Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Jonna преди 8 години
Имате ли нужда от бърз и лесен заем? Аз съм г-н Йона, главен изпълнителен директор на Йона финансите заем компания, аз съм да ти кажа, че това е фирма, която дава заеми теглят заеми при лихвен процент от 2% до хората / бизнес организации, които се нуждаят от пари. Искам да знаеш, че си заем сума ще бъде предоставена на вас. Ние предлагаме всички видове заеми до сериозни мислещи хора, които се нуждаят от финансова помощ. За да получите процедурите за заем, започнати, изпратете ни следните данни:
235
0
 
2
 
! Отговори
пак пешо преди 9 години
ще го обясня и по друг начин, че май не стана ясно. ако реша да ползвам парно, добавката ми към сметките е 350 лева и ми е студено. ако реша да се топля с печката ми е топло, а добавката ми към сметките е 50 лева. приемам топлата вода и чистия ток (той се вижда лятото като не ползвам климатици и вентилатори за охлаждане) за консантни. не може да ме убеждавате, че парното било евтино.
234
1
 
1
 
! Отговори
пешо преди 9 години
с денонощно пуснато парно в апартамента ми става 18-19 градуса, което за мен е студено. сметката отива на 400 лева месечно, лично за мен това е абдурдно. без парно, само с тръбите сградна инсталация и конвекторна печка, която пускам и спирам по свое усмотрение, защото е до мен и е преносима, температурата става 21-22 градуса, а сметката ток + парно 150 лева. е кажете ми как да защитавам топлофикация и да искам парно???
233
1
 
5
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
какъв е тоя *** закон, другите да решават дали може да се откажеш от парно бе?!? тука едни *** си го спряха, не помня да са питали някого! от какъв зор *** от блока ще решават мога ли да си спра парното?!? егати тъпите закони бе, само конфликти с *** да създават! на мен никой няма да ми казвам какво да ползвам и за какво да плащам!тъпата държава гнусна нещастна жалка! когато тръбите са отвън нищо не се плаща знам!
232
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко е толкова ***,че не може да разбере защо Русия ни предлага по-скъп газ,от този наГермания да речем.Ами Германия изкупува толкова голямо количество,че влиза в графатана едро.Тя използва газта за промишлени цели,за суровина при химически производства,загориво,отопление.Е как Русия ще ни продаде на нас газта по евтино,която използваме забитови цели и отопление.Нито газова електроцентрала имаме нито нищо.Продават ни я нацена близо до тази на дребно.На всичко отгоре ходим да я плюем!
231
2
 
6
 
! Отговори
Подкрепям! преди 9 години
Но да гарантират, че бързо ще залавят тарикатите, които могат сами да монтират и демонтират радиатори и така цяла зима да се топлят за сметка на съседите.Възможно ли е да се направи така, че всички да си сложат уреди, които се контролират дистанционно, без да се влиза по апартаментите и без да се уведомява предварително кога ще минават да правят проверка? Тогава лесно ще се установява в коя сграда се консумира повече енергия, отколкото минава през радиаторите с уреди за топлинно счетоводство.
230
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно. Ако не искаш парно няма за какво да им плащаш. Ама трабите минавали ама комшиите топлили. Не ме интересува. Комшията ако беше с камина кво дърва ли да му давам? Трабите на топлофикация минавали през моя апартамент ми да си ги взимат мен ми не трябват ако нещо те да ми плащат че минават от там частна собственост все пак или с флекса да ги мина? Наглост е това обаче всички знаем че топлофикация е не ефективна в БГ. В чужбина е отпадъчен продукт а тук ...
229
4
 
11
 
! Отговори
да бе да преди 9 години
Офффф аман от "разбирачи",защитници на парното,които не мислят какво и защо защитават! Може би не се отопляват с парно защитниците на Топлофикация,които дават акъл,как да си купуваме жилища.Ами вижте богатите и хората с луксозни домове май един от тях не е с парно,а най-вече ползват климатици и камини! И те ли са балами,че на ползват Топлофикация,която масово скуби обикновените хора,които не могат като богаташите да живеят в луксозни жилища и палати!
228
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, вервам. Колкото вервам и за малкото сгради, дето се били отказали се от парно, а после направили пътека до Топлофикация да си го пускат отново.
227
5
 
