АБВ е една брошка на ревера на Борисов, заяви Станишев

БСП размрази 14 социални плащания, сега ги замразяват отново
Обновена: 8 фев 2015 10:05 | 8 фев 2015 09:54,
109
АБВ е една брошка на ревера на Борисов, заяви Станишев
Снимка: архив, Булфото

БСП няма комплекси от ГЕРБ заради изборните резултати, защото няма нищо предрешено в политиката. Това заяви бившият лидер на БСП и ръководителят на ПЕС Сергей Станишев в ефира на bTV.

Още по темата
"Кой предполагаше в края на 2012 г., че ГЕРБ ще си отиде с протести, кой предполагаше, че ДПС ще свали правителството на Орешарски", попита риторично Станишев. По думите на бившия лидер на БСП левицата отново влиза активно в ролята си на алтернативна опозиция.

„Обединени сме от желание да сме конкретни в предложенията си. В опозиция сме и имаме шанс”, заяви още той. Станишев заяви, че правителството на ГЕРБ е правителство на статуквото, което си купува време. Председателят на ПЕС е убеден, че правителството не може да предложи нищо ново правителството, тъй като в програмата му няма нищо ново, няма и амбиции. „Протестиращите бяха излъгани”, заяви Станишев.

Сергей Станишев заяви, че по време на управлението на БСП са били размразени 14 социални плащания, които сега се замразяват отново.

Бившият лидер на БСП заяви, че АБВ се нуждае от лява идентичност, защото те управляват с ГЕРБ, но стигнаха до парламента с говорене срещу ГЕРБ. „Има елементарни въпроси към АБВ, на които трябва да отговарят”, заяви Станишев. „АБВ е една брошка на ревера на Борисов”, допълни още той.

„АБВ е властови проект, което се доказа с участието им във властта”, посочи Станишев. Той коментира още заявеното от лидера на АБВ Георги Първанов, че сядането на председателския пост на БСП на Станишев през 2001 г. е било кадрова грешка. Станишев беше категоричен, че не е съгласен със заявеното, като посочи, че най-добрите изборни резултати на БСП са били под ръководството му.

Станишев заяви още, че посланието му към БСП остава същото – партията трябва да е единна и да има кауза. „Имаме нова кондиция”, допълни той. По думите му БСП е жив организъм, който трябва да работи за т.нар. периферия, хората извън БСП.

Ръководителят на ПЕС отрече да знае, че са подлушвани протестиращите срещу кабинета Орешарски. Той заяви, че на протестите е имало спонтанно протестиращи, но е имало и платени протестиращи.

"Не смятам, че сгрешихме, като направихме коалиция с ДПС, защото властта трябваше да бъде изтръгната от ръцете на ГЕРБ", коментира още Станишев. Той бе категоричен, че неговото лично извинение за Възродителния процес към избирателите на ДПС е било истинско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: ДПСБСПСтанишевМиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
30
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Много ще го бия този , ама много
29
0
 
42
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Браво др. Станишев . Моля ви по често се появявайте по медиите , защото само като ви видят хората и спират да гласуват за БСП .
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това го знаят и децата
27
1
 
33
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Сергей издои добре БСП. Максимално напълни гушка при орешака за сметка на БСП избирателите. О-ака всичко и се паркира евродепутат, прецаквайки 1-2 вече платили за местенцето. Сега ще гушка по 25 000 евро месечно, после евро-пенсийка от 9 000 евро.Отвреме навреме ще се обажда така и ще дебне Миката да се издъни, та ако може пак да топне чушлето в меда.БСП са толкоз зле и смотани че още му дават да се качва по трибуни да говори от името на партията.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев, болят ли зъбките?
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Воплите на умиращата старица!
24
1
 
28
 
! Отговори
някой май е вече вън преди 9 години
някой май губи власт....как само си приличат продажниците-кУмунисти по начина на говорене!!!Да, ама вече старите хора си заминаха, а малкото останали ви разбраха.. така че сега само ще ви гледаме опелото !!
23
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тихо, съсел
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглостта няма край! Безочлив долен комунист!!!!!!маа...........
21
3
 
29
 
! Отговори
Избирател на БСП преди 9 години
Станишев - слуга на еврейските господари!!!!!!!!!Заедно с Вигенин!
20
18
 
11
 
! Отговори
На България и... преди 9 години
... трябва нова левица като Сирица, водена от харизматичен лидер, който да се бори с/у статуквото от провалени идеи, политици и партии като Неолиберализъм, Борисов, Цветанов, ГЕРБ, БСП, ДПС, Реф Блок.
19
2
 
36
 
! Отговори
festo преди 9 години
Интересно ми е как неговите съпартийци още не са го прогонили с тояги ! СерГея ги употреби като тоалетна хартийка, вдигна си го на рамо и мишкува в Брюксел. Неговите тук си лижат раните !
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Тодор Колев, Виталий Кличко, Велко Кънев и Фреди Меркюри бре!
17
0
 
32
 
! Отговори
:-D преди 9 години
Станишев, който няма спечелени избори, заяви, че най-добрите изборни резултати на БСП били по негово време :-D ***!!!
16
0
 
24
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До пост 1.Жив е за съжаление.Когато 13г. си бил шеф на партия и нямаш нито една победа/само загуби/ , то според мен е най-малко цинично да се оправдаваш с бившите си опоненти. Иначе сега има бая места ,,дълбоко у Искъро,,.Но, какво да се прави.Комунист, жив дявол.
15
0
 
19
 
! Отговори
метла на всички бсп преди 9 години
с безобразието да ядете кебапчета с гладните пенсионери над гробовете на убитите млади ремсисти от бг.фашистите, няма да спечелиш никакви избори.
14
1
 
15
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Нямаме политици,това е!Пълно е със шматки,коя от коя по-голяма!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Станишев е ...искаш да кажеш, че манолова не кудкудяка, като снесла яйце кокошка, а нежно гука на борисовото ушенце като влюбено гълъбче?! явно червените тролчета пак изпълзяха...
12
4
 
14
 
! Отговори
Малко истини преди 9 години
Станишев, да ти кажа едно нещо :ГЕРБ Ви бият не за друго,а защото имат Бойко в редиците си.А той, въпреки доказаните си мафиотски афери в миналото се е запечатал в съзнанието на много хора като герой.Същото е и с Иван Костов.А Вие от БСП мишкувате и се дъните.Да,Бойко се е дънил, но с нещо някога е спечелил част от народа.И само в него много хора виждат алтернатива,въпреки,че му знаят миналото.Казва го човек,който не гласува.Но съм наясно с някои черти от бг-манталитета.
11
2
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Много си прав. Така е. БСП, както и традиционалната гръцка левица, са неолиберали и част от партиите крепящи дясно-либералния англосаксонски Капитализъм по американски образец. БСП въведе плоския данък - срам. БСП има собствена олигархия, която беше победена от олигархията и Мафията зад ГЕРБ и РБ.