Борисов да каже позицията ни за Украйна, зове Йотова

Тя се надява да спрат военните действия след компромиси от всички
37
Борисов да каже позицията ни за Украйна, зове Йотова
Илияна Йотова. Снимка: БСП - Варна

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова обвини кабинета, че няма ясна позиция за конфликта в Украйна.

„Има ли позиция на българското правителство, лично аз не съм разбрала. Ако има, нека премиерът да излезе и честно да я заяви пред българския народ“, призова  тя във Варна, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата
Според нея разделението за кризата в Украйна не е разделение между европейските граждани и правителства.

„Последните совалки на президента на Франция Франсоа Оланд и на германския канцлер Ангела Меркел показват, че в Европа има разбиране за това пред каква голяма опасност сме изправени всички ние“, коментира Йотова.

Тя изрази надежда, че с усилията на всички европейски правителства, с разбирането от страна на руското правителство и с отстъпките, които трябва да направи Украйна, в близките дни ще бъде постигната договореност  и спиране на военните действия.      

„Предложението на САЩ за въоръжаване на украинската армия е абсолютно неприемливо за всички европейци. Тук е голямата разлика между Америка и Европа“, посочи Йотова.
      
Евродепутатът разкритикува и позицията на президента Росен Плевнелиев, който заяви на срещата за сигурността в Мюнхен миналата седмица, че се намираме в състояние на „студен мир“.

„Чия е позицията, която той изрази там - на българските граждани, на Министерския съвет, на Народното събрание или негова лична?“, попита риторично евродепутатът и поясни, че становище на Народното събрание по въпроса няма.

Илияна Йотова допълни, че опитите на депутатите от БСП да наложат в парламента дискусията за санкциите срещу Русия са останали безрезултатни.

Тя попита от чие име говори г-н Плевнелиев, след като основните български институции не са дали мнение, не са направили опит за дискусия по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако излезем от НАТО и ЕС, Русия няма да застане зад нас, така както стои на разумно растояние, дори от Украйна. Ако рипнем със САЩ против Русия, ще го отнесем като бръмбар сламка. Положението ни е супер-деликатно. Дефакто нямаме армия, така че политиците ни трябва да са изключително мъдри! Да им дава Господ разум!
6
9
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тая да си направи някаква прическа, че е като луда в главата.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йотова а ти защо гласува в Брюксел срещу Русия а сега тука само джавкаш ???
4
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.Борисов трябва да си ходи...той е продукт на ЦРУ2.Трябва незабавно да излезем от НАТО и ЕС
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За позицията на Борисов питайте в посолството на Козяк.Иначе е ясна - той ще се изнесе скорострелно да си харчи милиардите в някой далечна страна, а тук лошия матрял ще воюва в защита на интересите на хамерканците.Също като в Украйна- подлъгаха ги с понички и ЕС, а сега там се води война, истинска и страшна.От американците - оръжието, от нас- пушечното месо.
2
0
 
15
 
! Отговори
.... преди 9 години
Кажете г-жо като сте толкова умна, и да кажем че сме против някои ще се вслуша ли ? За нас е важно да няма БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК в Украйна . Другото е парлама , я Путин го е започнал ,я САЩ .....
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали мирът е студен? Май е горещ!