Проблемите на управлението се крият зад анти ДПС говоренето!

Местан: 100-те дни на кабинета са популистки компромиси и чистки
9 фев 2015 18:46, Анисия Иванова
73
Проблемите на управлението се крият зад анти ДПС говоренето!
Лютви Местан. Снимка, архив Булфото

Анти ДПС говоренето се превръща в параван, зад който се прави опит да бъдат скрити реалните проблеми на днешното управление. Това каза след изнесеното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС в Разград лидерът на партията Лютви Местан.

Той посочи, че в момента се забелязва опит реалните проблеми на управлението да се прикриват зад истерията анти ДПС, но по думите му "този номер повече няма да сработи. Независимо от това колко силна би била атаката срещу ДПС ние имаме своята ясна стратегия, от която няма да се отклоним", коментира Местан, цитиран от БТА.

Лидерът на ДПС отбеляза, че ще продължат усилията им да затворят темата "Възродителен процес" чрез политика на преодоляване на последиците. Той уточни, че е много важно да се разбере, че ДПС не отварят темата за "Възродителния процес", а искат да я затворят със серия законодателни инициативи.

Още по темата

Според Местан има добре премислен сценарий ДПС да бъде атакувано, че чрез тези теми едва ли не вкарва разделителни линии в обществото, но по думите му целта е точно обратното - помирението чрез правилен прочит на миналото.

Лютви Местан заяви още, че са започнали важен разговор за формулиране на общо политическа оценка и за първите 100 дена на кабинета Борисов 2, които ще изтекат на 14 февруари. Тя ще бъде представена през следващата седмица, но в аванс Местан каза, че според него това управление е стъпило на една дълбоко неприемлива за ДПС формула и от движението смятат, че тази формула ще генерира непрекъснато нестабилност на управлението.

Според него най-големият риск, който пряко произтича за България от тази еклектична смес, е за макроикономическата стабилност на страната.

Популистките компромиси, които основният субект на властта - ГЕРБ ще бъде принуден да прави, поражда риск страната да бъде вкарана в дългова спирала. По думите му, за да удовлетвори популистките напъни на реформаторите, ГЕРБ ще емитира големи размери на външния дълг.

Оценката ни за 100-те дни на управление на правителството е, че това са 100 дни на управление на политическите чистки и на нездрави популистки компромиси между идейно несъвместими политически сили, допълни Местан.

Днес от Разград започнаха изнесените съвместни заседания на парламентарната група и ЦОП на ДПС в областните центрове.

Лидерът на ДПС отбеляза, че целта на тази инициатива е да се установи механизъм на постоянен, функционален диалог между централното ръководство и местните структури на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
rokoss преди 9 години
Много точно изказване на Местан!!!
40
3
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
До коментар 48Напъни е правила *** когато те раждала, Местан говори с факти, а вие постоянно драматизирате нещата и карате хората които са се отказали от ДПС, отново да се върнат.
39
3
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Точно така Местане, с всичко друго вече са ОК хукнали само с ДПС да се занимават.Вместо да се ядат не може да свършат някоя работа, чакат да дойдат изборите.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много жалко, че възродителен процес никога не е имало :(
37
1
 
2
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Говоренето е анти ДПС и анти БСП заради свинщината, която остана след вас. Пропомням: Големи заеми и увеличаване на дълга - Чобанов, фалит в НЕК - Стойнев, изсичане на гората - оня вашия, спряна пенсионна реформа без друго предложение - Адемов, Фалит КТБ - Пеевски, мизерия БДЖ, Целувки на мост и др. гнусотии. Така че не задавай *** въпроси и не си прави глупави констатации!
36
4
 
3
 
! Отговори
турски циганин преди 9 години
Със заповед на министъра на културата (100% антитурчин) Вежди Рашидов бяха забранени турските театри в Кърджали и Разград. Сигурно си получи наградите. Не на ГЕРБ! Не на асимилаторите!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, това са последните напъни на асимилаторите.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти ли, читако долен ще ни задаваш "правилен прочит на миналото"?То вече ни го зададохте навсякъде, докато имахте власт - османско присъствие, мирно съжителство и прочее дивотии, турски сериали и какво ли още не. Но това ви беше! Изгърмяхте си патроните.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истерията анти ДПС?? Местанчо, селски даскале - очевидно е и за теб, че никаква истерия няма :))) Просто всички ви забравят. А от това ви боли, защото спира алъш-веришът, та затова пискате в агония. Това е то, свърши се вашата. Никой повече не иска да си цапа ръцете с турска партия, надминала по кражби и злоупотреби с власт и най-гнусните сатрапи.
32
4
 
3
 
! Отговори
турски циганин преди 9 години
Със заповед на министъра на културата (100% антитурчин) Вежди Рашидов бяха забранени турските театри в Кърджали и Разград. Сигурно си получи наградите.
31
11
 
2
 
! Отговори
МЕСТАН Е ПРАВ! преди 9 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ----ПРОСТО НИЩО НЕ ПРАВИ!!!САМО ПРИКАЗКИ ,ПРИКАЗКИ , ПРИКАЗКИ,.......ОТ 1001--НОЩ!ЕГАТИ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ....ХА,ХА,ХААААААААААААА
30
1
 
12
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Наближава 100тната годишнина от клането на арменците от турците.Това би могъл да бъде добър повод за потурчените българи да проявят благородство и да признаят геноцида над арменския народ.Не се съмнявам,че това ще стане!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОХ, като го видя тоя грозник и ми се преяжда свинска пържола. Ама не помня откъде се взимаше!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съска и плюе отрова като настъпана змия. Направо ме кефи!!!
27
0
 
17
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
проблема на правителството не е ДПС а на ДПС е Местан който активно сътрудничел на ДС под иметоПавел исега се крие и манипулра мисюлманите ЧРЕЗ дпс.
26
21
 
4
 
! Отговори
БРАВО НА МЕСТАН преди 9 години
ЕДИНСТВЕН ГОВОРИ И ИЗРИЧА ИСТИНИ!ОСТАНАЛИТЕ СА РУСКИ ДУПЕДАВЦИ И УЖАСЯВАЩИ ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ--ОСВЕН ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ!!!!!
25
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е натикан в миша дупка бе,ДПС ли ? Мисия невъзможна е това,ДПС ще става все по силна етническа партия която ще е гарант и проводник на интересите на Анкара.Близките месеци БСП ще изплува от блатото в което ги натика Станишев.АТАКА ,ами тя е като бацил,вредител,съществува благодарение на страховете на хората,Волен Сидеров и Валери Симеонов,разпокъсаха патриотичния вот във името на едно по силно ДПС.ДПС отиваше във канала ако тези не бяха се продали и предали българите
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, от всичко, което напоследък правите и вършите се видя, че не ви интересуват хората - ни българи, ни турци, а *** престъпници ги използвате само като етикет - виждате ли какви сме демократи. Радвам се за това, така най-после се разбира истинската ви същност. Продължавай да се държиш по този начин, за да им се отворят очите на хората.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всяко управление има един много голям проблем-ДПС .
22
1
 
19
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Какво друго може да каже, като е натикан в миша дупка.