Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!

Европа върви наляво, заяви Сергей Станишев
Обновена: 31 яну 2015 12:59 | 31 яну 2015 12:57, Елка Василева
94
Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!
Сергей Станишев. Снимка: БТА

"Няма писано правило, че следващия кмет на Пловдив, на Варна или Плевен ще е от ГЕРБ. Ще е, ако ние го позволим. Или че следващият президент ще е сегашният премиер". Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев при откриването на семинара "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г." в Пловдив.

Във форума участват председателят на БСП Михаил Миков и  ръководството на БСП, кметовете и народните представители от левицата, евродепутатите-социалисти, областните председатели и ръководството на Младежкото обединение в БСП, коалиционни партньори.

На семинара ще бъдат излъчени основните леви послания за предстоящите местни избори.

Искам да си тръгнем оттук с ясното съзнание, че в политиката не всичко е предопределено, призова Сергей Станишев. "Време е за силен старт на политическия сезон. Време е БСП да заеме мястото си на водещата алтернатива на сегашното статукво. Да изпълни ролята си на говорител на своите избиратели и да влезе в битката за ценности. Защото "целят свят прави път на онзи, който знае къде отива", заяви лидерът на ПЕС.

Станишев посочи, че БСП не е сама и ще получи силна европейска  подкрепа отвън - и от ПЕС, и от европейските леви партии. Европа върви наляво, отбеляза той.

 "Днес България е на прага на голяма и дълбока обществена промяна, отбеляза лидерът на ПЕС. И големият въпрос пред БСП е - ще съумее ли да стане носител на промяната? Ще улови ли вятърът на промяната в своите платна? Или, вгледана в себе си, ще пропусне този исторически шанс?", посочи Станишев. Според него положението на БСП на опозиция е уникална възможност да насочи сили в тази посока.

БСП ще има бъдеще, ако съумее разбираемо и убедително да представи на хората левия разказ за това каква България искаме и ако го отстояваме последователно, посочи Станишев. Участието на АБВ във властта освобождава ляво пространство и БСП трябва да се възползваме от това, смята той.

Ние не сме слаба бира, заяви и заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов в началото на семинара. По думите му БСП трябва да бъде партия на промяната, а не на статуквото, да бъде прогресивна, а не консервативна партия, като се започне от данъчната политика.

Форумът започна с едноминутно мълчание в памет на президента на България от 1990 до 1997 г. Желю Желев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
художника преди 8 години
Станишев, Станишееев....като вървиш само наляво к`во става??? Ами въртиш се в кръг и в един момент стигаш там откъдето си тръгнал. Не е важно в каква посока вървиш, важното е да е в ПРАВИЛНАТА !!!
79
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 8 години
Действително ,ако инженер Никола Белишки се кандидатира за президент аз ще гласувам за него!
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България имаме само един политик-кметът на Панагюрище Никола Белишки.Станишев не е политик.Той е срам за народа ни.
77
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 8 години
бла бла бла-още *** има ама веке ше *** нема-ич ми са неще.
76
0
 
6
 
! Отговори
хи преди 9 години
тоа ПЛЪХ що не вземе да се скрие някъде и да изчезне от публичното пространство ! Европа тръгнала наляво - тръгнал си ти отдавна наляво с обърната резба.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най - големия национален предател се появи !!! *** ...марш в сибир долна *** човекоподобна! Националния предател Сергей чужденеца да си ходи в дома у сибиря!!!
74
2
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
Това е България- феномен в света. ББ ще се самопровъзгласи за президент!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kyrshym za teb marsha.
72
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Идеята е чудесна !!! Все пак в държавата ни има закони и законно право !!!
71
2
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Европа върви на ляво, щото е те гледа и изплясква... най-мълчаливия "председател", на парламентарна група...Да ви е ЧЕСТИТО?
70
2
 
11
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Защо Сергейчо Сталинишев още не е в затвора за престъпленията , които е извършил - умишленото изнасяне на папки със секретни документи към организираната престъпност; източването на 700 МИЛИОНА лв от 'Кремиковци' през 2005 - 2009 г. чрез Трактора и Дамбовците, които Цветанов вкара в ареста, когато беше вътрешен министър ; омаскаряването на Цветанов чрез фалшиви компромати за подслушване ; аферата 'Костинброд' ; аферата 'Хохегер' ?
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този комунистически плазмодий - син на кръстьо - и рода на поп кръстьо - иска пак да ни заробят руските *** - успиват простият народ с глупостите за светло бъдеще
68
2
 
16
 
! Отговори
сакън преди 9 години
Ранхо е още. Остави 2-3 години на ББ и РБ да платят борча и после ще дойдеш на бял кон да обясняваш как ще харчиш за "социална" политика.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето го нарциса, тези дни се поговори малко за лявото в две държави и тоя цъфна от нищото. Скрий се, Станишко. Знаем ти ги вересиите вече. Гледай си там жената и децата и поне за малко се прави на татко, за татко на народа не ставаш, дори за роб няма да те бива!
66
1
 
19
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
Как да гласувам за този след Костинбродската манипулация и изборният преврат на червено-кафявата олигархия? Как да гласувам за тези които вкараха България в борч от 5% от БВП на България? Как да забравя кои създадоха финансовите пирамиди от 1995?
65
17
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Има една партия в България, която много пъти е била забранявана, избивана и подлагана на гонения като първите християни, но накрая пак е повеждала народа напред.
64
1
 
13
 
! Отговори
lelqta. na kircho преди 9 години
Aloooo Kirch . I. AZ sam w chujbina. I mnogo se sramuwam OT Stanlshew, tozi kradez.
63
1
 
27
 
! Отговори
Anton преди 9 години
Колкото повече се изказва Станишев, толкова по-нисък резултат ще инкасира БСП на изборите. Загубата на БСП не е предопределена, но е предопределено от присвитите устенца на това соц. чадо да тече само бълвоч и омраза. Да си кюта в Брюксел, да си прибира незаслужените пачки в евро и да си защитава (У)левите там. Наслушахме му се вече на тъпотиите. Почивай в катарзис!
62
3
 
22
 
! Отговори
уф.. преди 9 години
Станишев, НАЛЯВО.. ама Европа, където НЕ Е ГАЗИЛ сталински ботуш 50 години!Не се въодушевявай толкова!Амато в Италия , Оланд във Франция, другия в Испания.. ВСИЧКИ имат ЕДНО на УМ, като ВИ гледат соцкомунистите на върха 45 години и СЕГА пак, БОРЕЩИ се да построите капитализма, ХВАЛЕЙКИ социализма... ГОРКИТЕ ВИЕ! В чудо се видяхте ! Хем така, хем иначе!Кепазе станахте.Или в Руъсия или СМИРЕТЕ се и бъдете примерни граждани на ЕС! Без ДВУЛИЧИЕ!
61
1
 
23
 
! Отговори
художника преди 9 години
До 68Който и да си ти, господинчо- Виж побликуваната статистика на Европейския парламент кой най-малко е взимал думата и участвал в дебатите в Брюксел. Това са СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ и НИКОЛАЙ БАРЕКОВ . Поинформирай се малко и после пиши ПРОСТОТИИ !