Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!

ДПС скочи и срещу идеята на Москов за 6 месеца срок за неплащащите за здраве
Обновена: 3 фев 2015 17:16 | 3 фев 2015 17:00,
175
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!
Снимка: архив, Булфото

ДПС обяви, че идеята да се спрат детските за родителите на малолетните майки е дискриминация.

Предложението беше обявено вчера от социалния министър Ивайло Калфин, според когото родителите на малолетните майки не трябва да получават детски за тях.

Още по темата
„Намеренията на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни“, обяви бившият социален министър Хасан Адемов. Според него за всички е ясно, че родителите на малолетните майки и сега няма как да получават детски, защото децата им няма как да ходят на училище.

Според Адемов е дискриминация и това, че детето, което е основният носител на подкрепата, ще бъде ощетено. ДПС дадоха да се разбере, че не подкрепят традицията „деца да раждат деца“, но са категорични, че проблемите могат да се решат с превенция, а не със санкции. Движението обвини управляващите, че са стигнали до идеята за тази мярка заради прегръдката си с Патриотичния фронт.

ДПС видя дискриминация и в идеята да се развива тридетният модел. Партията на Местан се обяви и против идеята на здравния министър Петър Москов да се дадат шест месеца за изплащане на неплатените здравни осигуровки. Според предложението за промяна, прието от МС, здравно неосигурените ще имат половин година да платят дължимите вноски за три години, за да се върнат в системата. Изтече ли срокът, ще са дължими всички вноски назад.

„В предложенията на здравния министър няма такива, които да стимулират коректните платци, и такива, които да накарат хората, които не си плащат, да си плащат“, каза Адемов.

Според ДПС и в закона за училищното образование има дискриминационни елементи по отношение на обучението на майчин език. Партията на Лютви Местан призова за консултации с останалите сили в парламента по управленската програма на кабинета и поиска тя да бъде дебатирана в пленарната зала.

ДПС отново постави въпроса за отговорността за Възродителния процес.

„Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение“, каза Алиосман Имамов.

Според него трябва тези, които носят вината за Възродителния процес, да понесат своето наказание.

ДПС не оцени положително свършеното от кабинета по време на последните бедствия.

„Управляващите вършат неща, които провокират сериозна форма на медийно отразяване“, каза Имамов. Той обвини властта в липсата на предварително организирани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ми е гот дето виете, гърчите се и пищите, как ви изолираха, вашата *** башибозушка!
130
0
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
И като няма какво друго да кажат почват с възродителния процес. Ами мухльовци, вие замисляли ли сте се, че хората може и да не искат да си сменят името. Как на някой си му викал 10 години Георги и изведнъж се оказва, че вече е Месут? Може да не желае! Всеки гражданин може по всяко време да си смени името ако желае. Ей го примера с Манчестър Юнайтед.....Отделно преди доста години, българските мюсюлмани, които желаеха, си върнаха имената. Тая тема за възродителния процес отдавна не е актуална.
129
0
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
Няма да стане тая ваша работа.....Давам пример със себе си....Веднъж за целия ми живот се наложи да ми направят малка операция. Лечението ми без здравни щеше да струва 10 хил. лева. Със здравни - 3 хиляди лева. Спестените 7 хиляди лева се равняват на 30 години и повече внесени здравни осигуровки. Един вид, парите, които аз ще дам на държавата като осигуровки вече съм ги получил. Който иска да се лекува държавно да си плаща, в Европа е така. Има частни клиники, където лекуват без да си осигурен!
128
0
 
2
 
! Отговори
Некой преди 9 години
Конституция на Република България: Чл. 53. (1) Всеки има право на образование.(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. - не зачиташ ли конституцията не можеш да търсиш и черпиш права от нея. Следователно майки, които нямат основно образование логично е да не бъдат социално подпомагани. Стига с този Възродителен процес, с отговорниците за него ДПС управляваше 2 мандата...................
127
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До минерваНе си прав/а. Тези деца, които са станали родители ще си получават детски за техните деца, просто те самите технически погледнато не са вече деца, а имат собствени семейства и така след като тези деца-родители са се отделили от семейството си, за да си направят собствено - те ще си получават помощите, а съответно родителите вече баби и дядовци - не. Не виждам дискриминация, а житейска логика. Иначе то и аз съм дете на мама, ама баба не получава помощи за това :)
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм против детските изобщо! За какво трябва да се дават детски!? По-полезно би било тези пари да отиват за безплатни учебници, за по-високи стипендии за добрите ученици, за безплатна храна в училище, за безплатен градски транспорт за деца до 18 г., за безплатна детска кухня, за по-високи пенсии на деца сираци, за лечение на деца с увреждания или за тяхната рехабилитация, за ремонт на детски градини и училища, за безплатни извънкласни дейности.Не е геройство да родиш едно дете,а да го възпиташ
125
0
 
