Ако има нов Възродителен процес, той е за мъртвите!

Местан зове десните да премислят за гражданската регистрация
Обновена: 6 фев 2015 11:35 | 6 фев 2015 11:34, Камелия Цветанова
64
Ако има нов Възродителен процес, той е за мъртвите!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Ако има нов Възродителен процес, то той е по отношение на мъртвите, защото те продължават да са с насилствено наложените им имена, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

Още по темата
„Въпрос на гавра с тези хора е някой да поставя под въпрос дали те искат да лежат в гроба с насилствено наложените им имена или не“, коментира той, след като в сряда се оказа, че нито една друга политическа сила не подкрепя промени в закона за гражданската регистрация, с които ДПС предлагат да се заличат българските имена на преименуваните в регистрите на ЕСГРАОН.

Причината са многото сигнали, които движението получавало, че при издаване на различни удостоверения администрацията искала християнските имена на мюсюлманите.

Според Местан обаче десните партии би следвало да преосмислят позицията си, защото в противен случай изпадат в изолация и минават на страната на ПФ.

„Сигурен съм, че десните ще преосмислят позицията си, защото иначе се изолират ценностно. Едно е да защитаваш демокрация и права на думи, друго е да превърнеш това в устойчив процес. Едно е да се извиниш, както направиха от БСП, ние правим разлика между думите на извинение и осъждане и реалното действие“, коментира Местан.

Според него отхвърлянето на искането на ДПС не е проява на демократично мислене.

„Ние никога не сме обвинили когото и да било от гражданите за Възродителния процес, това беше проблем на режима“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
11
 
! Отговори
акуд преди 9 години
зидарооф малцинствените номера на пропаганда са ти много плоски . бро
9
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ехх, защо не е жив бай Тошо да оправи тея бъркотии дето ги надробиха продажниците последните 25 години, само диктатура за такъв народ !
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая *** да вземе да млъкне....сега са го изолирали всички и се чуди как да напомни за себе си....дано така и да продължава....ако никоя партия не им обръща внимание...след още едни избори и Кой ? ще ги зареже и дпс ще се затрие
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров защо дреме, а не го прибере този разпалвач и тези окло него.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
agent PALEV S NEGOVIQ MENTOR AGENT SOKOL .KAKVI MARTVI BE PLUJEK ANADOLSKI !!!!!!!!!!!! TURCITE NEVI VQRVAT VE4E SEGA SE NAPAVATE ZA CIGANSKITE GLASOVE
5
0
 
26
 
! Отговори
mathur преди 9 години
***...ами посечените от Батак, Перущица,Панагюрище , взривените на гара Буново ....и още МНООООГО други.....НЯМАШ РАБОТА В БЪЛГАРИЯ - ЗАСРАМИ СЕ !!!!!!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя размътва водата Дано нормалните симпатизанти на ДПС не му обръщат внимание а да се съсредоточат върху агент Павел
3
0
 
30
 
! Отговори
don преди 9 години
Този г-н плачи да бъде усвидетелстван.Защо не казва за неговите сънароднице българските турция защо пак по съдебен път си върнаха християнските имена.Познавам над 10 човека които си ги върнаха.Дори които живеят в турция и имат български паспорти също са със български имена.от този такава омраза излиза.Смятах го за по умен но уви агента си остава винаги доснокик и никой не го обича.Жалко че българските турци немогат да го проумеят и той за какво ги ползва
2
1
 
39
 
! Отговори
sina преди 9 години
абе тоя турчо-българин, право-мохамеданин, седесаро-депесар, с две думи *** се е изнервил, щото жена му го напуска. доганя не иска да го вижда, станишката не му пуска, боко не го ибава. Избиват му комплекси, нормално е в това положение
1
1
 
49
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
местане не си ти когато си ГЛАДЕН