Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
1
 
! Отговори
До 193 преди 9 години
Това не е предложение е някакъв плач - искам да ползвам, ама казвам, че не ползвам и не искам да плащам. Това разбрах от написаното от теб.Дай смислено предложение!И за теб още нещо - щом ползваш топла вода, я дай предложение как да не плащаш топлата вода, която използва съседа ти, но тя не му се измерва и не се плаща от него, а от теб и останалите.
175
3
 
1
 
! Отговори
До 191 преди 9 години
Абе ти **** ли си или си ****?Като си купуваш жилище в сграда с парно, това е и желание да ползваш парно. Ако наистина не исакш парно, отиваш да живееш в сграда без парно или убеждаваш останалите да се откажете от парното. Защо ли малкото блокове, кото се отказаха от парното, после протъркаха праговете на Топлофикация с молби пак да ги включат?
174
2
 
6
 
! Отговори
е хайде де преди 9 години
До Хайде де!Аз ползвам топла вода,но за радиаторите,ако искаш ела да провериш,че са свалени! Хайде стига с това,ако не са свалени,а ползват! Аз ли трябва да се грижа за интереса на Топлофикация?-ами тя да си измисли начин,а не да принуждава хората да плащат за услуга,която не ползват! Това си е техен проблем,защо трябва да е мой,год. наред им плащам без да ползвам,а като си свалих радиаторите пак плащам.Кой ще ме обезщети за този безумен рекет,колко пари натрупа това дружество само от неползва
173
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципно отдавна трябваше да се направи най-простото и смислено нещо: услугата на Топлофикация да се измерва и плаща там, където Топлофикация я доставя - в абонатната станция. След абонатната станция е собствеността на живеещите в сградата и какво правят ет с доставеното "топло" не е работа на Топлофикация. Топлофикация доставя, а това, което е доставено да се плаща. Най-добре е даже да се плаща предварително и колкото е платено, толкова да се достави. Кой колко ще плаща си е вътрешна работа на
172
3
 
1
 
! Отговори
Хайде де! преди 9 години
Хубаво де, като сте толков умни, я предложете начин как да се плаща за парното, ако в един блок има парно, не всички пускат радиаторите и в всеки апартамент ползват парното по различен начин, като има и някои които твърдят, че са си свалили радиаторите, а всъщност имат радиатории ги псукат. Същото и с топлата вода - едни твърдят, че не ползват топлата вода, но я ползват и не им се отчиат по водомера. Хайде предложете нещо смислено, за да мога да ви оплюя, както сега плючете по всичко.
171
0
 
8
 
! Отговори
темата е стара но.. преди 9 години
До ЗаслугаМи те от Топлофикация освен с измама и рекет се занимават и с манипулации и лъжа и това е ясно вече за всичк! Остава правителството да се пребори с мафията Топлофикация за правото на всички данъкоплатци,които не искат да им ползват натрапените услуги! Ама тя мафият си има лоби и правителство,така,че Бог да ни помогне в несправедливостите!
170
2
 
0
 
! Отговори
Ivet преди 9 години
До До иветВсъщност, хем си ***, хем си ***! Мнението на такива екземпляри изобщо не ме интересува. Логиката явно ти убягва, така е като не си учил навреме - вече ти е късно обаче! Съжалявам за пропуснатите ти шансове.
169
1
 
2
 
! Отговори
софия преди 9 години
До ВарнаКой вие ли го ползвате за охлаждане,че не става ясно от излишният ви коментар?
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И който си е лепнал стирупор, да предяви иск към несанираните - излиза му топлото през техните ветрилници.
167
0
 
8
 
! Отговори
Заслуга преди 9 години
Топлинната енергия , за разлика от електрическата ,се превръща в загуби когато завъртиш вентила и я откажеш.Причината е ясна .Топлоносителя я доставя .Откажеш ли я се връща и по този обратен път отново се загубва.Системата с вентилите , при която хората икономисват с мисълта по малко да плащат , практически е психологическа измама.В цената влизат загубите .Хем се мръзне , хем се плаща.Това освен че е психологическа измама представлява и невероятен цинизъм.Това е ,,заслуга на топлофикация и затова е правилно да не се плаща щом не потребяваш.
166
1
 
1
 
! Отговори
оточнение преди 9 години
коментар 182 беше в отговор на малоумния коментар 168 Първите две изричения са цитат от същия *** коментар 168 на анонимника
165
0
 
1
 
! Отговори
Ivet преди 9 години
До анонименАбсолютно различен е принципът за отопляване - не може да се сравняват несравними неща!!!
164
0
 
3
 
! Отговори
168 преди 9 години
еляндур - за тебе свободата да избираш е като да избереш да сереш в леглото дето спиш. Няма един лев да си плати парното и го спира, стои на студено, прецаква съседите пък за "свободен избор" говори. То се вижда кой в случая е .... възпитание кво да прайш:) Сега другият момент е не аз прецаквам съседите,ами като е тъй съседите да плащат таксата ми мощност а кво ше кайш:) Чат или мат? Дай пък заради съседите разбиш ли да си плащаме рекета а? Много ти е глупав довода,ама много хахаха!
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моя апартамент е южен, а на съседа отдясно северен съответно го топля, към кого да се обърна че ми краде от топлото ?
162
3
 
4
 
! Отговори
супермен преди 9 години
Мошеници са тез дето ползват парно, а искат другите да им плащат по някаква част от сметката.
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия на твърдо гориво също посредством комините си топлят всички отгоре си. Да вземем и на тях да им платим за топлообмена.
160
1
 
3
 
! Отговори
168 селяндур преди 9 години
До АнонименПо-принцип на *** коментари,лишени от всяко етично и нормално поведение нямам навик да отговарям,но искам да кажа само,че твоята квалификация е обида за селяните,защото освен,че си невъзпитан се излагаж жестоко.След като нямаш доводи обиждаш като най-големия ***! Само това ще ти кажа жалко топлофикационно адвокатче!
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц, мошеници са тия, които искат да ползват услуга, ама да делят цената за ползването с всички останали.
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пртриен рекет.
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво бе! Той те прецаква, че ти плаща 1/4 от сметката, въпреки че стои на студено. Нахал гражданеещ се!