Готвят стратегия и план за действие срещу корупцията

Кунева: Реформаторската политика срещу корупцията изисква подкрепа от всички политически партии
Обновена: 7 фев 2015 16:03 | 7 фев 2015 15:58, Елка Василева
33
Готвят стратегия и план за действие срещу корупцията
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Реформаторската политика за борба срещу корупцията изисква политическата подкрепа от всички партии. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред медии в Кюстендил.

Тя обяви, че стратегията и планът за действие срещу корупцията, които тя изготвя заедно с правосъдния министър Христо Иванов и министерството на вътрешните работи, ще бъдат готови през март, но за да станат факт, мерките трябва да бъдат подкрепени от коалиционните партньори. Кунева беше категорична, че корупцията възпрепятства икономическото развитие на страната и са необходими упорити действия срещу нея.

Кунева посочи, че в момента е почти готов анализът както на успехите,
така и на неуспехите на досегашните стратегии за борба с корупцията. Вицепремиерът подчерта, че досега в България се подценява тази първа стъпка на оценка. Именно на база този анализ ще бъде изготвена новата концепция.

Вицепремиерът Кунева коментира, че акцент в нея ще бъде натоварването на един орган с функции за анализ и контрол на имуществото и конфликта на интереси. По думите й ще бъде създадена и единна форма за деклариране на имуществото, която да служи пред всички органи - НАП, Сметна палата,  Комисия за предотвратяване конфликт на интереси - за да може по-ефективно да се открива и санкционира "необяснимото" забогатяване.

Днес в Кюстендил се провежда заседание на Националния съвет на Движение България на гражданите с основни теми постиженията на партията и на РБ в управлението и предстоящите местни избори. РБ има амбицията да издигне кандидати на повечето места и през местните избори да докаже допълнително, че е силен и консолидиран субект, коментира Кунева и допълни, че РБ вече е демонстрирал успех във властта, защитавайки свои каузи като върховенството на закона и мерки за икономическия растеж.

Преди заседанието вицепремиерът Кунева и двамата зам.председатели на ДБГ Найден Зеленогорски и Димитър Танев проведоха срещи с кмета на града Петър Паунов и областният управител Виктор Янев. На срещите бяха
обсъдени взаимодействието между централната и местната власт и борбата с корупцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корупцията е разпространена във цяла Българя,и то нее от вчера.Трябва да бъдат осъдени всички авантажии ва БГ.Например във село чавдар об6тина Доспат об Смолян,Бисер Ценков Салапатев когато бе6е техник във об6тина Доспат,си направи къ6та със абсолутно всички средства от съвета,цемент желязо тухли.Изоб6то цялата къ6та е аванта направена.Емил Ку6ев настоя6т кмет и бив6 партиен секретари тои цялата къ6та муе аванта построена.Вуичому бе6е кмет и тои премъкна всичко от кметството.Гн Борисов трябва да имате изпредвид за такива престъпници доказани всичките хора ги знаят.И пак 6тесе кандидатира за км
16
3
 
5
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 9 години
МНОГО СКОРО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНО С НАСИЛИЕ И ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ЩЕ БЪДАТ В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ
15
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Корупцията е само при държавните чиновници /митничари,съдии,инспектори и т.н./и едно масово съкращаване на тези ***, ще доведе и до масово намаляване на корупцията! Освен това ще доведе и до огромни икономии и намаляване на сивата икономика и контрабандата! ТАКА,ЧЕ ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ТАМ!
14
2
 
8
 
! Отговори
naco преди 9 години
КОЙ,г-жа Кунева ли ще стори това,тази дето бе НАБУТАНА в парламента от "незнайната дружинка",наречена РБ?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRIVA USTA HUBAVA DUMA NE MOGE DA KAGE--HLEVOUSTA
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че ти си едно от лицата на корупцията Кукунева-Пръмова. Защо лъжеш за нелегалните пришълци?!! Защо не ги спирате и гоните?!! Защо не помогнете на бесарабските Българи, а сте се загрижили за афро-арабската ***?!! Кой ти плаща?
11
2
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
тази отвратителна *** в затвора веднага!!!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом Куна Кривата ще изправя корупцията, съвсем ще я втасаме!
9
3
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Крадецът вика- Дръжте крадеца!
8
3
 
12
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Е,как ще стане това? Как тези политици които 25 години УТВЪРДИХА корупцията,сега ПАК те ще се борят срещу нея? Не е ли малко СТРАННО другарке,госпожо Кунева?
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кака Куно:Почни борбата от себе си.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко може да и се прости на Кунева ако унищожи корупцията така, както унищожи реакторите на Козлодуй.Ама как да стане като няма далавера?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po-golyam maytap ot tova kuneva da vodi borba s korupciyata v balgariya edva li moje da se izmisli. valkat da pazi ovcheto stado!!!
4
3
 
28
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Да започнем борбата с корупцията с кривоустата чума, която спря 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", за което беше възнаградена с място в борда на директорите на БНП "Париба".Кунева, познаваш ли я тая?
3
3
 
15
 
! Отговори
Та казваш ще се преди 9 години
пробваш да поискаш подкрепа от корумпираните за стратегията?Аааааа, много умно, мда, да, ми нямам думи...ти си гвоздеят тази вечер! Тъпо, но пък как авторитетно звучи на глупаците...
2
4
 
22
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
По тази стратегия тя сама трябва да се само арестува за уронване престижа на България и усложняване условията на Българите с по - висока цена на тока!
1
3
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
МНОГО ТРУДНО ЩЕ СЕ ПРЕБОРЯТ С КОРУПЦИЯТА, ТЪЙ КАТО ТЕ СА ГЛАВНИТЕ УЧАСТВАЩИ В КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ. ХА ХА ХА