Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
4
 
! Отговори
До 235 амиии преди 9 години
Наясно ли си, че с писаници като твоите, всъщност правиш антиреклама на противнците на Топлофикация, т.е. в крайна сметка пишеш в полза на Топлофикация, а май искаш обратното?
215
3
 
4
 
! Отговори
234 преди 9 години
До Анонимен-глупости пишеш,поредните опорни точки!Ами купи ми друга сграда,в която няма парно! Това по опорните точки ли ти го пуснаха,че било очевадно -платени глупости на мафията Топлофикация-тя да не притежава апартаментите ни,че да ни изнудва за пари!
214
5
 
2
 
! Отговори
амиии преди 9 години
До АнонименАМИ МНОГО ДОБРЕ МУ СЕ РАЗБИРА! Извиних се на думата ***! Аз не обидих човека,че е ***,а обяснявам вече за кой ли път едно и също и се определя това точно с това обяснение"като на ***",който не разбира или се прави,че не разбира от един път! Ами да ще пиша с главни букви,ако искам мое право е! А на който му плащат да защитава Топлофикация какво е?
213
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОчевАдно е, че щом живееш в сграда, в която има парно, значи искаш да има парно в сградата, вкоято живееш, ползваш и трябва да плащаш. Никой насила не кара хората, които не желаят парно, да живеят в сграда с парно. Те самите се натискат, за да им е по-топло и по-евтино, но врещят, че не ползвали. Няма как да не ползват щом в сградата има парно. ОчевАдно е.
212
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който вика /пише с главни букви/, не му се разбира. И който използва думи като ***, също не му се разбира по понятни причини.
211
4
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Енергийна мафия, тинтити-минтири в случая.Нещата са простички. Има цена на парното, която е известна. Мени се от време на време, но всеки, който иска може да я узнае. Цената на парното винаги досега е била такава, че отоплението с парно да е най-изгодно. Това дали някой краде в Топлофикация или не краде, по никакъв начин не се отразява на цената на парното. Затова всякакви брътвежи за енергийна мафия при парното са напълно безмислени. Нямам нищо общо с Топлофикация, освен че ползвам парно.
210
1
 
3
 
! Отговори
НЕ СИ преди 9 години
До ОбективенЕ ГАТИ МАНИПУЛАТИВНИЯ КОМЕНТАР! ОПОРНА ТОЧКА! ВИЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ ТРЕВА ПАСЕМ!
209
2
 
1
 
! Отговори
ДАЛИ Е ЯСНО? преди 9 години
До До 222СЕГА ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ КАТО НА ***-ЩЕ ИЗВИНЯВАШ,НО ВЕЧЕ ГО ИМА В ПРЕДЕН ПОСТ ОБЯСНЕНО ПИТАНЕТО ТИ! ЗНАЧИ ТИ МОЖЕ ДА СИ ПРОБВАЛ,НО НАЯСНО ЛИ СИ,ЧЕ АКО КАТО Е ПРИ МЕН,А И МЕЖДУ ДРУГОТО В ОФИСИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ-САНИРАНО,С ГИПСОКАРТОН ОТВЪТРЕ-С ДРУГИ ДУМИ ИЗОЛАЦИЯ! ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА И ХИПЕРИНВЕРТОРИ ПРИ СРЕДЕН АПАРТАМЕНТ! дНЕС И ПО КЪС РЪКАВ И БЕЗ КЛИМАТИК Е ТОПЛО! в СГРАДАТА НА тОПЛОФИКАЦИЯ КЛИМАТИЦИТЕ РАБОТЯТ И ЗИМАТА -ПРОВЕРЕНО!
208
4
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Преди да пуснат парното, понеже съм свикнал да стоя на по-топличко, се топлех с климатици, но си беше студено. Като пуснаха парното веднага се усети и без да пускам радиаторите, въпреки че навън беше по-студено от преди. Изведнъж цялата сграда се стопли, както и трябва да бъде. Все пак отоплението с парно е замислено да отоплява цялата сграда, а не части от нея.
207
5
 
