Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева

Интеграцията им е въпрос на национална сигурност, каза вицепремиерът
Обновена: 3 фев 2015 14:01 | 3 фев 2015 10:35, Веселина Йорданова
134
Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева
Снимка: архив БТА

Интеграцията на бежанците не е само въпрос на добро желание, а и на национална сигурност, изтъкна силовият вицепремиер Меглена Кунева при представянето на концепция за работата на Държавната агенция за бежанците от председателя й Никола Казаков.

Още по темата
Кунева подчерта, че чужденците са тук, у нас, и трябва да станат част от обществото и да дадат своя принос – като работят и плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н.

„Разбирам резервираната реакция на българските граждани, но нямаме полза от бежанци в гетата. Животът в гетото може да породи насилие и интеграцията е в интерес на всички ни“, заяви още вицепремиерът.

Утре на заседание на Министерския съвет Кунева ще внесе съвместно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и вътрешния министър Веселин Вучков проект на решение за създаване на единен национален съвет за миграция и интеграция.

По думите й в момента няма такъв функциониращ орган, има няколко стратегии, предвиждащи различни съвети, което е административен хаос.

Работна група, ръководена от зам.-вътрешния министър Красимир Ципов, работи по проект на единна актуализирана национална стратегия в областта на миграцията и интеграцията.

Готвим и план с мерки за интеграцията на лица, получили убежище, съобщи още Кунева. По думите й този въпрос е свързан и с хуманността.

Вицепремиерът съобщи и че екипът й работи по предложения за законодателни промени, които да улеснят прилагането на успешен интеграционен модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
31
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
Видяхме в Европа ,че нестават нещатата .Те неискат да приемат нашата култура ,а да наложат тяхната си .Дюнерите са само началото ,а след това идват джамий,бурки и шериата с гетата .Всички бежанци християни са добре дошли в България .В близкия изток последната голяма диспора християни остана Ливан .
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shtom neshtete da vi rabotqt Bejanci, ne stoite po cql den pred monitorite i chakate ot maikite si i bashtite da vi hrantulqt, a varete malko pot da hvarlite!
23
1
 
19
 
! Отговори
чичо гуглев преди 9 години
Меглена Кунева-Пръмова и Габонската афера пари, тропик, ДС, плаж, слънце
22
1
 
7
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До Анонимен26Да вземе мен да ме итегрира в тях и аз лично,сам и по собствено желание, ще се интегрирам в нея после :D
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nikoi neshte da raboti za 5lv nadnik, i za tui Bejancite shte spasqvat Balgarskiq pazar!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожа Пръмова колко бежанци ще интегрира, но тя лично.
19
6
 
18
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ -ПРЕМИЕР....ОСТАНАЛИТЕ ГИ ВИДЯХМЕ,ПЪЛЕН ПРОВАЛ И БЪЛГАРИЯ НА ДЪНОТО
18
2
 
24
 
! Отговори
az преди 9 години
Те там не работят и не знаят какво е данък та тук ли ще се научат? А кой ще им обясни да не раждат по 5-6 деца ? Айде стига. Явно някой хора имат полза те да са тук, да им се осигурява храна и т.н. консумативи всеки ден на интересни цени, та чак и реклами по телевизията пускат. Ей заминава си тая държавичка ...
17
4
 
6
 
! Отговори
jal преди 9 години
da - taka e. i poneje bejancite sa v slaba pozicia, na chujdo myasto, bez da znayat ezika ni i se nujdayat poveche ot dobro jiliste i dobra infrastruktura. zatui e po-logichno da predostavim bulgarskite pravitelstvenite slujebni apartamenti i vili na bejancite. da predostavim bulgarskite luksozni pravitelstveni automobili na bejancite. a bulgarskite upravlyavasti sa si u doma dobre integrirani i mogat i s bulgarskia obstestven transport i v bulgarskite panelni sanirani blokove da si jiveyat :)
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami, gospoja Kuneva vijda che mladoto Balgarsko pokolenie iska visoki zaplati nemuse raboti, i *** bqgat na van to est v BG ne ostana koi da raboti za 5lv!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото й е миналото, такова й е настоящето. Прочетете за Габонската афера и ролята на тази кукувичка в нея. После иска да й вЕрваме!
14
1
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
"Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева."Аааа усети се дъртия *** най - после че не ни трябват бежанци. Сега остана да убеди останалите и да се юрваме да вдигаме стената че март наближава.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КУНО,ТО НЯМАМЕ НУЖДА И ОТ ТЕБ.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагло...
11
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 9 години
А защо изобщо трябва да приемаме бежанци, да си ги интегрират в ЕС като са толкова толерантни.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те това е логиката на соровсоидните *** като тая ,дето навремето се е отказала даже от собствения си баща ,който бил съден от народния съд ,за да може тази измекярка кунвеа да расте в ерархията и да се омъжи за номенклатурната еврейска фамилия пръмови.
9
1
 
50
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Като ги интегрираме те ще започнат да си викат роднините тук! Така че, най-доброто което можем да направим е да ги държим по гетата в перспектива да ги върнем в Турция. Те са ни чужди по култура и религия, дори и на нашите мюсулмани са чужди. Няма какво да търсят тук. Приемали сме бежанци близко до нас като култура история , вяра и т.н. Платили са на трафиканти, нашите политици се правят на слепи за законите приети от тях и Куневица била разбирала нашата резервираност - егати нахалството.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога ще оставяме тази продажница да си развява знамето и да ни поучава, колко процента взе на изборите та така е вдигнала глава !? Като толкова обича емигрантите да ги заведе у тях и да ги интегрира ,има достатъчно пари да ги издържа сама.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая заедно с цялата *** политическа клика що не се гръмнат публично! Сигурен съм, че ще има мнооого публика и целия народ ще е доволен от гледката! А може и да им помогнем! Продажници долни,гнусни!
6
1
 
36
 
! Отговори
край преди 9 години
Кунева а да се спазват международните конвенции по които България е страна. Да видим кои е бежанец и кой емигрант и тогава да ляляш. Беженците не се "интегрират" те се обгрижват от ООН и пр. организации в ПЪРВАТА сигурна страна до конфликта и когато конфликта приключи се връщат по местата където са живели. Това че в Ирак се водят некакви битки не значи че иракчаните могат да идат в Швейцария и да се "интегрират" нито в Германия нито в България. Кунева нещо бъркаш.