Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евтин популизъм! Като не иска да плаща да се изнесе в еднофамилна собственост. *** тогава нема от кой да се крадне. След 89' много станаха андрешковците.
15
9
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
До АнонименО-о-о, ползваш, как да не ползваш. През апартамента ти минават тръби и ползваш топлината от тях. Така, че ще плащаш. Щото питай тези, които си спряха парното във входа колко плащат сега за ток.
14
0
 
6
 
! Отговори
Баце преди 9 години
От ПАРИЧНИЯТ ФРОНТ се раздвижиха !СЕГА И ЗА ТАКСА СМЕТ ДА ЧУЕМ КАКВА ЩЕ ЕБОРИСОВ ЩЕ СИ ПЛАТИ И ЩЕ МЛЪКНАТ
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докажи ,че не го ползваш.На входа на абонатната станция има топломер и на всеки радиатор има.Като се направи сметката кой ще плаща разликата?Разбирам да има 10:1 в полза на изключилите радиаторите,ама не е така,освен това изобщо не е сигурно колко са ги изключили.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е фирмите, които не могат да предлагат конкурентна услуга, да започнат да фалират, а не да паразитират на гърба на крепостните си клиенти.
11
12
 
7
 
! Отговори
13 преди 9 години
Като не се топлиш ходи си на село ве. Аман от андрешковци дето не знаят какво е Етажна собственост и имат 50 инча плазма, но нямат пари да плащат парно.В белия свят ако човек живее в Етажна собственост (блок) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО плаща за общите части има Гугъл , елементарно е да се провери. Много хора в топлофицирани сгради твърдят, че сметките им за отопление с ток са незначителни, ако няма сградна инсталация, сметката за ток драги ми смехурко няма да е 100лв, а 250. Абсолютен популизъм!!!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е до доходи, а до принципи. Не плащам за нещо, което не ползвам. Точка.
9
2
 
21
 
! Отговори
Гладен енергетик преди 9 години
Не може така,аз даже предлагам,който няма кола и не зарежда гориво,да плаща по едни 30-40 литра гориво на месец, само да го плаща,без да го получава :) !
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е господата парламентаристи да помислят как хората да имат доходи за да си плащат парното ,а не да го спират.В тази държава бедността се институционализира като желана парадигма за управляващите.
7
4
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Нахалник! А кой да ти плаща, че бичиш парното на 5? Комшиите, които мръзнат ли?
6
3
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Направи си ти локално парно във фамилната си къща и няма да подгряваш съседите си!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това само да свършат, халал да им е дремането в парламента през идните 4 години.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следвам им съвета от доста години. Ако направят топлата вода на отделна сметка с радост ще я платя, ама за парното дето не го ползвам имат много здраве.
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито им искам парното, нито топлата вода!За топла вода има бойлери.Крайно време е да се спре този рекет!
2
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,ще ги подгрявам аз съседите,ще бича парното на 5 и те няма да плащат!?Хайде стига популизъм!Който не иска да плаща парно,да си направи локално отопление във фамилната си къща.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ползват само парно или и топла вода обаче, защото чух, че трябвало да си се отказал и от парното и от топлата вода.