1
 
! Отговори
До 222 преди 9 години
Казваш, че ходиш по къс ръкав през зимата на климатици, ама не уточняваш, дали само дотопляш вече стопленото от парното жилище или стопляш жилището без да има парно в сградта. То така и баба може. Аз имам и климатици и парно. Пробвал съм само с климатици и въпреки че заради парното е топло и без да го пускам /около 19 градуса/, само с климатиците стоплям до към 24-25 градуса, само ако навън е относително топло.
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 221Защото всичко е свързано бе човек! Точно от Топлофикация и от енергийната мафия се решава! Кви разпределения,след като нямам радиатори какво ми разпределят? А в същото време ми начисляват
205
5
 
3
 
! Отговори
До 221 преди 9 години
Защо всички бъркате Топлофикация с начина за разпределение на сумите за парно по апартаменти? Топлофикация не разпределя тези суми. Топлофикация си доставя услугата до абонатната и ви казва каква е сумата. Вие сте си наели фирма за дялово разпределение, която определя кой апартамент, колко да плати. Методиката, по която тази ваша фирма го прави се одобрява от вас. Топлофикация няма нищо общо. Иначе е повече от ясно, че няма как да живее в сграда с парно и да не ползваш парно.
204
1
 
2
 
! Отговори
223 преди 9 години
До До 222Какво да ти кажа, след като явно целиш да се заяждаш! Само ми кажи ти платен ли си от Топлофикация и ще ти отговоря съвсем искренно,защото нямам какво да крия?!
203
1
 
3
 
! Отговори
разкрити сте преди 9 години
Да разбираемо и очевадно е тези,които така манипулативно,но и глупаво защитавт Топлофикация явно са им платени защитници и някой може би служители разбираемо е по единствените "-" на логични и обосновани коментари против рекета на Топлофикация! Твърде сте плитки в коментарите и не изказвате никаква нормална логика,защитавайки рекетиращо дружество и нападайки хора,които не желаят да ги скубят с измислени такси и сметки! Мафията иска да продължава да скубе,ама и идва края!
202
2
 
1
 
! Отговори
До 222 преди 9 години
Я кажи, когато за няколко дни тази зима навън беше около минус 10 градуса климатиците ти работеха ли? Колко градуса беше у вас? Има ли парно в сградата, където пускаш климатиците? Много ти е постна информацията.
201
1
 
5
 
! Отговори
218 преди 9 години
До Анонимен 218 Ти може да ходиш бос,ама и ние ходим и през зимата по къси ръкави,а сме с климатици,които и топлофикация май признава през зимата! Ако мине някой през сградата на Топлофикация София и се заслуша ще чуе моторите на климатиците,които ги отопляват и ще му стане ясно кой правят на балък,защото имат сметка всички да плащат и тези,които ползват и тези,които не ползват тъпата им услуга -комунистическа!
200
1
 
4
 
! Отговори
айде бе? преди 9 години
До Още едно обобщениекакво разбираш под услуги? А който не ползва парно къде са услугите и за какво да плаща? Много са агресивни мафията Топлофикация,която скубе безмилостно хората и щом стане въпрос за тези,които не ползват да не плащат се появяват едни псевдозащитници и адвокатчета да ни обясняват да ама те дали плащат за нещо,което не ползват?
199
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази година сметките за парно са доста по-високи в сравнение с миналата година. Предполагам че това се дължи на две неща - едното е по-скъпото парно и второто е, че са намалили сметките на тези, които уж не ползват и ние плащаме и заради тях. Резултатът се очаква да е плачевен - все повече хора уж няма да ползват и няма да плащат, докато накрая всички уж няма да позлват, а кой ще плаща не знам. Следва отказване от парно, студ и бели мечки, както и сметки за отопление 2-3 пъти по-високи от сега.
198
2
 
1
 
! Отговори
Още едно обобщение преди 9 години
Очаквам, който ползва услугите на Топлофикация, да си плаща за това, а не да твърди, че не ползва и съответно не иска да плаща.
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм си на парно и целогодишно ходя бос и по къс ръкав, температура над 24 градуса. През деня и през нощта го изключвам, само вечер го включвам. Апартамент от около 80 квадрата. За 2013-2014 - 596 лева за парно според изравнителната сметка. Много ли е, малко ли е, кажете!Ако не пускам парното няколко дни, вътре става 18 градуса в северните помещения и 19 в южните. С други думи, ако който реши да стои на тези температури,може да не включва радиаторите.Студено става когато спрат парното в блока