Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева

Интеграцията им е въпрос на национална сигурност, каза вицепремиерът
Обновена: 3 фев 2015 14:01 | 3 фев 2015 10:35, Веселина Йорданова
134
Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева
Снимка: архив БТА

Интеграцията на бежанците не е само въпрос на добро желание, а и на национална сигурност, изтъкна силовият вицепремиер Меглена Кунева при представянето на концепция за работата на Държавната агенция за бежанците от председателя й Никола Казаков.

Още по темата
Кунева подчерта, че чужденците са тук, у нас, и трябва да станат част от обществото и да дадат своя принос – като работят и плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н.

„Разбирам резервираната реакция на българските граждани, но нямаме полза от бежанци в гетата. Животът в гетото може да породи насилие и интеграцията е в интерес на всички ни“, заяви още вицепремиерът.

Утре на заседание на Министерския съвет Кунева ще внесе съвместно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и вътрешния министър Веселин Вучков проект на решение за създаване на единен национален съвет за миграция и интеграция.

По думите й в момента няма такъв функциониращ орган, има няколко стратегии, предвиждащи различни съвети, което е административен хаос.

Работна група, ръководена от зам.-вътрешния министър Красимир Ципов, работи по проект на единна актуализирана национална стратегия в областта на миграцията и интеграцията.

Готвим и план с мерки за интеграцията на лица, получили убежище, съобщи още Кунева. По думите й този въпрос е свързан и с хуманността.

Вицепремиерът съобщи и че екипът й работи по предложения за законодателни промени, които да улеснят прилагането на успешен интеграционен модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
колт преди 9 години
Кунева вземи няколко арабески у вас,да ти скъсат ан.ла и да ти плюят в кривата уста.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полза от теб също никаква нямаубеден е народа.
43
1
 
25
 
! Отговори
1795 преди 9 години
Фактът, че Кунева е във властта показва, че избирателната ни система е дълбоко погрешна. Досега не съм срещнал нито един човек който да я харесва и да смята, че е полезна за страната.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази няма ли вече да си 'оди? Освен простотии друго не и ражда главата!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А каква е нашата полза от пръмовица-кунева?
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo da se ochakkva ot *** ? Osven da obirat i ubivat vazrastnite ni roditeli po selata drugo ot tiah nemoje da se ochakava ! Darjavata im plashta pari za da se rajdat i naseliavat zemite ni.VSICHKI DARJAVNICI OGAN DA GI IZGORI ! Dolna i bezotgovorna kradliva paplach. Edinstvenoto po koeto se razlichavat ministrite i *** tova e obrazovanieto. - ednite go imat drugite go niamat
39
1
 
8
 
! Отговори
Виждам преди 9 години
Незаменимите са запознати със задачките на Шефовете си, за спускане на маймунките , и бързат усмихнати да им ги спуснат!
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСПОЖО ПРЪМОВА, ДАЙТЕ ПРИМЕР, ИНТЕГРИРАЙТЕ 2-3 БЕЖАНСКИ ДЕЦА У ВАС, заедно с майките им, бащите им, лелите и леличновците им и ще разберете как те носят дрехи, обувки и пазаруват така, както не могат 90 процента от българите. Тези пари от къде, ..но не се притеснявайте, те ще зареждат и вашия хладилник, безплатно, все пак - нали ще ги настаните безплатно, или ? :)
37
1
 
7
 
! Отговори
Гей-Люсак преди 9 години
При такива женища, 0.2 0.2, е неизбежно решение!
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Унгария прие закон за имигрантите, Унгария прие закон при вот да се изисква поне гласуващите да могат да четат. Всичко това за нас е непостижимо заради тази западна *** на снимката и другите миризливи управляващи
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То нямаме полза и от Кунева в политиката, *** кой ме пита!
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама, Кунева, ти къде живееш? Каква интеграция, ***? Ние не можем да интегрираме ***, защото Костов е.. мамата на всичкото индустрия и селско стопанство, където *** работеха. Останаха без препитание, какво да се очаква от тях? Тя за вносните *** се загрижила. Нашите поне български знаят. Като толкова сте се загрижили за емигрантите, прибирайте си ги по домовете и ги интегрирайте.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние бай *** не може да интегрираме толкова години, сега и тези да си ги отглеждаме??!?!? Това вече не се издържа. Все повече се убеждавам, че без кютек няма да се разминат нещата в тая държава.
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръмова, взимай го вкъщи, та да ти изкривят устата още малко.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
xaxaxaxaxaxax
30
5
 
3
 
! Отговори
+ преди 9 години
dali obache im se iska na bejancite tochno bulgarite, bulgarskata darjava, bulgarskite slujiteli i bulgarskia ezik da gi integrirat, za da rabotyat v bg za 170? na mesec i da jiveyat sled 45 godini s 90? pensia. kakva realna perspektiva bejancite vijdat za svoya radosten jivot v bg?krivo da sedim i pravo da si dumame g-jo Kuneva - ako vie ste na tehnite mesta, ste iskate li tochno tuk na tova myasto i ot tesi hora s ezik da se integrirate kato vijdate kakvi drugi dobri ima na pazarite po sveta?
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази кривоуста тетка трябва с камъни да се пребие. Не го ли направим ще ни докара такива проблеми но ще е отдавна избягала от България.
28
2
 
36
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Този който запали пожарите в тези държави / а то се знае/ да си прибира бежанците. За хиляди български семейства няма препитание а ние да интегрираме бежанците.
27
1
 
29
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
Сириец убил подслонил го турчин учител .Затова ,че го бил обидил ??? Кви интеграци кви пет лева .В Истанбул е станало ..
26
1
 
41
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 9 години
Нямаме нужда от НИКАКВИ бежанци, другарко Пръмова. Германия, Франция и Англия да ги прибират. Не България е крала от колониите, и не България е станала богата от робски труд.