АБВ иска създаване на парламентарна анкетна комисия за "Червеите”

Петков: Отговорността на министър Вучков е огромна
9 фев 2015 22:21, Анисия Иванова
15
АБВ иска създаване на парламентарна анкетна комисия за "Червеите”
Снимка, архив Булфото

АБВ ще настоява за сформирането на временно действаща парламентарна анкетна комисия по разработка „Червеите”, за да може да се стигне до истината. Това каза заместник-председателят на партията Румен Петков, цитиран от „Фокус”.

„В случая са важни няколко въпроса: кой е заявителят, какъв е обхватът на контролираните лица и каква е мотивацията за извършване на тези лица, защото това е много грубо посегателство върху правата и свободите на хората – ако е имало такова нещо”, заяви Петков.

Още по темата

„От тази гледна точка отговорността на министър Веселин Вучков е огромна. Той действително трябва да подкрепи свикването на такава парламентарна анкетна комисия. Да се създадат всички условия комисията да достигне до пълния обем от информация”, настоя той.

„Пореден въпрос, който пак казвам при положение, че е имало такова действие е каква функцията и ролята в този случай на Бюрото за контрол върху ползването на специална разузнавателни средства, защото е въпрос, на който трябва да се даде ясен и еднозначен отговор. Предизвикателството е много голямо и затова ПП АБВ ще настоява за тази парламентарна анкетна комисия”, уточни Петков.

„Ако ние искаме да покажем на българските граждани, че службите се използват за гарантиране на правата, свободите, сигурността и спокойствието на българските граждани и тяхното имущество, този въпрос трябва да го доведем до край. В противен случай ще висим не само пред българските граждани, ще висим и пред нашите партньори”, допълни още бившият вътрешен министър.

„Няма място за допир между бившия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и настоящия Веселин Вучков. Настоящият трябва да извади всичко”, заяви Румен Петко и допълни, че ако няма последствия за ДАНС, МВР и ДАТО, това ще бъде много лошо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: НСАБВподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
до 10-ти преди 9 години
Толкова много полицаи никога не са били мобилизирани.Дори в Кула-родният град на вожда ви Миков е бил оставен само един полицай колкото някой да не изнесе РПУ-то!Ами оградата около парламента и нея ли не си видял.Толкова много пребити имаше тогава заради гадовете в парламента.Ама право си е казал народът-червен кон и умен комунист няма!Е,сега нали има боя за коса,та кон червен може да се боядиса.За създаването на умен комунист обаче дори днешните технологии са безсилни.
11
2
 
1
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
*** Петков пак бърза като муле пред майка си !Има си прокуратура , тя ще реши !В Парламента какво - наливане от пусто в празно , а тоя синковец даже не е и депутат !Свръхактивност на един многознайко не получил подкрепа на изборите, винаги работи срещу него и алчната му партийка от "бивши" лапачи!
10
2
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен по вина на държавата от 8 години и вчера ми отказаха парична социална помощт като безработен.Освен да ям сняг през зимата а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете парламента министерски съвет и президентството та тази корумпирана престъпна милионерска ***-оставка..
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха,Петков нали и ти беше мвр министър?Знаеш ли какво работи Вътрешна сигурност?След вчерашното изявление на Борисов,какво ще кажеш сега?
8
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Помня как всеки ден десетки хиляди полицаи зорлем опазваха депутатите,а Орешарски като плъх изпълзяваше от незнайни входове и изходи.В същото време полицаите биеха студентите като за световното.Сякаш им плащат на бройка пребити!Имаше една полицайка която всеки ден я показваха как млати студенти.Искаме не само подслушванията да се разследват а и побоите над протестиращите.Настояваме за съд,разжалване и уволнение на биячите на протестиращи!Живеем в Европа,а не в Северна Корея.
7
2
 
3
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Мушенник
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOI PORACA PROTESTITE IKOI PLASHTASHE PO 10 LB. NA DEN NA EDIN PROTESTIRASHT.TO PAK I DA SE PRODADESH ZA 10 LV.
5
1
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Пеца, хората от с.Бисер си имат други проблеми.Пийни едно червено вино с мезе.Щото бързо те хваща и мислиш за глупости.
4
3
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ТЕЗИ ДРУГА РАБОТА НЯМАТ ЛИ СИ А ХАРЧАТ НАРОДНАТА ПАРА ЗА ГЛУПОСТИ?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Triabva da se znae koi e porachal protestite I koi e plachtal
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка иска да ни вкара във война, тези тука с Червеи ни занимават!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този път индивидът Петков звучи актуално.