Лекари не искат да ги проверява НАП, щяло да се забави плащането

Съсловни организации настояват за спешна среща с Петър Москов
Обновена: 2 фев 2015 22:38 | 2 фев 2015 20:16, Камелия Цветанова
14
Лекари не искат да ги проверява НАП, щяло да се забави плащането
Снимка: Булфото, архив

Българският лекарски съюз, Българският зъболекарски съюз, Българският фармацевтичен съюз и управителят на Здравната каса ще поискат спешна среща с министъра на здравеопазването Петър Москов заради постановление номер 788 на Министерския съвет от края на ноември миналата година. Това каза председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов след среща с ръководството на НЗОК, цитиран от БТА.

Още по темата
Миланов коментира, че според постановлението всички лечебни заведения, които имат приход над 100 хиляди лева годишно, ще бъдат проверявани от НАП и от агенцията "Митници" дали имат неплатени данъци, осигуровки или други задължения към държавата.

Информацията за лечебните заведения ще бъде изпращана от НЗОК към НАП и ще бъде проверявана от приходната агенция. Тревогата на съсловните организации е, че подаването на информацията, проверката й и връщането й обратно към Здравната каса ще забави плащанията на медицинското съсловие с около два месеца.

Постановлението дава възможност на НАП да налага предварителен запор на всички средства, които НЗОК изплаща на лечебните заведения, коментира Цветан Райчинов - председател на Българския лекарски съюз.

Ако проверените лечебни заведения не дължат нищо на Агенцията, тогава ще бъдат изплащани парите от Здравната каса, добави той.

Съсловните организации ще внесат и писмо до МС чрез министъра на здравеопазването, с което ще настояват
постановлението да бъде преразгледано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тези градски лекари са толкова нахчални, че нямам думи как да ги опиша.
11
1
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Лекарите са на трудов договор към лечебните заведения. А да видим журналистите ще искат ли да нямат заплати, докато НАП им прави ревизия на вестника, ...с месеци!
10
2
 
4
 
! Отговори
Радост преди 9 години
Да, моята зъболекарка всеки път ми дава касова бележка.
9
8
 
11
 
! Отговори
Дай-дай преди 9 години
Да сте видяли доктор или зъболекар да дава касов бон? Как ще искат да ги проверяват!
8
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
КАКВО ЗНАЧИ"НЕ ИСКАТ ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ?!" ПРОВЕРКИТЕ , КОИТО СЕ ПРАВЯТ НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВО СА С ЦЕЛ ИЗНЕНАДА ,А НЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕДУПРЕДЕНИ ЗА ПРОВЕРКА , КАКТО СТАВА В ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ.ПОНЕ ДА ИМ НАПИШАТ И ЛЮБОВНИ ПИСМА И С БЛАГОДАРНОСТТИ.
7
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Неграмотнаааа Камелиооооо, от кой Прованс и ти се домъкна?
6
2
 
5
 
! Отговори
Българка преди 9 години
"не искат да ги проверя"...дЕка ти е мозъкО, КамелиЙО?Шопската селяния се е изср*ла и тук. Не стига, че из софийското село и "околията" е радост за ухото да чуе човешка реч, но и "журналисти" да се изразяват така в медиите, е вече прекалено противно.
5
0
 
9
 
! Отговори
УУУ преди 9 години
Ми то никой не иска да го проверява НАП. Хубава работа. На всеки пречат тези проверки. Ако можеше да се проверяват и болничните, които издават докторите......... Ехеййй. Половината са или платени или по приятелска линия и останалите плащат ли плащат с вноските си и парите все не достигат и не достигааааат. Мърлява работа от всякъде.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен с брадватаза брадвата чети "Престъпление и наказание" от Достоевски
3
2
 
9
 
! Отговори
Ама че заглавие преди 9 години
Абе хора, какво е това заглавие? "... не искат да ги проверя". Ама вие къде сте учили бъларски? Какво е това "проверя". Казва се проверява. Моля, върнете се на поправка във втори клас!
2
1
 
19
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Що така се получава?!? Докторите и адвокатите не щели да го проверява НАП ! Че то пък кои ли иска ?!?! Само че що те да не плащат а само да вземат ?!?! И те тарикати като *** ще излязат !
1
1
 
21
 
! Отговори
aaaaaaaa преди 9 години
ами и аз не искам да плащам по 190 лева на месец здравна осигуровка и после да ме третирате като осигурените за 16.80 лв на месец ,ама кой го интересува