Контрапродуктивно е Шенген да се ползва за натиск за реформи!

България изпълнява своите ангажименти, категорична е Кунева
Обновена: 10 фев 2015 20:42 | 10 фев 2015 20:41, Красимир Ангелов
14
Контрапродуктивно е Шенген да се ползва за натиск за реформи!
Снимка: БТА

Използването на Шенген от някои страни в ЕС като инструмент за натиск върху България да изпълнява ангажиментите си в правосъдие и вътрешен ред е политически контрапродуктивно, заяви в Брюксел вицепремиерът по координация на европейските политики Меглена Кунева, която участва в Съвет Общи въпроси.

По думите на Кунева не може гранични страни като България и Румъния, които са в близост до размирни зони, да бъдат лишавани от всички мерки за сигурност, които предлага Шенгенското пространство, особено в този момент.

Още по темата
Вицепремиерът допълни, че България изпълнява своите ангажименти и посочи като положителни стъпки приемането на стратегията за съдебна реформа, изготвянето на административна реформа в МВР и подготовката на плана за борба с корупцията.

Пред съвета, чиято основна тема са мерките за борба с тероризма, Кунева посочи, че българското присъединяване към Шенген ще бъде принос към сигурността на съюза. Тя заяви, че страната ни покрива критериите и би следвало да се възползва от всички предимства, които членството предлага по отношение на сигурността и проверката на преминаващи лица.

Кунева коментира още, че България подкрепя мерки като заздравяването на европейската рамка за борба с тероризма, обмяната на информация с Европол, приемането на директивата за информация на авиопътниците и предотвратяването на нелегалния трафик на оръжия през Западните Балкани. Tемата за сигурността и борбата с тероризма ще бъде основна и за Европейския съвет в четвъртък.

Вицепремиерът съобщи още, че на днешното заседание е взето решение преговорите за прехвърлянето на неизползваните през 2014г. средства по европейските фондове да продължат. Те трябва да приключат до май, за да може държавите-членки да стартират работа по изпълнението на оперативните програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOSPOGO HLEVOUSTOVA IDI NA MAINATA SI I TI I ZIALOTO VI PRAVITELSTVO
7
0
 
0
 
! Отговори
хурви,върти,кети,сат преди 9 години
Поздр.от Америка.Тук сме аз и P.O.D. за Супер Бол КупаКейти Пери пее,язди златен лъв и лети във въздуха,а едно време какво въртеше на момчетата с устаТук всеки плаща по 300$ за билет и 150 за храна.ОТ ДРУГАТА СТРАНА Е ОСТАНАЛИЯ СВЯТ.ПЪРВО УНИЩОЖИХМЕ ЮГОСЛАВИЯ,СЪРБИЯ,А СЕГА И РУСИЯ.НАКРАЯ ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ.НИЕ СМЕ АМЕРИКАНЦИ И САТАНИСТИ.НАШИЯ ГОСПОДАР Е АНТИХРИСТ.Както се пее в песента POD-"BOOM,ready or not".Бегом да воювате срещу Русия,а ние през това време ще гледам мача.Почва!Гуд Бай!
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4 да влезем в евразийският съюз ..а той и Лукашенко не го иска..обява БЕЛАРУС..Mercedes E W210, 1997 г.в. Объявление выходит в газете Автобизнес Последний обгон: 06.02.15 в 09:46:07, 8 000 $
5
0
 
5
 
! Отговори
кучко преди 9 години
Помогна с каквото можа. А сега се приготви за народния съд. В списъка си и напредваш в класацията.... ще увиснеш като мартеница на клона!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Контрапродуктивно е да ни крадат златото, да ни затварят електроцентралата и да ни натрапват скъпия американски ток, да ни изсичат горите, да се опитват да отровят Добруджа заради шистовия газ, да ни съсипват селскостопанското производство, за да ядем ГМО ***, да се опитват да ни вкарат в братоубийствена война. Много неща са контрапродуктивни и Шенген далеч не е най-страшното от тях.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Контрапродуктивно е да сме членове на ЕС и НАТО и да ни управляват безродни продажници, ама ето.
2
0
 
16
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 9 години
Куневице, време е да(те) изхвърлим(в) ***!
1
0
 
23
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Контрапродуктивно беше и да се иска затварянето на малките блокове на АЕЦ Козлодуй като условие за влизане в ЕС, но ги затвори нали?!