Промените за детските надбавки са насочени срещу ромите

ДРОМ: Те са противоконституционни, нямат икономическа логика
28
Промените за детските надбавки са насочени срещу ромите
Снимка: Булфото, архив

Промените в Закона за семейните помощи за деца, представи от социалния министър Ивайло Калфин, са пряко насочени към ромите, което ги прави противоконституционни. Това се посочва в позиция на лидера на партия ДРОМ Илия Илиев, който е депутат от ДПС.

Още по темата
Според него измененията касаят най-бедната и социално изостанала прослойка на обществото.

В упоменатите мотиви няма никаква икономическа логика, която да бъде в помощ на бюджета или с очакване за  по-висока социална перспектива. Напротив, да лишиш най-бедната социална прослойка на обществото от минималните и единствени 35 лева детски надбавки, е предпоставка за значително увеличаване броя на младите хора, които биха напуснали страната, отивайки в други страни с далеч по-насърчаваща социална политика като Германия, Дания, Великобритания, смята Илиев.

Според него искането на Калфин детските надбавки да се прекратяват, когато момиче под 18 години стане родител, е дискриминационно, противоконституционно и в противоречие с европейската политика, конвенцията за защита на малцинствата и европейската харта за правата на човека.

“Няма логика социалната система на една европейска държава да дискриминира определена част от обществото“, посочва още лидерът на ДРОМ.

Той отбелязва още, че според статистиката за  2013-2014 година регистрираните майки под 16 години са 1132 , тези от 16 до 18 години са 3832.

Според него това показва, че броят на малолетните майки в страната не е никак голям и не е притеснителен за цялостната социална политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Отговаря майка,плаща преди 9 години
данъци,детето й учи.В не скъпите частни у-ща("Авицена","Дружба","У.Шекспир", "Дж.Родари", Руски лицей, "***"),годишната такса е между 2438 и 4875 лева.Ако и аз получавам по 35 лв детски, това прави 420 лв годишно. Като прибавим и 1400 лв, които се полагат на моето дете,но се спори дали да му ги дадат в частното у-ще, сборът ще е 1820 лв годишно.2438-1820=618 лв ще плащамза "Авицена" 4875-1820=3055 лв ще плащам за "Дж.Родари"Но Илиев иска тези пари за малолетните майки,които учат до 3-и клас
20
0
 
5
 
! Отговори
Решението преди 9 години
Щом като имаме нов "Голям брат", ще се учим от него.В САЩ отнемат децата от родителите им, ако някой от тези родители е под 18 г.Трябва обаче да се съобразяваме и с особености на България днес. Главната от тези особености се състои в това, че разлика от САЩ ние сме бедна страна и именно мизерните заплати са причината, поради която хората от основния етнос - българският, не създават деца или най-много раждат по едно.Затова е редно, като отнемат някому детето, той да отработва издръжката му!
19
4
 
3
 
! Отговори
bai mangal преди 9 години
Познавам мнооогоо-висшистки ваши сестрички които работят за по 60лева на час!
18
1
 
21
 
! Отговори
666 преди 9 години
А ромите са насочени срещу реда и просперитета на всяко общество, от което са част.
17
0
 
31
 
! Отговори
м преди 9 години
Да бе, те в Германия, Дания и Великобритания размитат за вас. Чудят се още как да си отворят социалната политика за да мога да вземат тия ценни и незаменими български хафтали, да ги хранят, да ги обличат, та и пари да им дават само и само да живеят там а не в дискриминиращата ги България.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам ,партия ДРОМ да се преименува на партия ДРУМ и съгласно новото си име да хваща пътя към Европата,където всички човешки права се спазват .Където социалната система е в разцвет и помощите текат като река,а ти раждаш ли раждаш черни дечица до безкрай.Никой не създава закони против теб и всички уважават твоята плодовитост .
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1132 са малолетните майки сигурно само в София и още поне по 500 във всеки от останалите градове.Ако има начин ромите ще започнат да раждат още на осем,защото за тях всяко дете е приход.такасе навързват по веригата с тези детски и майчински,че българките -майки не могат да им насмогнат с данъците.Така е в България,всяка жена с българско самосъзнание не смее да има повече от две деца,защото не може да ги храни.А защо не може?Защото трябва да издържа по 10 ромчета с данъците си.
14
1
 
19
 
! Отговори
Питам се преди 9 години
Как ли ще гласуват депутатите от БСП и Атака?Шах с пешката !
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно къде е дискриминацията - все още сексът с малолетни и непълнолетни не се смята за морален, а в държави като САЩ, например, масово дори по филмите се напомня, че е противозаконен. У нас, видите ли, подобни правила са дискриминация... когато се отнасят до ***, виж - българите са длъжни да ги спазват. Дете не може да е хем дете, хем родител, значи родителите на родителя не може да получават пари за нарушаване на морала и закона.
12
0
 
27
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Има логика защото ще се спестят милиони.А като искат помощи да са нормални граждани на страната не само с права, а и със задължения.Не само "искам" без да давам.
11
0
 
37
 
! Отговори
Начумерен преди 9 години
Когато чичко ром се научи да праща децата си на училище,когато чичко ром се научи да си търси работа и да работи.Тогава да реве че го дискриминират .
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха ! Местан ще трябва да разкарва бира и кебапчета из цяла Европа ,за да накара част от електората си да гласува!
9
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Илиев , тези "млади хора" , които ще напуснат България , хич ама хич няма да ни липсват. Повярвай ми !
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма логика социалната система на една европейска държава да дискриминира определена част от обществотоИма логика и тя се нарича ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ!!!
7
0
 
51
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Ако промените ще принудят тумби от *** да напуснат България, аз твърдо ги подкрепям! И каква част от нашета общество може да са те? Само паразитираща!!!!!
6
0
 
25
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Така е като няма Белене... :(
5
3
 
36
 
! Отговори
Владо преди 9 години
И какво,ако е така?!Много ясно,че заради тях се правят промените
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А педофилията конституционна ли е ? И къде е казано , че тези промени се отнасят само за един етнос? Или трябва да се узаконят престъпленията , за да се задоволят болните амбиции на въпросния Илиев. Ами да се разреши и кражбата на кабели тогава.
3
2
 
53
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Нищо не е насочено срещу ромите, проблемът е, че те не желаят да живеят по законите. в НПК секса с малолетна се преследва от закона, нормално е да се търсят виновните, а не да се плащат детски помощи. Като цяло една голяма и растяща група от народа не желае да дава нищо за държавата, а само да получава!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е тоя плужак Илия Илиев бе.Няма ли кой да го обеси на някой дирек...