Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева

Интеграцията им е въпрос на национална сигурност, каза вицепремиерът
Обновена: 3 фев 2015 14:01 | 3 фев 2015 10:35, Веселина Йорданова
134
Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева
Снимка: архив БТА

Интеграцията на бежанците не е само въпрос на добро желание, а и на национална сигурност, изтъкна силовият вицепремиер Меглена Кунева при представянето на концепция за работата на Държавната агенция за бежанците от председателя й Никола Казаков.

Още по темата
Кунева подчерта, че чужденците са тук, у нас, и трябва да станат част от обществото и да дадат своя принос – като работят и плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н.

„Разбирам резервираната реакция на българските граждани, но нямаме полза от бежанци в гетата. Животът в гетото може да породи насилие и интеграцията е в интерес на всички ни“, заяви още вицепремиерът.

Утре на заседание на Министерския съвет Кунева ще внесе съвместно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и вътрешния министър Веселин Вучков проект на решение за създаване на единен национален съвет за миграция и интеграция.

По думите й в момента няма такъв функциониращ орган, има няколко стратегии, предвиждащи различни съвети, което е административен хаос.

Работна група, ръководена от зам.-вътрешния министър Красимир Ципов, работи по проект на единна актуализирана национална стратегия в областта на миграцията и интеграцията.

Готвим и план с мерки за интеграцията на лица, получили убежище, съобщи още Кунева. По думите й този въпрос е свързан и с хуманността.

Вицепремиерът съобщи и че екипът й работи по предложения за законодателни промени, които да улеснят прилагането на успешен интеграционен модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
баба ти преди 8 години
Тая безсрамница не помисли за БЪЛГАРИТЕ когато затвори АЕЦ и унищожи селското стопанство а мисли за бежанци.Толко много са мизерстващите наши та да храним чужди.Милионите взела за лобизъм да ги даде и да ги храни.Аз цел ден съм на нивата с мотика.децата ми на гурбет в тугината.Копам и плача тая от мене пари да взима.Да им приседнат до девето коляно
84
1
 
2
 
! Отговори
Бегай бежанецо преди 9 години
Нямаме никаква полза и от Куна. Работа да. Тежка и непривлекателна за ромските ***. Всеки отказал довиждане. Лицата с пари да плащат дневна такса престой.
83
1
 
6
 
! Отговори
шопче 40 г. преди 9 години
не съм съгласен с тая! безплатните училища са придобивка на българските граждани, а не за чужденците. НЕ може да се харчат пари за тях от бюджета на нашите деца за образование! Не може да се дават социални помощи на хора, нямащи нищо общо с БГ а нашите родители да живеят в мизерия с жалките си пенсии! Това е геноцид! да излизаме на улицата и да ги гоним тия от парламента с тенджерите и звънците! ако не си тръгват, да вадим пушките от тавана! *** нямат работа тука, да си вървят в маймуния
82
1
 
6
 
! Отговори
Nik преди 9 години
Тия хуманност към собствения си народ не проявиха, а за хуманност към бежанците говорят.Подкрепят световната политика създаваща бежанци, после се правят на загрижени за бежанците.Някой може ли да ми обясни за какво се борят тези лицемери, какво правят в парламента, и защо ги храним, жак заплати от данъците ни им се плащат.Ние май сме мазохисти, до този извод стигам.
81
1
 
10
 
! Отговори
Вярваш ли си,Кунева? преди 9 години
"Бежанец" е лице, което бяга от опасност, грозяща го в родината му, но не се отказва от гражданството си, не разпродава имотите си там. Бежанецът е убеден иска се завърне в страната си, щом опасността премине.Това, за което ти говориш се нарича "имигрант". Той е напуснал своята родина, защото не желае занапред да живее в нея. Той търси държава, в която да се засели за постоянно. Която страна го приеме,е заинтересована да го интегрира, иначе я грозят неприятности!Ти имигранти ли приемаш, г-жо?!
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI CUGDENZI VAN OT BALGARIA.
79
1
 
13
 
! Отговори
ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА преди 9 години
Куно, лови ги за рачичка, всичките. Та чак по международния път, след Калотина, и ти с тях, се не връщай!А всичките глупости, които досега си изприказвала. Можеш да си ги навиеш, на руло и да си ги поставиш с засилка. Там де слънце не огрява!
78
1
 
11
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Защо трябва да остават в БЪЛГАРИЯ като искат да отидат в други страни с повече социални осигуровки за бежанци... Ако искат да останат в БЪЛГАРИЯ -- статут на ЗАСЕЛНИЦИ по нашите земи където им се предложи. Какво излиза --- БЪЛГАРИЯ "Меката" на бежанците..... ли е????
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М.Кунева е човек на Билдербергите и сега им се натяга в провеждането на геноцид върху българите, може би, за да я издигнат един ден за президент-унищожител на България.
76
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
drugarko,Kuneva,mnogo skoro 6te doide vodovden za teb i drugata pasmina ot rodootstapnizi i badete sugurna 6te si platite smetkata a tq nikak ne e malka taka 4e o6te otsega si haresaite po nqkoi stalb
75
2
 
21
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 9 години
Ние наистина сме заспал народ - нищо не предприемаме и политиците си правят с нас, каквото си поискат! А вижте какво правят в Гърция, Унгария, Германия, Франция - навсякъде вече християнските народи надигат глава срещу ислямската колонизация на Европа!
74
1
 
12
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Сега тепърва ще разберете на какви пачи яйца са ви насадили терористите и престъпниците от ПП Граждани за сомалийско развитие на България и останалите им съучастници, като националната предателка Пръмова-Кунева.Българите ще бъдат принудени да бягат навън, а тук ще ни натрапят сомалийци, зинзибарци и всякакви други пришълци и хищници.Докато има зомбита ще има и герберски тарикати.
73
1
 
19
 
! Отговори
сс преди 9 години
Вие понеже осигурихте работа на всички българи , и пенсии достойни за старините на хората , та сега започвате и на бежанците да осигурявате .Твойта м...ца кривоуста ,продажна *** сте всички в това правителство , а и не само в това .Бог да ви съди , защото народа вече ви е издал присъдата .
72
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Кой може да забрави бликащата прелестна усмивка на сОФиянски, картоненото трабанче на сОЛОмончо, което ни донесе надеждата за националната ни сигурност, тези строители на съвременна България, тези монументи на четвъртвековния преход! Тези благодарни представители на спасения народ!
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подмяната на населението не подмина и България, както и в целия ЕС - масов импорт *** мюсюлмани.Гражданската война в Европа(Армагедон) е вече въпрос на време.
70
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ето кой ще работи за полза на България! Както преди време същата Кунева ни предпази от български Чернобил и терористични актове, закривайки АЕЦ Козлодуй, така и днес така възторжено и самоотвержено ще уреди благоденствието на настъпващите маси "бежанци", предлагайки им дом, работа и всичко необходимо за нормален живот! Радвай се български народе, че сред теб живеят такива БЛАГОДАРНИ чеда на спасенич от теб народ! Как умеят те да се отблагодаряват, само ние си знаем!
69
1
 
29
 
! Отговори
особяк преди 9 години
нямаме никаква нужда от продажна скрофа като тази на снимката къш граблива птицо
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна беше време да запее Калашников...
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, намерети им работа, а Българите нека да си стоят безработни и ровещи в кофите!Мърш..а кривоуста продажна!
66
1
 
24
 
! Отговори
Васко преди 9 години
То нямаме полза и от самата Кунева, ама кой ни пита...