Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева

Интеграцията им е въпрос на национална сигурност, каза вицепремиерът
Обновена: 3 фев 2015 14:01 | 3 фев 2015 10:35, Веселина Йорданова
134
Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева
Снимка: архив БТА

Интеграцията на бежанците не е само въпрос на добро желание, а и на национална сигурност, изтъкна силовият вицепремиер Меглена Кунева при представянето на концепция за работата на Държавната агенция за бежанците от председателя й Никола Казаков.

Още по темата
Кунева подчерта, че чужденците са тук, у нас, и трябва да станат част от обществото и да дадат своя принос – като работят и плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н.

„Разбирам резервираната реакция на българските граждани, но нямаме полза от бежанци в гетата. Животът в гетото може да породи насилие и интеграцията е в интерес на всички ни“, заяви още вицепремиерът.

Утре на заседание на Министерския съвет Кунева ще внесе съвместно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и вътрешния министър Веселин Вучков проект на решение за създаване на единен национален съвет за миграция и интеграция.

По думите й в момента няма такъв функциониращ орган, има няколко стратегии, предвиждащи различни съвети, което е административен хаос.

Работна група, ръководена от зам.-вътрешния министър Красимир Ципов, работи по проект на единна актуализирана национална стратегия в областта на миграцията и интеграцията.

Готвим и план с мерки за интеграцията на лица, получили убежище, съобщи още Кунева. По думите й този въпрос е свързан и с хуманността.

Вицепремиерът съобщи и че екипът й работи по предложения за законодателни промени, които да улеснят прилагането на успешен интеграционен модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
37
 
! Отговори
1234 преди 9 години
*** другарко Пръмова, вземи си ги в къщи и си ги интегрирай.
4
1
 
42
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
А не може ли просто ДА НЕ БЪДАТ ДОПУСКАНИ в страната ????Първо - тези лица според правилата на ООН просто НЯМА КАК ДА ИМАТ бежански статут в България, защото ние не сме първата страна по пътя им, второ, нарушението на държавната граница е престъпление, наказуемо със ЗАТВОР.... но отново законите на държавата май не се отнасят за всевъзможните *** индивиди, но само за българите !!!!Какъв силов министър е тая нещастница?
3
1
 
42
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Ами защо ги приемате , връщайте ги в братските им мюсулмански страни да си правят ислям там.
2
2
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Ами и ние това казваме, другарко Пръмова !Затова не ги пускайте изобщо в България !Тук си имаме достатъчно проблеми и без бежанци.Що се отнася до интеграцията на бежанците - тях ще ги интегрирате толкова, колкото интегрирахте *** !
1
2
 
53
 
! Отговори
х/у преди 9 години
Малоумница! Нямаме никъде полза от бежанците и те никога няма да се интегрират.