Швейцарци ще търсят проблема по правителствения самолет

Досега не е имало проблеми по машината, заяви Московски
11 фев 2015 21:52,
42
Швейцарци ще търсят проблема по правителствения самолет
Снимка: архив, Булфото

Утре ще пристигнат швейцарски техници, които ще прегледат повредения правителствен самолет. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски на извънреден брифинг тази вечер.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, правителственият „Фалкон” кръжа над час над София, тъй като колесникът на машината не е успял да се прибере при излитане към Брюксел. Там премиерът Борисов трябваше да присъства на среща на евролидерите.

Министър Московски уточни, че повредата е в левия колесник. Направени са облитания, за да могат да се направят огледи на машината от земята. „Кацането не е аварийно”, подчерта още той и допълни, че са били взети мерки за сигурността на екипажа.

В момента самолетът е под наблюдение и охрана и се очаква утре да пристигнат техници от Швейцария, които ще изработят експертизи и ще се разбере дали проблемът е технически.

Московски уточни, че до момента не е имало технически проблем по машината, който да констатира неизправност. Самолетът е сервизиран и поддържан. „Предстои компанията да извърши преглед на сегашното състояние. Рано е да се правят изводи”, заяви още Московски и допълни, че е рано да се правят изводи.

Премиерът Борисов все пак ще присъства на срещата в Брюксел, потвърди още на брифинга министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико подари на Путин едно куче, Путин да му подари един Ту-134
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Poli - Много злоба. И защо?ми защото многознайниците не се усещат, случайни работи в България не се случват. За да стане Борисов премиер отдавна има предварителни решения. Най-напред гард на генсека на бкп-то, после гард на царя, главсек на мвр-то, след туй кмет на столицата. Е? Лакърдии само... и мечти...
29
7
 
3
 
! Отговори
Poli преди 9 години
Много злоба. И защо? Там са се возили и други хора, защо злобеете?! Отива на работа министър-председателя! Отива на среща на всички членуващи в ЕС. То няма угодия-ако отива-защо отива, било екскурзия. Ако не отиде-защо не отива, няма ли кой да ни представлява.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Октопода ГЕРБ - министри, депутати, кметове.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - Защо ще плащате на швейцарци за самолета... и други професори.Не трябва да се забравя, че Борисов има стаж при генсек на бкп и при цар. Все нещо е научил от двамата. Пък и кой ли е чувал как го е съветвал Тато. Все още се помни как светът се раздели с др. Морис Торез и други, в т.ч. др Г. Димитров. Трябва да се провери самолетът, като се знае кой го е обслужвал наскоро.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ще плащате на швейцарци за самолета ,българи инжинери няма ли или избягаха.Вместо да покажат как ангажират български фирми те ще викат чужди и ще плащат на чужди-ей така се съсипва икономика.Ами що не си вземете и швейцарски стюардеси и т.н ,щото Бойко не знае друг език освен българския
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заема за какво теглите сега за оръжия ли?Не ни интересува Фалкон и швейцарски експерти!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме интересува вашият самолет господа екскурзянти не ми пука .стига сте ни занимавали със простотии
23
0
 
7
 
! Отговори
абе хора... преди 9 години
А бе хора, някой от Вас прочита ли поне веднъж дописките си? Ще вземете да избиете рибата с:"Рано е да се правят изводи, заяви още Московски и допълни, че е рано да се правят изводи.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Брюксел се обадили, че няма да почнат заседанието без Боко. Неговото мнение е най-важното.
21
0
 
10
 
! Отговори
Брат Вурст преди 9 години
Следващият път да вземе Трибестан и ще дигне самолета.
20
4
 
12
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Защо трябва да се пътува със правителствен самолет до дестинация където има директен полет и то няколко пъти на ден? Не мисля, че България е достатъчно заможна страна да си го позволи! По скоро трябва да се използва за дестинации без директни полети... Всеки точи държавата... Сега ще дойдат 4-5 техника от Швейцария като за всеки един от тях фирмата ще таксува минимум 300-400 франка работа на час, което са 700-800лв + командировъчни. Направете си сметката колко ще струва тази инспекция!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес цял ден ще ни занимавате пак с личният живот на мафиозито което си има държава от простаци ли ??
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DALGATA RAKA NA VOLEN I RUSIA
17
0
 
3
 
! Отговори
Средношколец преди 9 години
До МилковГ-н Милков, моля да ме извините за повторението, не бях стигнал до Вашия коментар, когато ми стана смешно и се включих :)
16
0
 
4
 
! Отговори
Средношколец преди 9 години
"Рано е да се правят изводи, заяви още Московски и допълни, че е рано да се правят изводи."----Ха-ха, хем ЗАЯВИЛ НЕЩО, хем ДОПЪЛНИЛ СЪЩОТО.Марийче, погледни си още веднаж изречението, девойко!
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не понамерисва, а смърди! До Брюксел е 45 мин. път, срещата е утре, а той тръгва 16 часа преди срещата...Всички премиери са си у дома и утре пътуват, а той ще ги чака пред входа 16 часа, като верно куче. Нещо не се връзва номера му.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма драма, голямо чудо.Отворете сайта avherald(точка)com и вижте колко докладвани инцидента дневно има. И това по целия свят - отказ на двигатели, колесник, дим в кабината, ударен от мълния... каквото се сетите още... пилотите си имат процедури за такива ситуации, никой не действа по собствено усмотрение или каквото му каже шефчето, което се вози отзад. Обаче статията тук и цялото раздухване нещо пак понамирсива. Очаквайте новата драма, да ни занимават с това поне една седмица.
13
1
 
4
 
! Отговори
Милков преди 9 години
" Рано е да се правят изводи, заяви още Московски и допълни, че е рано да се правят изводи. " Пишете грамотно !
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ни занимавате с тоя самолет цял ден? На никой не му дреме.