България не се готви да воюва, отсече Митов

"Няма наплив от българи, желаещи да напуснат Украйна"
Обновена: 10 фев 2015 19:13 | 10 фев 2015 17:50, Камелия Цветанова
90
България не се готви да воюва, отсече Митов
Снимка: БТА

България не се готви да воюва с когото и да било, нито има намерение от страна на който и да било да воюва с нас, увери министърът на външните работи Даниел Митов, цитиран от БТА.

Още по темата
Според него се създава ситуация на паника, която граничи с криминалното.

„Това трябва да престане, защото не може да паникьосваме българските граждани излишно“, коментира той.

Ясно е, че България не заплашва никого с комуникационен координационен център от 40 човека, смята външният министър.
 
Министърът каза още, че справката от генералното консулство и посолството ни в Украйна не дава повод да се смята, че има наплив от етнически българи, желаещи да напуснат Украйна и да дойдат в България.

Ние сме предприели мерки да се улесни достъпът до визи на нашите сънародници в Украйна, които се
намират в зони на конфликт, в момента работим да премахнем и таксите по отношение на визите и подготвяме хуманитарна помощ, обясни министърът.

Той допълни, че всички наши сънародници са добре дошли, ако преценят, че има опасност за живота им.

Българската държава е направила и прави всичко възможно да защити живота на нашите сънародници, допълни Митов.

За да може нашите сънародници да бъдат в безопасност, за да може ние да се чувстваме спокойни за техния живот и благосъстояние, трябва да спре конфликтът, а ключът за това е в Русия, коментира министърът.

Малко по-късно дипломат №1 на България даде интервю и за предаването "Още от деня" по БНТ. "Нито правителството, нито аз смятаме, че Русия е заплаха за България", подчерта той.

По думите му голямата опасност в България всъщност идва от създаването на истерия за това, че България ще влиза във война с някого или някой ще влиза във война с България. "Няма такова нещо. България няма никакви намерения да воюва с никого", отново повтори Митов.

"През цялото време подкрепяме търсенето на мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Възлагаме огромни надежди за преговорите, които предстоят в Минск утре. Надяваме се, че конфликтът там ще бъде разрешен мирно”, заяви министърът на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: войнанатоМитовРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Митов преди 9 години
Не се готвим да воюваме само ще сме територия за бойни действия. Други ще воюват а по нас ще падат само ракетите.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE SME SI ZAPLAHA SAMI ZA SEBE SI.GERB E ZAPLAHA ZA SOZIALNIAT MIR V BALGARIA
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя що лъже, че и го пишат по весниците
52
2
 
2
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Ние не трябва да предизвикваме, но трябва да сме готови да отвърнем. Така никой няма да ни заплашва. Народа е загрижен за вихрещия се нихилизъм нагло подклаждан от ***.
51
0
 
5
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
До иванКакво говориш,ние всички битки изгубихме на дипломатическо ниво. Исторически погледнато,само *** са ни управлявали. Народът ни беше добър,трудолюбив,но много ***,както сега,затова имаме такива министърчета. Нихилизмът ни завладя и окончателно унищожи...
50
2
 
5
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Само го вижте нашето министърче и го сравнете с Лавров,Щанмайер и т.н Миличкият , от студентската скамейка е хранен със стипендии от чичко Сорос. Цшлата му кариера е по фондации,сега истински подготвен понесе знамето на срама....
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo da dokopam avtomata ,az sam gotov da vouvam ama za rysia piani zaliani tva e polojenieto.
48
3
 
6
 
! Отговори
svilen преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Псаки се е изказала за Меркел, че била руско г*вно и това е стигнало до медийте. Иначе според Митоооуф, нямало разнобой. Ех тази Псаки, сигурно в нейните уста, г*вно звучи гордо и хвалебствено за жената дето превърна ЕС в жалка американска марионетка!
46
5
 
7
 
! Отговори
иван преди 9 години
ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА Е БИЛА ВИНАГИ В УНИСОН С ЖЕЛАНИЕТО НА НАШИЯ НАРОД .... ОСОБЕНО КЪМ РУСИЯ ....НЕ МОЖЕМ БЕЗ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ И СЛАВЯНСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ БЪДЕ СИЛАТА НА ЕВРОПА...
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе същата работа като Плевела, правил хороскопи и станал милионер, хахаха!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Илюминат е!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов се опитва да свари жабата жива, първо команден център до Пирогов(!!!!), второ танкове и бетеери, трето самолети, четвърто ракети, петоп.п. Е няма пето, прокто Черно море се е разширило на запад, а Митов си пие уйскито на Бахамите.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ТОЗИ ХАРИ ПОТЪР КАКВИ СА МУ ЗАСЛУГИТЕ ПРЕД БЪЛГАРИЯ И ПРЕД ОБЩЕСТВОТО, ЗА ДА Е ВЪНШЕН МИНИСТЪР??? КАКВО Е НАПРАВИЛ В ЖАЛКИЯ СИ ЖИВОТ??? ДА НЕ Е БИЛ МОРМОН???
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малкият Митооооуф кандърдисвал малката Марийка: Само *** *** Марийке! - ***, отвърнала му Марийка, къде са му раменетете бе?
40
14
 
4
 
! Отговори
АЙДЕ , ТЪПАЦИ... преди 9 години
Стига сте правили РУСКА ПРОПАГАНДА!!!НЕ НИ Е СТРАХ ОТ НИКОГО , КОГАТО ЗАД НАС Е НАТО И САЩ!Ядрен удар на Русия е ИЗКЛЮЧЕН-----защото ответния удар ще е СТРАШЕН ЗА САМАТА РУСИЯ.СТИГА ГЛУПОСТИ ......ПЛАЩИТЕ САМО ГАРГИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
2
 
3
 
! Отговори
някой преди 9 години
Е, руснаците се успокоиха, щом България не се готви да воюва.
38
3
 
3
 
! Отговори
акълааа преди 9 години
Акъла на българите все от после идва.Еко бяха гласували за АТАКА,сега нямаше да си блъскат ангелите дали и кога ще паднат евентуално руски ракети у нас.Ако руснаците се почустват заплашени от нас,много ясно какво ще стане...Не можем де си ценим хората,които ни помагат не на приказки,а реално.
37
7
 
10
 
! Отговори
Niki преди 9 години
Историята се повтаря,руснаците пак трябва да идват да ни освобождават от 26 годишното робство на тези изедници.Ще има и народен съд,
36
3
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Този преди седмица -две не каза ли ,че Русия е заплаха за света заеднО с ИД !? А сега казва друго ,че не се говтим да воюваме -защо ? ,щом има заплаха -то трябва да се готвим за война -нали ? Ей, ученици сложиха за министри а те трябва още да "орат" по етажите на власта докато стана годни за министри и да не ляпат гаф след гаф както и Росен.Неможе да има силна държава при слаби политици -и тоз е слаб политик ,както и Деянчо ,както и повечето министри днес .