Борисов да каже позицията ни за Украйна, зове Йотова

Тя се надява да спрат военните действия след компромиси от всички
37
Борисов да каже позицията ни за Украйна, зове Йотова
Илияна Йотова. Снимка: БСП - Варна

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова обвини кабинета, че няма ясна позиция за конфликта в Украйна.

„Има ли позиция на българското правителство, лично аз не съм разбрала. Ако има, нека премиерът да излезе и честно да я заяви пред българския народ“, призова  тя във Варна, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата
Според нея разделението за кризата в Украйна не е разделение между европейските граждани и правителства.

„Последните совалки на президента на Франция Франсоа Оланд и на германския канцлер Ангела Меркел показват, че в Европа има разбиране за това пред каква голяма опасност сме изправени всички ние“, коментира Йотова.

Тя изрази надежда, че с усилията на всички европейски правителства, с разбирането от страна на руското правителство и с отстъпките, които трябва да направи Украйна, в близките дни ще бъде постигната договореност  и спиране на военните действия.      

„Предложението на САЩ за въоръжаване на украинската армия е абсолютно неприемливо за всички европейци. Тук е голямата разлика между Америка и Европа“, посочи Йотова.
      
Евродепутатът разкритикува и позицията на президента Росен Плевнелиев, който заяви на срещата за сигурността в Мюнхен миналата седмица, че се намираме в състояние на „студен мир“.

„Чия е позицията, която той изрази там - на българските граждани, на Министерския съвет, на Народното събрание или негова лична?“, попита риторично евродепутатът и поясни, че становище на Народното събрание по въпроса няма.

Илияна Йотова допълни, че опитите на депутатите от БСП да наложат в парламента дискусията за санкциите срещу Русия са останали безрезултатни.

Тя попита от чие име говори г-н Плевнелиев, след като основните български институции не са дали мнение, не са направили опит за дискусия по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре, и тази в мечти за пуч.Госпожа, вместо да разгилдисваш из бутиците на европейстата столица и околните, изкачи се на трибуната на европейския парламент и от там подай анонс на цялата европейската общност. Нали.
26
0
 
1
 
! Отговори
sawall преди 9 години
България и преди двете световни войни и сега е нерешителна, слаба и раздирана от дребнави спорове и кухи обвинения в измяна. Срещу Русия, с Русия, срещу Запада, със Запада... Как за 100 години не ви увря главата, че с когото и да сме, никой няма да ни "опази" или "спаси"? Само ние можем да се грижим за себе си. Русия няма значение, имат значение българските интереси. За излизане от ЕС и НАТО е късно, все едно да кажем на света, че сме слаби и уязвими. Който и да излезе победител, ще ни прецака.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31Eiiii mnogo si strahliv. Nikoi nemoje da ni zalichi taka kakto nie sami shte se zalichim.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако застанем зад Америка сме мъртви! Русия ще ни заличи от картата! Мислете политициииииииииии............................
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Borisov tochno i iasno kaza" Nemojem da se mesim na Ukraina . no koito iska da doide e dobre doshal"Tova ne oznachava che niakoi shte gi varne/ Oshte poveche tezi hora znaiat ezika pishat i chetat. te mogat da rabotiat v selskoto stopanstvo i da jiveiat v izostaveni selski kahsti sreshtu mnogo nisak naem.Niama da gi hranim kakto aziatcite koito nishto ne rabotiat i samo protestirat
22
0
 
2
 
! Отговори
Emir преди 9 години
G-ja Yotova kakva poziciq da ima Boyko Borisov i kabineta,kato se zanimavat oshte sus zakritiq proekt Yujen potok i pothvarlqt na DPS i BSP igrichki za da podmiqt na zaspaliq bulgarski narod!
21
1
 
8
 
! Отговори
seira преди 9 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълниха България с бази на САЩ, правят нова в Шабла и натовски център в София.А колко неща правят тайно от народа? Какво има да го питат за позицията му. ТЯ Е СЪВСЕМ ЯСНА!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йотова, кажете ясно и вие. Банкянското прасе ще се крие до последно и няма да заеме позиция. Как мислите е оцелявало бандитчето досега?!
18
6
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
На сестра ти, след два дни й изтича договора, като шеф на здравната каса и затова ли пак си се разврякала?
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, какво охранено прасенце-тая колко години вече не пуска кокала-хитрушка
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам ви, многознайковци, защо допуснахте да ни управляват най-елементарните и примитивни хора-най-зависими, най-алчни, най-необразовани!Защо?!Защото искате да сте" мъжкари" като една неграмотна мутра, смятате, че това е поведението да се печелят много пари.Александър Македонски, завладял половината свят, пожелал да го погребат с отворени длани, за да ведят живите разочарованието-нищо не можеш да занесеш отвъд!Жалко, че вие сте съпричастни за това, което се случва днес на всички!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сеила са Мара да са побара" - народна мъдрост.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в българия парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен по вина на държавата 8 години и вчера ми отказаха парична социална помощт като безработен.Освен да ям сняг през зимата и да паса трева през лятото друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО тази корумпирана престъпна милионерска *** -да подаде оста
13
3
 
4
 
! Отговори
Китов преди 9 години
Г-жа Йотова подкрепи с гласа си следния текст в ЕП, част от резолюция на Европейския парламент относно положението в Украйна и текущото състояние на отношенията между ЕС и Русия - гласувана на 17.9.2014г:"3. решително осъжда Руската федерация за воденето на необявена хибридна война срещу Украйна с използване на редовни руски сили"Г-жо Йотова, не живеем през 70-те години, тези неща лесно могат да се проверяват. Не ставайте смешна с евтините си изказвания.
12
2
 
9
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
Какви хъбове и енергии сънувате управници и депутати, ами не отивате да се стягате да присъствувате на ново българско погребение. Днес в подножието на египетските пирамиди, могъщият руски държавник Володя Путин погреба българското земеделие и неговите отрасли- растениевъдство, животновъдство, овощарство и свързаната с тях лека промишленост, а вие си джафкате. Бог да ги прости и да им е лек пустинния пясък...до АМИНА
11
10
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Първо в БСП - то вземете отговорна позиция, че днес Микофф заяви ако има въоражение от НАТО в България, от Русия може да има ответен отговор. Това значили, че той признава за евентуална агресия от страна на Русия? И как така може безотговорно да плаши с бомби?
10
1
 
2
 
! Отговори
Koli преди 9 години
Boiko e posluschanko kakvoto mu kajat USA Tova Kasva edno vreme jivkov sluschasche cccp boiko snae nali ohranava6e to6o ot nego se e u4il boiko a Rosen milionera Masonite go kamandvate ima i rotarianzi mejdu mutrite i mutresite koito sabogataha ot demokraziata v bg
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото правилно решение е излизане от НАТО и неутралитет. Иначе ще има много жертви и разрушения.
8
1
 
9
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 9 години
ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ПОДПИСАЛ ДОГОВАРА ЗА БАЗИТЕ НА НАТО ***.ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ САМО ТИ СЕ ПРАИШ НА ОЩИПАНА.