8
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Е нали досега я карахме на превенция - и ето къде сме. Когато някой не разбира от превенция, само санкциите работят. С две ръце съм за предложението. Да не говорим, че бащите трябва да отиват в затвора за блудство с малолетни. А ДПС естествено са против - на тях им трябва нискообразована електорална маса.
124
0
 
18
 
! Отговори
Слушайте сега! преди 9 години
ДПС-то, може и да не ви харесват някои неща, но Народът е гласувал за тези управляващи именно за това! За сведение българските майки изобщо не получават детски! Техните деца не са ли деца? Няма значение дохода! Като се грижите за *** толкова, научете ги, че освен да искат, имат и задължения към държавата в която живеят! Най-малкото да спазват законите!А относно възродителния процес, отговорност носят БСП, с което до вчера се целувахте, и най-вече лидерите ви Доган и Местан! Агентите на ДС!
123
0
 
13
 
! Отговори
Big преди 9 години
Чрез лишаването им от готованството и разчитането на социални с нищо незаслужени помощи, малцинствата ще бъдат хуманно насочени да напуснат страната и да се насочат към по-богати страни изповядващи либерални виждания и така ще освободят държавата от огромен товар който я спира да се развива икономически и я държи на едно ниво на мизерия.
122
0
 
11
 
! Отговори
Big преди 9 години
Трябва да се стимулират българските семейства да раждат деца, а не социалните средства изработвани от тях да се дават на *** и подобни. Защото ако това продължи най-добрата част на тази държава - българите, хората които изработват и създават благата ще намалее а останалата част съставена от малцинства които не могат и няма да създават нищо и които могат само да източват социалните системи ще се увеличат и това ще доведе до колапса на държавата която повече няма да може да се издържа.
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI ROMI PRESTAPILI ZAKONA V ZATVORA.PEDOFILITE DA SE EKZEKUTIRAT
120
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деца раждат деца точно ЗАРАДИ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ.
119
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е антибългарска и античовещка организация.
118
1
 
24
 
! Отговори
Българката не ражда преди 9 години
преди да е създала със свои сили или с усилията на мъжа си, условия за "нормално и достойно" живеене на бъдещите си деца. Трай,коньоЕдни други пък, още щом навършат 10 г., започват да мечтаят да са булки и в следващите 2-3 години успяват! После се юрват да раждат всяка година, защото са им обяснили, че държавата е ДЛЪЖНА да храни тях и децата им.А пък някакви неосъзнали се правозащитнички апелират да им се осигурят още подаяния наготово, та да имат "нормален и достоен живот" - за чужда сметка!
117
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия кат ги натирят в ъгъла и все за тоя възродителен процес се хващат, ами дай да поговорим тогава и за турското робство, а
116
0
 
31
 
! Отговори
128,"ВсякоДетеТ преди 9 години
да живее достойно и нормално, дори майка му да е на 13 г."!Само че, тази майка ще роди още 5деца, докато навърши 18 г., а още колко ще народи след това, само един Господ знае!И за да има надбавки за нейните деца, а за нея самата - майчински и други помощи, държавата ще дере от малките заплати на българките, които са учили до 25-годишни и после още 20 г. не могат да се изтръгнат от мизерията! В резултат, те не създават семейства или раждат само по 1 дете, другите са "изядени" от 13-годишната!
115
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от дпс , да си еб.т майката и да си ходят в турция , че там скоро ще ги завладеят кюрдите , които са над 35 милиона и искат а също ще отелят половината от турция
114
0
 
36
 
! Отговори
Желева преди 9 години
Не е ли дискриминаци, спрямо децата на плащащите данъци и не получаващи детски?
113
0
 
23
 
! Отговори
11 преди 9 години
Е, нека си подскачат. Все пак са в опозиция, нали?
112
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хасан Адемов на съд заради защита и открита пропаганда на педофилията.Главна прокуратура да се самосезира,а да не спи.Крайно време е да се сложи край на това уродливо явление,което ще доведе до промяна на генома на нацията,ако не се вземат мерки.