НАТО решава за създаването на команден център в София

Предвижда се да има такива и в още пет държави
Обновена: 5 фев 2015 07:42 | 5 фев 2015 07:42, Камелия Цветанова
60
НАТО решава за създаването на команден център в София
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

На днешното си еднодневно заседание в централата на НАТО в Брюксел министрите на отбраната на държавите от пакта се очаква да приемат решение за създаването на командни и контролни центрове в България, Румъния, Полша, Естония, Литва и Латвия.

Още по темата
Тази центрове ще събират и обработват данни, свързани с подготовката и намесата на силите за бързо реагиране на алианса на територията на държавите от организацията, припомня БТА.

Силите ще бъдат разгръщани в срок до два дни в случай на заплаха или нападение срещу територията на НАТО. Тяхната численост предстои да бъде определена.

Сформирането на източноевропейските щабове е свързано със заплахите, възникващи от Русия и от районите на Близкия изток и Северна Африка.

Министрите ще обсъдят също готовността на Грузия за присъединяване към пакта, както и обособяването на съвместен тренировъчен център на грузинска територия. Те ще разговарят и по плана за готовност за действие. В рамките на срещата е насрочено заседание на Ядрената група за планиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pasi kade si be izmeniko evreim mrasen gad dolna prodajna.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nato reshava ,ne balgarskia narod ,oligarhiata reshava ,naroda kycheta go qli.dee avtomata i kam sofia tia mazni tumbeli tia izmenici tia prodajnici triabva do krak .zatova pogybiha balgarskata narodna armia ot naroda ne naemnicheska okypatorska da im plashtame zaplatite .
44
2
 
3
 
! Отговори
TURK преди 9 години
По мое мнение правилно е БЪЛГАРИТЕ да решат с референдум дали НАТО да бъде в България. Това е демократично или грешаNATO i demokratsiya tvirde naivno nato e voyna orijie nasilie ubiystvo kakiv referendum kakva demokratsiya
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украине тоже начали с раздачи безобидных пирожков, а чем это закончилось? Теперь командуют, вооружают, чтобы убивать людей в Донецке и Луганске, за то что они провели референдум и высказали свое мнение. Думайте, болгары...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да така е,колкото и луд да е Волен Сидеров, той поне казва истината такава каквато е.Пък и е единственият, който от няколко години насам се опитва вкара инвеститори в Бг и да промени договорите с фирми ,които само печелят на наш гръб без да инвестират нищо в държавата ни.Или както се казва: " трябва да си малко луд за да промениш света към добро".Да дадем път на Атака! !!
41
1
 
6
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
С мъка в очите, но с ръка на сърцето, ще кажа. Не ни остана нищо друго освен ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТА:Путин не е сам ,защото до него са Турция и Китай,които са потготвили огромни войски и чакат само.Ако Америка ни въвлече във война това ще бъде краят за нас.Не виждате ли че запада откъдето мине само смърт и разруха остава.Нека си водят войните на тяхна територия и да се махат от Европа и Балканите.Само ние и Румъния сме с тях.Къде са Турция, Гърция, Сърбия, Унгария и т.н.Сега е време за един Балкански съюз.Вън на Америка, НАТО и нашите продажници .
39
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Създаването на Разузнавателно-Командни центрове в Румъния и България е политически не военен ход. Тоест начин да се притискат правителствата!1. Съвременните руски ПВО, ПРО и брегова отбрана превръщат Крим в непотопяем самолетоносач - С други думи Морски пехотинци на САЩ и Авионосна група не може да влезе в Черно море. Могат да влезнат само подводници с ДРГ.2. Крим реално контролира с ВВС, балистични и крилати ракети(морско базиране) местата където ще са тези центрове, А ние нямаме ПВО.
38
1
 
9
 
! Отговори
Бял циганин преди 9 години
Тиква е гробар на България!
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ПОЗНАЙТЕ НА ЧИЯ ИЗДРЪЖКА ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ ЦЕНТЪР?????
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е възможно народа Български да търпи един плазмодий,който иска да вкара държавата ни във война?
35
0
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Русия трябва да настоява САЩ да върнат Флорида на Испания.
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде честито Българи! Издръжката на Натовския щаб,който ще включва 5500 Натовски войници между другото,е ангажимент на България-такава е била договорката с нашите политици.Тази новина я съобщиха по БТВ. Е само 12 милиарда заем са нищо,я след 3,4 месеца да вземем още толкова.
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви типичните американски ценности - НАТО решева, а ще плащаме ние!Бравос на българските политици, много са зрели и национално отговорни!
32
0
 
28
 
! Отговори
Честно казано преди 9 години
Българските упрвници са *** и заслужават да ги подчинят безусловно. България вече е една политическа и военна *** на запада.
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наяма вече политици като цар Борис или бай Тодор, да се поучат от тях, да изчакат да отмине бурята, да се разболеят, да направят референдум, поне комисия .......... докато НАТО се разпадне
30
0
 
20
 
! Отговори
Честито преди 9 години
Честито ви ново турско робство.
29
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нема такава продажна държава
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... Щото базата им в Косово е малка, нъл тъй? И нашите мекотели ще разтворят бузи пак...
27
0
 
26
 
! Отговори
uauu преди 9 години
НАТО решава кои са, те за да решават какво да има в България, и още няколко предателски *** държави