5
 
! Отговори
До 246 преди 9 години
Напротив, всички бързат да кажат, че в сградата има парно, а климатика е допълнителна екстра, особено за лятото. Има и вариант да са си махнали радиаторите и затова да се топлят с климатик, но това може би означава маломерен апартамент и спестяване на място от радиатори.
226
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеонов защо не предложи по-радикални промени в тон с тази?Примерно, общите част в блока да се разпределят по апартаментите и всеки да си ги загради, вкл. и стълбището. За покрива има разни идеи - например, да си го поделят само тези от най-горния етаж, защото само те го ползват. Останалите не ползват покрива и няма защо да плащат за него - като да се ремонтира например.
225
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си купувате жилище, много внимавайте. Особено ако някой изрично е подчертал в обявата, че жилището се отоплява с климатик. То може да си се отоплява с климатик, но зад това изречение се крие неприятното обстоятелство, че сградата е топлофицирана. А като ги попиташ изрично, правят се, че не те разбират. Личен опит.
224
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как всички подминават простият факът, че за ток и вода се плаща по същия начин, както и за парно. Никой не надигна глас да протестира защо му начисляват да плаща за студена вода, която не е ползвал. Същото и за тока, само че там е по-хитро. Разликата с парното е в размера на сумите и когато са малки, всеки ги подминава, но за парното са по-голями, българина много обедня, навъдиха се мошеници всякакви и плащането за парното стана проблем, въпреки че е най-евтиния начин за отопление в градовете.
223
10
 
7
 
! Отговори
До 242 преди 9 години
Пишеш небивалици. Живея в сграда, която е построена в последните 3-4 години, с акт 16 от 2014-та година. Нито един не посика да няма парно, всички искаха парно, вкл. и тези с офиси там и съответно тази сграда според теб е комунистическа. Аман от промити мозъци!
222
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора всякакви, вкл. и такива, които се палят, но няма как да ме убедиш, че не ползвам парно понеже не живея в един апартамент, но като отида там е 19-20 градуса, когато парното в сградата работи, а от години там не пускам парно и не живее никой. Ако с този мой апартамент наистина не ползвах парно, то там трябваше да е минус не знам си колко градуса, колкото е в една необитавана селска къща през зимата, а не 19-20 градуса.
221
7
 
3
 
! Отговори
!?!?! преди 9 години
До ???защото живеем в комунистически сгради и всеки иска нова без парно,ама нещата опират до ПАРИ! Вече стана ли ясно а?
220
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В целият спор остана малко настрани главният въпрос - какво разбират тези от телевизия СКАТ и ВМРО под неползване на парно? Иначе е ясно - живееш ли в сграда с парно, значи ползваш парно и трябва да плащаш за парно. Ясно е и че е правилно който не ползва да не плаща. Въпросът е дали ползването на парно при изключени радиатори, депутатите ще го обяват за неползване или ще остане както си е ползват и трябва да плащат.
219
3
 
5
 
! Отговори
239 преди 9 години
До АнонименАми то се вижда и опорните точки се виждат! Тази тема е дъвкана и предъвкана и човек се пали пред съд. палата заради Топлофикация и хората скандираха Мафия,така че всичко е ясно живеем в България,където енергийната мафия дерибейства и лъже народа,а Топлофикация е част от тази мафия и се знае,такаче всичко е видно за всеки!
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който няма аргументи, започва да плещи за опорни точки.
217
8
 
4
 
! Отговори
??? преди 9 години
Никой от уж неползващите парно не обясни смислено, защо с всички сили се бута да живее в сграда, в която има парно и в никакъв случай не желае да се набута в сграда без парно?