Няма мобилизация, това са спекулации, отсече Ненчев

Слуховете, че се готвим за война, идват от Русия, подозира военният министър
Обновена: 3 фев 2015 14:00 | 3 фев 2015 09:37, Камелия Цветанова
404
Няма мобилизация, това са спекулации, отсече Ненчев
Николай Ненчев. Снимка: Булфото, архив

Военният министър Николай Ненчев е категоричен, че няма мобилизация на резервисти и слуховете за това са спекулации.

Още по темата
„Имам усещане, че слуховете, че се готвим за война, идват от Русия", коментира той по Нова телевизия заради появилата се информация, че българската армия пуска повиквателни и мобилизира военнослужещи, готвейки се за военни действия.  
 
"Това са спекулации. Източниците на тази информация са едни и същи. Хората, които създават истерия, са едни и същи. Налице е информационен пропаганден център, който иска да създаде паника у хората. Тази дезинформация премина всякакви граници. Тя иска да създаде усещането, че ние правим нещо, насочено към Русия или към Украйна", увери министърът, като категорично отрече да тече мобилизация.
 
По думите му става въпрос само за справка и актуализация на списъците.

„Това не е изпращане на повиквателни. Изпращаме писмо на съответното лице, че трябва да се яви, за да се направи справка. Проверяваме дали тези хора са още в България, какво е здравословното им състояние, дали не са в майчинство - защото в българската армия има и жени", поясни Ненчев.

Той увери, че такива проверки се извършват периодично и в случая се касае за около 3000 души.
 
В същото време министърът подчерта, че състоянието на българската авиация никак не е добро. Няколко руски "МиГ"-а предстои да бъдат ремонтирани, и то от Русия. В тази връзка той изрази мнение, че българската техника не е съвместима със стандартите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
давай запаса ,че ми се яде боб чорба.
187
19
 
8
 
! Отговори
ОТ ЮАР преди 9 години
Мнозинството от българския народ искаме да живеем като нормални хора в нормална държава. Болшевиките и *** са наши врагове и зложелатели. Най-нормално е, американските бази от Германия да се предислоцират на Изток, включително в България. Едно време желязната завеса минаваше между ГДР и ФРГ. Днес тази линия е между Русия от една страна и Прибалтика, Украина, Румъния от друга. Русия измисли фалшивата Македония и ни натресе комунизма. Русия вън от Балканите, ЗАВИНАГИ!
186
4
 
4
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
Не се притеснявяйте те мобилизираните няма да се бият, а ще лъскат ботушите и ще носат раничките на американските войници. така, че спокойно.
185
3
 
15
 
! Отговори
зоро преди 9 години
Трябва да има мобилизация. Да се раздаде оръжие та да ви изметем веднъж за винаги.
184
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Si vis pacem, para bellum, искаш нир - готви се за война!
183
2
 
8
 
! Отговори
Какво? преди 9 години
"В същото време министърът подчерта, че състоянието на българскатаавиация никак не е добро."С два самолета годни за полет за каква авиация въобще говорим. Смешна работа.
182
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре, както казват мобилизираните украинци, да ме разнасят трима адвокати, отколкото да ме носят четирима другари. С краката напред.
181
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите докато съберат войска, Новорусия ще завладее цяла Украйна. Според последни новини, опълченците са затворили Дебалцевския котел и започват да варят на бавен огън намиращите се вътре.
180
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да се караме тук няма значение. Истината е една: страната ни се напълни с американски вази, а сега правим още една и координационен център в столицата. Това чуxме по всички медии. Така, че Ненчев не ми говори за спекулации. Вашето е спекулация с доверието на xората.
179
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЙДЕ НОВО ПЕТ-ОТ РУСИЯ СА ИДВАЛИ....ВИЖТЕ СИ ВЧЕРАШНАТА СИ СТАТИЯ.
178
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Послушкото Ненчев, подопечен на послушкото ***!Нали обявиха, че главния враг на България била Русия?!?...Сега не провеждали мобилизация...В същото време ни уреждат за цел на руските ядрени ракети, защото много им харесва в София да насадят команден център на НАТО.Боже, от къде се намериха толкова национални предатели в управлението на България?!?
177
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пиша безплатно срещу пиндосите, но с голям кеф !!!
176
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фактите сами говоря тА фактите сами говорят, че Демократична Европа и Сащ поддържат ,,бандеровците,, Избили около 1 милион поляци ,започваики с ,,Волинската резня,, и около 500 хилади Евреи -,,Бабии яр,,Факте че демократите поддържат фашисти, ,фекелните шествия, нацистките лозунги и пречупените кръстове накичени на униформите .А съгласно Нюрнбергският процес -факелните шествия са забранене . Който роди Хитлер ,той поддържа нацистите в Украйна.
175
4
 
3
 
! Отговори
до 250 преди 9 години
ЗНАЕШ КВО МИСЛЯТ.ПОНЕЖЕ СТЕ САМО С 4,6% КЕ ТИ ГО ТАКА НАМАНДАХЕРЦА...ЧЕ ЩЕ ИЗВАДИШ ГЛАСЧЕ НАД 20 000 ХЕРЦА И УШАНКАТА ЩЕ ТИ ПОТРЕПЕРЦА.
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие за рублите не берете грижа !По време на войната Канарис е плащал на немските шпиони с немски марки, които после се разбрало ,че са менте. Така че се погрижете за вашите долари бегайте да ги проверите в чейнча. Тия юди не са много по изваждането.
173
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се защо не излезе началника на Централно военно окръжие и да даде отговор на въпросите които обикновенните хора си задават а се налага Министъра и Началника на отбраната да отговарят не така компетентно. Все пак на ЦВО това им е работата и ще бъдат най точни в отговора и обясненията.
172
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СърПичук А джиповете за Украйна ? Само болен мозък може да твърди че Българи не се готви за война . Та те, краварите вече обявиха кои са на първа линия -България,Румъния, Полша ,Литва,Латвия,Естония.. И това са болните мозъци гласували за комунистите на Герб.Както само болен мозък може да твърди че щяло да има ,,безплатно саниране,,Няма безплатно!
171
2
 
14
 
! Отговори
goH4o преди 9 години
Айде стига сте търсили сензации! И на най-големия *** трябва да му е ясно, че ако се стигне до тази ситуация, която се опитват да ни обяснят с този ***, ще глътнем яко водица. Нямаме никакъв шанс! Ако наистина стане така - то сами сме си виновни, че играем по свирката на някой! Можем сами да определяме, какво искаме и накъде искаме!
170
13
 
3
 
! Отговори
кирил преди 9 години
днес от 16 часа ще има протест пред руското посолство. от партия атака ще си искат субсидията по стария курс на рублата.
169
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е да си ***-само на тях дават визи за САЩ да чистят кенефите в Америката