHEV ,TI OTDAVNA SI ZAVIL NA LQVO !
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа отхвърля левите *** като Станишев.. това са фалшивите комунисти на служба на ЦРУ.. Той и шефа на НАТО е ляв комунист но е *** на ЦРУ.
26
1
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 25Ама що пишеш само големи букви ?Няма да манифистираме , да да пишем лозунги я.А щом си казал да ЧЕЛУВАМЕ,няма проблеми. :)
25
1
 
11
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
Серго може да посочи най-много 2 примера за това че Европа върви наляво, а аз мога да дам най-малко 10 примера че Европа върви надясно и най-малко 3 примера че Европа върви екстремно надясн...
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може от еврогейския съюз да ни наложат триполов ....
23
1
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Успокояващо действа да наплюеш някой,и нищо повече!На тях не им пука и на милиметър!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSПО ДОБРЕ ДА ПОКАЖАТ ЧЕРНИЯ *** НА АБИЗЯНАТА ОБОНГО,ЧЕ ДА ИМА КАКВО ДА ЧЕЛУВАШ СОРОСОВ ***
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съсел еврейски ,искати се,ама Европа не върви ни на ляво ,ни на дясно ,народите на Европа тръгнаха към совбодата си ,затова във всички страни членки се надигат партии и движения които казват НЕ на диктата на Вашингтон и Брюксел и точно днес в Испания във всички големи градове има многохилядни митинг-шествия на партия Подемос ,която иска Испания да се освободи от оковите на брюкселските триполови МОШЕ-ници и юдо--масонската измама ЕС